登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

楊駿專欄
管理員: home, andrew410

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 楊駿專欄 >> 馬會最鐘意白雪雪的騎師
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 馬會最鐘意白雪雪的騎師
HenryLaw

註冊於: 04/01/2007
發帖數目: 129
Hong Kong & North America
發表於: 2009-02-24 on 12:23
洗仔復活啦,因為佢係「優越」的騎師,因此做錯錯的行為,只要唔死人就OK駕啦。 馬會真係公平。

Profiles of HenryLaw   Email HenryLaw   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-02-24 on 14:54
Quote:

On 2009-02-24 12:23, HenryLaw wrote:
洗仔復活啦,因為佢係「優越」的騎師,因此做錯錯的行為,只要唔死人就OK駕啦。 馬會真係公平。

....白雪雪....我都鍾意架!
Henry兄唔見你咁耐,出去遊埠了嗎?部印鈔機正常嘛?聽晚有セ好介紹呀?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
HenryLaw

發表於: 2009-02-24 on 16:44
駱兄,
你唔好一見面就要細佬漸愧啦,呢度識馬之仕太多了。

不過恭敬不如從命,分享一下小弟之愚見。

睇過四點半之飛,我想買D馬全部都無錢分(預咗的),跑馬地夜戰太多人看好的馬通常都無好下場,不如翼水行周特登求下冷啦,買五 場兩隻放頭馬 1 及 2 號,中咗有餐食輸咗做善事,留返D子彈玩沙田大場馬 (港澳盃我們同一"做"世界)。

祝各位好運安好

Henry

Profiles of HenryLaw   Email HenryLaw   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2009-02-24 on 16:58
henry,

好高興又見到你。

希望你不要這什快就離港啦,因為周日有好多新馬,到時還請你老哥品評下新血..

Profiles of rodney     
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2009-02-24 on 17:11
個人意願,我真係唔希望冼仔無得留低。

事關現時香港一級高手實在唔多,而蘇銘倫又只是在港騎馬一段短時間。

一般的騎師只是一般發揮,難言驚喜。

而所謂的冠軍騎師,其騎功更只是一般貨式,好難得才有一場半場精彩演譯。 如果大家一再重看"安略"於周日的發揮就會有更深切的體會

還望冠軍達今晚一再重看蘇銘倫上周3贏"最佳孖寶"的發揮,明日跑隻"寶樹友盈"時,跑得好好睇睇啦!!

Profiles of rodney     
HenryLaw

發表於: 2009-02-24 on 18:01
獲利兄,馬迷的眼光是雪亮的,此君勝在人面廣濶的老波骨,贏唔贏到一級大賽對佢一早已經不重耍,佢部印錢機天天開動,銀紙不停地出來入袋,佢就次次殺兩三場兩三個開的馬。每個老細賭佢細細地廿皮一件,三個老板贏三隻穩袋熱門,即係(每個老板)二三如六,六三就一十八,最後一百八十再成三即係五百四,除去每注廿皮賭本(20x9)辛苦經營下剩入袋三球六,你話佢D銀票點樣駛得哂呀,此見並非西遊,只係好小錢的估計。 甚麼大賽頭馬,對達少就像浮雲呢。 唔知呢句金句係邊度聽過呢?

講返明晚八埸1仔,嘩落大班有成10賠,話就話外檔,如果件貨係好fit贏得,我相信開機熱到開閘,小注怡情。

Henry

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-02-25 on 10:19
Quote:

On 2009-02-24 16:44, HenryLaw wrote:
駱兄,
你唔好一見面就要細佬漸愧啦,呢度識馬之仕太多了。

不過恭敬不如從命,分享一下小弟之愚見。

睇過四點半之飛,我想買D馬全部都無錢分(預咗的),跑馬地夜戰太多人看好的馬通常都無好下場,不如翼水行周特登求下冷啦,買五 場兩隻放頭馬 1 及 2 號,中咗有餐食輸咗做善事,留返D子彈玩沙田大場馬 (港澳盃我們同一"做"世界)。放

祝各位好運安好

Henry

Henry兄,多謝分享及提醒,五場1和2都幾中意,所虞者磅重放唔拋,反正都係博,我倒中意博到盡,10高智慧,11水晶皇二隻擺明放,且磅位輕上輕,放到直路都嚇你一惊!小小玩下乍,唔係セ特別心水! (有跟開的是好兄弟及本地實力)

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
HenryLaw

發表於: 2009-02-25 on 11:29
駱兄,先謝分亨。你跟開的5 及7 我都有跟,两馬都好fit。 至於其它兩件10, 11,根本唔夠班及前速平平,要放到最前頭可能不大,若要鬥搶係唔夠1, 2 那麽快的。 不過把心一橫(聽你意見後) 不如買一個本地騎仔單T三重彩(包哂佢),即係買1, 5, 7, 10, 11, 12 (我拖埋2 仔),嘩跑出來聽日食魚刺及請埋你,祝好運。

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-02-25 on 17:28
Quote:

On 2009-02-25 11:29, HenryLaw wrote:
駱兄,先謝分亨。你跟開的5 及7 我都有跟,两馬都好fit。 至於其它兩件10, 11,根本唔夠班及前速平平,要放到最前頭可能不大,若要鬥搶係唔夠1, 2 那麽快的。 不過把心一橫(聽你意見後) 不如買一個本地騎仔單T三重彩(包哂佢),即係買1, 5, 7, 10, 11, 12 (我拖埋2 仔),嘩跑出來聽日食魚刺及請埋你,祝好運。

11 唔夠 2 快? Esp 11 排 2 內側, 如果佢唔俾幾步搶欄, 分分鐘被問話。不過我又驚佢跑得近, 破壞降班大計 ... well, 要唔破壞降班大計, 唯有造 pace victim, 扯快 d。 哈哈, 陰謀論! ^_^

Profiles of MML   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-02-25 on 17:47
我都等D 11降班好耐...... 但R7.個 11 招式相同, 不過會唔會用意不同

Profiles of hkhorsetrack   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款