登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 占Sir
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )
Author 占Sir
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-07-01 on 15:30
Quote:

On 2012-07-01 15:14, fatmanchai wrote:
亞sirD資料在邊處可揾到,請指教。

DB過左就冇得睇啦!

Profiles of JimmyMa   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2012-07-01 on 15:51
今日又執番身彩追番哂數lu...

3562 01-07-2012
15:28 沙田
星期日 獨贏及位置 7 場 4 綠色快駒 + 10 勝利駿駒 $10
$40.00 $391.00

3563 01-07-2012
15:28 沙田
星期日 連贏位置Q 7 場 4 綠色快駒 + 10 勝利駿駒 $10
$20.00 $2,340.00

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
yeunglm2005

註冊於: 07/01/2007
發帖數目: 390
發表於: 2012-07-01 on 17:49
忍了一天,这场要先子

Profiles of yeunglm2005   
yeunglm2005

註冊於: 07/01/2007
發帖數目: 390
發表於: 2012-07-01 on 18:02
Quote:

On 2012-06-30 19:54, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-06-30 18:38, yeunglm2005 wrote:
Quote:

On 2012-06-29 20:05, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-06-29 15:37, samana wrote:
.

Sam哥,一个茘枝三把火,唔知你本身屬寒底抑或熱底,總之,食少少就冇問題嘅!至於你隻好精伶,依隻嘢啲兄弟真真係好犀利,高佬石將佢又長又短咁玩法,今次配西哥又轉配備,冷門都值得玩吓嘅!因為對手都好多隻!

占叔,呢场您点看呢, 心急人上

楊仔,其實依場馬我好鍾意隻5, 連輸兩場嘅賽績就可以抹左佢,我估計今次配冷人俊又想好似隻高咁揾食,但最大問題係場地,如果唔太黏嘅地我就一定買!另外我又介紹隻太奇妙,上場咁自殺式放死,今場又擺個湯仔,冇人會信佢夠胆係度郁手,依隻超級馬,肯定仲大把在手,祗要一有order,
又會爆一鑊!總之,每逢季尾就要睇實啲靚仔馬,由其是谷戰!

谢谢占叔,我条3X4位置过了两关,一头一尾 @@@

Profiles of yeunglm2005   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-07-02 on 15:22
Quote:

On 2012-07-01 18:02, yeunglm2005 wrote:
Quote:

On 2012-06-30 19:54, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-06-30 18:38, yeunglm2005 wrote:
Quote:

On 2012-06-29 20:05, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-06-29 15:37, samana wrote:
.

Sam哥,一个茘枝三把火,唔知你本身屬寒底抑或熱底,總之,食少少就冇問題嘅!至於你隻好精伶,依隻嘢啲兄弟真真係好犀利,高佬石將佢又長又短咁玩法,今次配西哥又轉配備,冷門都值得玩吓嘅!因為對手都好多隻!

占叔,呢场您点看呢, 心急人上

楊仔,其實依場馬我好鍾意隻5, 連輸兩場嘅賽績就可以抹左佢,我估計今次配冷人俊又想好似隻高咁揾食,但最大問題係場地,如果唔太黏嘅地我就一定買!另外我又介紹隻太奇妙,上場咁自殺式放死,今場又擺個湯仔,冇人會信佢夠胆係度郁手,依隻超級馬,肯定仲大把在手,祗要一有order,

谢谢占叔,我条3X4位置过了两关,一头一尾 @@@

楊仔,中兩隻冷P夠餐茶嘅!至於我另一隻介紹嘅太奇妙,就正好解釋乜嘢叫做冇鬥志,你睇佢沿途走外面8.9叠翻嚟都咁近,就可想而知隻馬有幾超,祗要一有order改變跑法,就收錢了!

pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2012-07-02 on 23:02
Quote:

On 2012-07-02 15:22, JimmyMa wrote:
一个茘枝三把火,唔知你本身屬寒底抑或熱底,總之,食少少就冇問題嘅!至於你隻好精伶,依隻嘢啲兄弟真真係好犀利,高佬石將佢又長又短咁玩法,今次配西哥又轉配備,冷門都值得玩吓嘅!因為對手都好多隻!

楊仔,其實依場馬我好鍾意隻5 鼓浪春風, 連輸兩場嘅賽績就可以抹左佢,我估計今次配冷人俊又想好似隻高咁揾食,但最大問題係場地,如果唔太黏嘅地我就一定買!
另外我又介紹隻太奇妙,上場咁自殺式放死,今場又擺個湯仔,冇人會信佢夠胆係度郁手,依隻超級馬,肯定仲大把在手,祗要一有order,

楊仔,中兩隻冷P夠餐茶嘅!至於我另一隻介紹嘅太奇妙,就正好解釋乜嘢叫做冇鬥志,你睇佢沿途走外面8.9叠翻嚟都咁近,就可想而知隻馬有幾超,祗要一有order改變跑法,就收錢了!

既然占爺慷慨解囊比我地學甘多,袋錢入我地袋,多謝多謝。
亦既然講到鬥志,而林老闆又問過七月一日第二場(722)有幾隻野點分析,小弟獻醜討論一下隻10號信唔過(吳強、司機係冠軍,12O磅,13檔,1200米,評25分,五歲馬,第五班)。

1/ 今季已跑十一次,吳強將信唔過由52分減至現在25分,勁! 但根據狗會例,五班,若不是新季馬,低過2×分就硬性出局!

2/ 上一場(657)走勢: 楊綸,五十幾倍無飛。之前一路跑千二都是走位9-9-5上下, 負五六馬位左右! 除上次(554場千四+冠軍) 9倍外,每次也是99倍。
今仗千四馬跑法頗「舒服」,出閘在尾列至入直路才輕追一段外檔後上第六負三四位。
評分應適中,千四千六射程,今季還是下季呢?

3/ 點解今次我寫隻野?隔夜是大熱雖六倍,同時是冠軍司機羅。

4/ 賠率隔夜六倍W大熱,臨場回至十倍無什W飛。但有中量QQp飛。我認為是有叫老細落$(做戲的一部份,都係人地既錢·唔係自己比。)。

5/ 走勢:信唔過出閘第一隻彈出,雖十三檔。我認為冠軍可進至四五六位三疊。但冠軍將信唔過在四佰已經拉至最尾入彎,在出彎入直路前約負十二個馬位(跑短途千二冠軍甘跑法…真聽話。),之後係甘以或無鬥志作狀打幾野,最後衝一小段第八負七馬位。你話冠軍或吳強指示跑法疑點大唔大呢?

我認為:
冠軍騎兩次都是騙人的。
楊綸騎個次係試分。操好晒!
趕季尾一獲,獲利的一獲。
瀨屎仔或其它都無所謂。應有賠率的,否則都唔叫冠軍做兩場戲喇!
田千四六或谷千六都是射程,千二應該唔夠速度。
呢張票兌唔兌現呢?

PM字

ps:請林老闆自行閱讀同日R3田一千奸仔隻自我本色 (37倍),尤其是司機潘的走位及推騎手勢。準備好下季用。

Profiles of pmengineers   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-07-03 on 11:23
[quote]
On 2012-07-02 23:02, pmengineers wrote:
[quote]
On 2012-07-02 15:22, JimmyMa wrote:
一个茘枝三把火,唔知你本身屬寒底抑或熱底,總之,食少少就冇問題嘅!至於你隻好精伶,依隻嘢啲兄弟真真係好犀利,高佬石將佢又長又短咁玩法,今次配西哥又轉配備,冷門都值得玩吓嘅!因為對手都好多隻!

楊仔,其實依場馬我好鍾意隻5 鼓浪春風, 連輸兩場嘅賽績就可以抹左佢,我估計今次配冷人俊又想好似隻高咁揾食,但最大問題係場地,如果唔太黏嘅地我就一定買!
另外我又介紹隻太奇妙,上場咁自殺式放死,今場又擺個湯仔,冇人會信佢夠胆係度郁手,依隻超級馬,肯定仲大把在手,祗要一有order,

既然占爺慷慨解囊比我地學甘多,袋錢入我地袋,多謝多謝。
亦既然講到鬥志,而林老闆又問過七月一日第二場(722)有幾隻野點分析,小弟獻醜討論一下隻10號信唔過(吳強、司機係冠軍,12O磅,13檔,1200米,評25分,五歲馬,第五班)。

1/ 今季已跑十一次,吳強將信唔過由52分減至現在25分,勁! 但根據狗會例,五班,若不是新季馬,低過2×分就硬性出局!

2/ 上一場(657)走勢: 楊綸,五十幾倍無飛。之前一路跑千二都是走位9-9-5上下, 負五六馬位左右! 除上次(554場千四+冠軍) 9倍外,每次也是99倍。
今仗千四馬跑法頗「舒服」,出閘在尾列至入直路才輕追一段外檔後上第六負三四位。
評分應適中,千四千六射程,今季還是下季呢?

3/ 點解今次我寫隻野?隔夜是大熱雖六倍,同時是冠軍司機羅。

4/ 賠率隔夜六倍W大熱,臨場回至十倍無什W飛。但有中量QQp飛。我認為是有叫老細落$(做戲的一部份,都係人地既錢·唔係自己比。)。

5/ 走勢:信唔過出閘第一隻彈出,雖十三檔。我認為冠軍可進至四五六位三疊。但冠軍將信唔過在四佰已經拉至最尾入彎,在出彎入直路前約負十二個馬位(跑短途千二冠軍甘跑法…真聽話。),之後係甘以或無鬥志作狀打幾野,最後衝一小段第八負七馬位。你話冠軍或吳強指示跑法疑點大唔大呢?

我認為:
冠軍騎兩次都是騙人的。
楊綸騎個次係試分。操好晒!
趕季尾一獲,獲利的一獲。
瀨屎仔或其它都無所謂。應有賠率的,否則都唔叫冠軍做兩場戲喇!
田千四六或谷千六都是射程,千二應該唔夠速度。
呢張票兌唔兌現呢?

PM字

ps:請林老闆自行閱讀同日R3田一千奸仔隻自我本色 (37倍),尤其是司機潘的走位及推騎手勢。準備好下季用。
@PM兄,你讲嘅信唔過我就從來冇買過,我亦冇信心諗得過強哥,况且佢季季都係啱啱熟贏得13場或多啲,值唔值得花時間去研究一個咁嘅馬房就見仁見智了!

pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2012-07-03 on 14:17
Quote:

On 2012-07-03 11:23, JimmyMa wrote:
@PM兄,你讲嘅信唔過我就從來冇買過,我亦冇信心諗得過強哥,况且佢季季都係啱啱熟贏得13場或多啲,值唔值得花時間去研究一個咁嘅馬房就見仁見智了!

占爺:
只是該場提到鼓浪和精玲,反正跑完後要回看走勢溫功課,而信唔過又是有飛隔夜大熱兼安排冠軍,所以順便check埋跑法走勢堵,估下有無騙人落水及跑假狗,無其它!
pm字

Profiles of pmengineers   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-07-03 on 14:29
Quote:

On 2012-07-03 14:17, pmengineers wrote:
Quote:

On 2012-07-03 11:23, JimmyMa wrote:

占爺:
只是該場提到鼓浪和精玲,反正跑完後要回看走勢溫功課,而信唔過又是有飛隔夜大熱兼安排冠軍,所以順便check埋跑法走勢堵,估下有無騙人落水及跑假狗,無其它!
pm字

PM兄,睇强哥嘅马走勢,似乎是向高難度挑戰,你睇喜萬家用達少輸嗰幾場就知,一轉人,就會唔同哂!點解?餵唔同嘅食料囉!

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-07-03 on 21:15
Quote:

On 2012-07-03 14:17, pmengineers wrote:
Quote:

占爺:
pm字

PM兄,信唔過此馬退役了,所以你又白白浪費時間去研究強哥嘅馬了!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款