登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

船主專欄
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 船主專欄 >> 20130402 香庫十週年吹水飯局合照
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )
Author 20130402 香庫十週年吹水飯局合照
Lijingbo

註冊於: 17/09/2012
發帖數目: 704
發表於: 2013-04-05 on 08:19
[quote]
On 2013-04-04 10:05, rickytlb wrote:
Quote:

On 2013-04-03 21:36, JimmyMa wrote:
Quote:

我一早講咗我個樣唔出畫面啦!而我並不是怕成日俾我得罪嘅人,真實答案係我當年在老尖啲club仔,風流得滯,欠落啲女人數太多,所以我才避到將軍澳,如果我個樣一出,俾啲女認到(依家應該變哂師奶啦),就好大鑊架!想當年撞車死嗰個林xx見習騎師,都成日係依間club仔威威,仲有幾個師兄弟添!

以為占占唔現盧山係因為嬴兄添,一個喉斷櫻槍另一個就心口碎大石,倆位都係硬漢一條,由地片到上天再由天片到落深淵...

无更.......

Profiles of Lijingbo   Email Lijingbo   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-04-05 on 09:04
回一回譚SIR。
你席間問我孖寶個PAGE點睇....
正如PM話齋,我自己都唔識睇,因為係林老闆吩咐我野....

林老闆,有空回一回,教一教大家點睇同埋要留意D咩好嗎??

謝謝

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2013-04-05 on 09:45
Quote:

On 2013-04-05 09:04, home wrote:
回一回譚SIR。
你席間問我孖寶個PAGE點睇....
正如PM話齋,我自己都唔識睇,因為係林老闆吩咐我野....

林老闆,有空回一回,教一教大家點睇同埋要留意D咩好嗎??

謝謝

孖寶飛點睇?唉...我咪做過出嚟囉!總係唔用心意理解我嘅明示暗示嘅...,可能係啲高人總係有一套抗拒異己嘅心態啦...

http://www.youtube.com/watch?v=flnsVrg4pGQ

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
rickytlb

發表於: 2013-04-05 on 10:33
[quote]
On 2013-04-05 08:19, Lijingbo wrote:
Quote:

无更.......

呢2個字係乜地道荒言嚟o架?無計/無聊/無謂/無法...?

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
rickytlb

發表於: 2013-04-05 on 10:35
[quote]
On 2013-04-05 10:33, rickytlb wrote:
Quote:

On 2013-04-05 08:19, Lijingbo wrote:
Quote:

无更.......

為免引起誤會改番個字先...

呢2個字係乜地道"方"言嚟o架?無計/無聊/無謂/無法...?

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2013-04-05 on 12:42
力奇哥, 依個TOPIC出帖44篇, 你老哥已佔了10篇, 看起來你很想識人, 或者係想人識你, 咁又為何不抽空出來一叙? 幾時擠到時間, 由你發板, 大家一聚, 由你講解一下你孖寶飛的明示暗示, 得唔得先? 小弟不是高人, 兄也不是異己, 有好嘢, 點解要抗拒先? 嗱, 小弟第一個報名, 其他師兄有興趣就一齊!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2013-04-05 on 12:48
Quote:

On 2013-04-05 12:42, samana wrote:
力奇哥, 依個TOPIC出帖44篇, 你老哥已佔了10篇, 看起來你很想識人, 或者係想人識你, 咁又為何不抽空出來一叙? 幾時擠到時間, 由你發板, 大家一聚, 由你講解一下你孖寶飛的明示暗示, 得唔得先? 小弟不是高人, 兄也不是異己, 有好嘢, 點解要抗拒先? 嗱, 小弟第一個報名, 其他師兄有興趣就一齊!

睇飛呢樣嘢真系有辣有唔辣,低水位的是幕後上落重飛,明明應該有20倍,的飛得10倍即是有人落重飛,可能是食孖寶啦。通常是同騎的馬或同馬房同線路的人馬,但你去馬時人又去馬,你計到數會贏,人家一樣可計到數可贏架啊。所以睇飛只可做一個參考,盡信不可。有鬥志都沒必能贏,跑馬意外太多,有誰能擔保實贏。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2013-04-05 on 12:58
Quote:

On 2013-04-05 12:48, kamchung wrote:
Quote:

On 2013-04-05 12:42, samana wrote:

睇飛呢樣嘢真系有辣有唔辣,低水位的是幕後上落重飛,明明應該有20倍,的飛得10倍即是有人落重飛,可能是食孖寶啦。通常是同騎的馬或同馬房同線路的人馬,但你去馬時人又去馬,你計到數會贏,人家一樣可計到數可贏架啊。所以睇飛只可做一個參考,盡信不可。有鬥志都沒必能贏,跑馬意外太多,有誰能擔保實贏。

贏兄,飯局當晚,小弟也和其他師兄贊過你是有料之人......
小弟很想請教下凈辣的方法!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-04-05 on 16:32
D仔、相片已在你電郵。

Profiles of pmengineers   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-04-06 on 12:50
Quote:

On 2013-04-03 18:29, rodney wrote:
Quote:

On 2013-04-03 14:01, samana wrote:
老土啲果句, 人生有幾多個十年呀!

其實早在03年, 小弟已有登記為DB网友(當時是別名登記已遺忘)......
記得當時只身在澳洲做事, 常上香港的网頁看馬資訊而些廚到DB, 看到了不少有料兼有趣的馬友討論.

在沙士最緊張的時候, 我未足歲的儿子發燒住院, 小弟放棄了悉尼的事业, 趕回香港, 記得機場的鬼佬仲問我, 香港有沙士, 回去干嘛? 小弟好正氣: 那里是我的家, 那里有我的親人...... 真夸張, 成架珍寶機, 都無十個人返港, 為方便管理, 都集中坐在頭等.

回港后的一段日子, 也是小弟人生中最難最低潮的一段, 失业, 喪母...... 有幾年, 小弟連報紙錢都要慳, 马仔味都唔敢聞...... 當然亦錯過了幾年相見恨晚的DB网聚!

以前, 小弟對刨馬小有研究, 也曾認為自己巳是高手. 加入了DB這個群體後, 自己才知道自己有多膚淺, 真係到了北京先知自己官小, 入了DB先知自己唔够料!

咋晚, 小弟知道了很多很多馬圈秘聞:
東紹的秘密, 韋達捐騎, 約翰借馬格, 惡馬伕打馬..... 等等,
想聽故事的朋友, 下次不要錯過機會了!

期待着下一次的网聚!

難得sam兄從谷底反彈,當然更珍惜現今所有

小弟現在也在人生的交差點.....要好好學習及努力呢

各網友一齊加油,集思廣益

Rodney,同你共事咁耐,一直覺得你做事係得既,支持你。

總之有咩幫手出句聲,能力範圍內都盡做。

努力

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款