登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 第九場一定係Rodney贏晒
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 第九場一定係Rodney贏晒
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-04-15 on 01:49
Quote:

On 2007-04-15 01:45, rodney wrote:
Quote:

On 2007-04-14 18:10, MML wrote:
Quote:

On 2007-04-14 17:51, rodney wrote:
真係被你吹Q漲,偏偏我今場6up斷,共一條6寶,給16你條普通獎!!

6寶??? 2,483,419 !!! What a wastage!!!
Check the pace pattern of 獲利多's last run.

'
thanks a lot for your advice!!

獲利多上場受制於慢步速,但我賽前估計佢今次B+2外檔會蝕且蝕步速。但點知今場大家於灣位都拖慢,FR3=24.1,未段鬥爆一段22.8。如果"人緣好馬"走位暢順D,可能會贏!

Profiles of rodney     
獲利rodney

發表於: 2007-04-15 on 01:54
Quote:

On 2007-04-14 18:15, sxeditor wrote:
2,483,419
係第三口孖T

六寶係無人中

6寶及3rd孖T都有多寶,又要多動腦力了。

今日輸到嘔,正所謂"獲利回吐"!!

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-04-15 on 12:15
Quote:

On 2007-04-15 01:54, rodney wrote:
Quote:

On 2007-04-14 18:15, sxeditor wrote:
2,483,419
係第三口孖T

六寶係無人中

6寶及3rd孖T都有多寶,又要多動腦力了。

今日輸到嘔,正所謂"獲利回吐"!!

嘩! 中左6寶, 唔好咁快就封住个後門喎, 最多我地開餐AA制, 唔駛您做我地老細啦

大漲小回遮! 來日方長, 黎緊大把機會整鋪杰野嘅,
奸爸爹!!!

Profiles of JimmyMa   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-04-15 on 15:34
Quote:

On 2007-04-15 01:49, rodney wrote:
Quote:

On 2007-04-15 01:45, rodney wrote:
Quote:

On 2007-04-14 18:10, MML wrote:
Quote:

On 2007-04-14 17:51, rodney wrote:
真係被你吹Q漲,偏偏我今場6up斷,共一條6寶,給16你條普通獎!!

6寶??? 2,483,419 !!! What a wastage!!!
Check the pace pattern of 獲利多's last run.

'
thanks a lot for your advice!!

獲利多上場受制於慢步速,但我賽前估計佢今次B+2外檔會蝕且蝕步速。但點知今場大家於灣位都拖慢,FR3=24.1,未段鬥爆一段22.8。如果"人緣好馬"走位暢順D,可能會贏!

Yeah yeah. 上次走得好, 唔代表今次一定買。正如"駕高" 前仗 R365(ST-1600) 已有力在 Cl-2 跑第 4, 今次 Cl-3 就係因為嫌佢細粒孭 133LB, 又 13檔, 我選擇睇多一次。

Profiles of MML   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-04-15 on 20:27
Quote:
Yeah yeah. 上次走得好, 唔代表今次一定買。正如"駕高" 前仗 R365(ST-1600) 已有力在 Cl-2 跑第 4, 今次 Cl-3 就係因為嫌佢細粒孭 133LB, 又 13檔, 我選擇睇多一次。

MML兄,你所指""駕高" 前仗 R365(ST-1600) 已有力在 Cl-2 跑第 4,"
點解我張專業係 3 3 3 10- 6 1/4
若然係跑第四,我找專業算賬

Profiles of sxeditor   
獲利rodney

發表於: 2007-04-15 on 22:56
Quote:

On 2007-04-15 15:34, MML wrote:
Quote:

On 2007-04-15 01:49, rodney wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

'

R365場次,我用"企業"做膽拖"駕高",但直路都跑過!!

今場落班即用柏寶,但臨場D飛冷都爆!! 我都無買臨場。條Q有$2k,真係又一次"愛得太遲"。

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-04-16 on 02:41
Quote:

On 2007-04-15 20:27, sxeditor wrote:
Quote:

MML兄,你所指""駕高" 前仗 R365(ST-1600) 已有力在 Cl-2 跑第 4,"

我都想找專業算賬呀!我見佢嘅評語寫"騎師解釋"唔多 like, 最好寫"冇段好睇"咪再冷D lor. ^_^

最衰馬會寫咗 "出閘最快數駒之一,進佔領放馬之後的位置。直路彎前在有利位置跟隨領放馬。由直路彎至二百米處未能望空。望空後賽事大局已定,因而未受力策。(見競賽事件報告。)"

正經講, R365 快步速不利前領馬, "駕高"pace 冇着數及直路冇甚騎過。
用第5名"一號種籽"比較, 600m時在其 1.5馬位後, 200m則佔先 2馬位(因為"駕高"受困冇騎);150後"駕高" soft ride 仍與 "一號種籽"同速過終點。我只假設若"駕高"不受阻, 由 600m開始保持在"一號種籽" 1.5馬位前過終點, 則可勝第4名"福星拱照"; 就算再保守推算, "一號種籽"應過不了"駕高" 。
("福星拱照"4th 負 3.75L; "一號種籽"5th 負 4.25L)

Profiles of MML   

發表於: 2007-04-16 on 12:18
Quote:

On 2007-04-16 02:41, MML wrote:
Quote:

On 2007-04-15 20:27, sxeditor wrote:
Quote:

我都想找專業算賬呀!我見佢嘅評語寫"騎師解釋"唔多 like, 最好寫"冇段好睇"咪再冷D lor. ^_^

最衰馬會寫咗 "出閘最快數駒之一,進佔領放馬之後的位置。直路彎前在有利位置跟隨領放馬。由直路彎至二百米處未能望空。望空後賽事大局已定,因而未受力策。(見競賽事件報告。)"

正經講, R365 快步速不利前領馬, "駕高"pace 冇着數及直路冇甚騎過。
用第5名"一號種籽"比較, 600m時在其 1.5馬位後, 200m則佔先 2馬位(因為"駕高"受困冇騎);150後"駕高" soft ride 仍與 "一號種籽"同速過終點。我只假設若"駕高"不受阻, 由 600m開始保持在"一號種籽" 1.5馬位前過終點, 則可勝第4名"福星拱照"; 就算再保守推算, "一號種籽"應過不了"駕高" 。
("福星拱照"4th 負 3.75L; "一號種籽"5th 負 4.25L)

哦~
原來你認為佢可以第四,而不是已有力第四
嚇得我
以為佢整錯賽績等我睇漏呢隻隊爆時尚風采的星球馬
高人即係高人^_^

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-04-16 on 15:10

今場落班即用柏寶,但臨場D飛冷都爆!! 我都無買臨場。條Q有$2k,真係又一次"愛得太遲"。
[/quote]
Rodney,

您睇漏左啦! 隻駕高幕後人中到爆哂廠, 真係揾個蘿去收錢都載唔哂, 條Q由6千幾打到最後得2k,
QP仲勁重飛中, 真係W. Q. QP都彼佢地掃哂. 我就.......

明天真係要揾 " 車公 " 轉一轉先得啦.

金兄, 您仲睇緊專業牙? 當年我曾說過, 如果冇左專業, 我就收山唔再跑馬, 因為當時除左專業, 冇セ其它馬經資料可以同佢比, 但係此報好x吋, 我打电話告訴他有資料印錯和要改善地方, 他竟說: 你可以唔好買嫁 , 真係彼佢吹張. 終於此報於數年前在賽馬前一天出版的馬報已经收檔. 當然我亦已改買他報排位版多年了.

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2007-04-16 on 17:01
Quote:

金兄, 您仲睇緊專業牙? 當年我曾說過, 如果冇左專業, 我就收山唔再跑馬, 因為當時除左專業, 冇セ其它馬經資料可以同佢比, 但係此報好x吋, 我打电話告訴他有資料印錯和要改善地方, 他竟說: 你可以唔好買嫁 , 真係彼佢吹張. 終於此報於數年前在賽馬前一天出版的馬報已经收檔. 當然我亦已改買他報排位版多年了.

馬兄,我每個賽馬天都只係買一份報紙咁大把,就係專業的排位版,我唔係話佢好好,你之前call佢地要求改善所遭遇惡劣的態度我都試過^_^
只係由中學至中年近三十年睇慣左佢個排位版,要重新適應又無原動力
它不是最好,但係我最習慣的資料排位表

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款