登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 4-20-R7狂野之聲簪徹沙田
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 4-20-R7狂野之聲簪徹沙田
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-04-17 on 13:50
馬占微先生,我對4-20-R7狂野之聲簪徹沙田有憧景,如果賠率在20倍樓下,體重又減佐的話,找feel到要來了,不過唔知操練似唔似,洗李合作又如何?請各位指教。

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
晒馬samana

發表於: 2008-04-17 on 15:24
Quote:

On 2008-04-17 13:50, samana wrote:
馬占微先生,我對4-20-R7狂野之聲簪徹沙田有憧景,如果賠率在20倍樓下,體重又減佐的話,找feel到要來了,不過唔知操練似唔似,洗李合作又如何?請各位指教。

唔好意思,各位毋笑我,原來係跑快活谷至真,咁就要加分啦,因為上賽是踩場熟悉環境,係咪?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-04-17 on 17:56
Quote:

On 2008-04-17 15:24, samana wrote:
Quote:

On 2008-04-17 13:50, samana wrote:

唔好意思,各位毋笑我,原來係跑快活谷至真,咁就要加分啦,因為上賽是踩場熟悉環境,係咪?

Sam兄, 唔好玩啦, 叫番亞Jim就得喇.
狂野之声-我對此馬非常陌生, 未買過佢10蚊, 唔知佢乜野料, 不過此廐大佬, 我就比較熱悉, 此人非常鍚馬, 唔用針藥催谷馬匹, 養馬係佢果度, 可慳番啲打針費, 同埋隻馬好襟玩. 佢啲馬係慢慢跑起狀態, 所以見到佢啲馬埋門又拍快跳, 又試拍閘就唔好制, 反而見佢操到慢吞吞同埋缺1.2課都唔緊要, 當隻馬自然跑起左狀態, 就會keep好耐, 可以連場上名, 又或會輸1.2場後又會再贏, 就是此廐特點.

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

發表於: 2008-04-17 on 18:16
我認為呢隻係長途馬,澳紐馬五歲都唔用會浪費,如無估錯今季內(三仗內)要出蕉了。

晒馬samana

發表於: 2008-05-04 on 09:39
狂野今日又來啦,大長途錦標賽,優先考慮90分以上的5歲馬,1#工程太重,3#家福有根据成大熱,7#狂野 4-20出晤成,成8.6倍三熱,今次都有10倍第四熱,看來不似公众飛,阿冼一直抓實有計,其余二隻9#福到10#駕高,較喜歡9#,排內檔配湯仔輕飄飄跑入一席不難,故我今場選#7 W & #3 - #7 Q &
#3 - #7 -#9 單T.------$30-大投資.

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-05-04 on 10:37
Quote:

On 2008-05-04 09:39, samana wrote:
狂野今日又來啦,大長途錦標賽,優先考慮90分以上的5歲馬,1#工程太重,3#家福有根据成大熱,7#狂野 4-20出晤成,成8.6倍三熱,今次都有10倍第四熱,看來不似公众飛,阿冼一直抓實有計,其余二隻9#福到10#駕高,較喜歡9#,排內檔配湯仔輕飄飄跑入一席不難,故我今場選#7 W & #3 - #7 Q &

個人對狂野之声依場仍不睇好, 此馬埋門操到火紅火綠, 又試草地, 同達少一貫出擊手法有差別, 反而我喜歡答头馬好開心, 祇負110磅, 中程走甩, 其他馬唔易追到, 脚拖1.2.11

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

發表於: 2008-05-05 on 09:37
Quote:

On 2008-05-04 09:39, samana wrote:

楝錯腳兼填錯罧,抵無得中。狂野呢件野慢火煲唔林,要用明火,今次長途走光,要求冷下次博中距離憑質出擊了。

魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-05-05 on 11:03
LIUP兄,

可惜你匹庸將軍沒有報呢場, 以佢現時的狀態計, 可能家福未必有得跑......

Profiles of hkhorsetrack   
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-05-05 on 12:07
Quote:

On 2008-05-05 11:03, hkhorsetrack wrote:
LIUP兄,

可惜你匹庸將軍沒有報呢場, 以佢現時的狀態計, 可能家福未必有得跑......

夠唔夠家福跑? 我就梗係話YES啦, 是否如此, 期待在5月25日遮打盃一役可以揭盅

Profiles of liup   
晒馬samana

發表於: 2008-06-06 on 12:21
都唔明點解狂野之聲咁快退役?

Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款