登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

風中快勝
管理員: home, hkhorsetrack

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 風中快勝 >> 碧綠駿駒 有聲有色 金剛小子
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 碧綠駿駒 有聲有色 金剛小子
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2008-04-29 on 15:34
碧綠駿駒上次出閘脫腳後上輸五個馬位,即換韋達,擺明車馬要補中。有聲有色只輸比首飾奇寶大超班馬,實力居四班難留得住。金剛小子 降三班只負中磅位評分有微利。操足拍跳二課草閘有料到。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-04-30 on 20:22
re : 碧綠駿駒上次出閘脫腳後上輸五個馬位,即換韋達,擺明車馬要補中。
如果我無年紀大眼花睇錯, 應該碧綠駿駒上場慢閘失五個馬位, 而回來剛好輸五乘許, 是匹有能力爭勝之馬,
不過卓暉全程走三,四疊入彎,讓了對手三個馬位了, 所以碧綠駿駒很大機會趕過山東好馬(加左分), 而落後卓暉先過終點.

re : 有聲有色只輸比首飾奇寶大超班馬,實力居四班難留得住。
認同.

re : 金剛小子 降三班只負中磅位評分有微利。操足拍跳二課草閘有料到。
田草要靠估...... 如果跑谷草, 我會信心強一點, 至於晨課觀感, 有一課要騎令我感覺很礙眼...... @.@

Profiles of hkhorsetrack   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-04-30 on 21:13
Quote:

On 2008-04-30 20:22, hkhorsetrack wrote:
re : 碧綠駿駒上次出閘脫腳後上輸五個馬位,即換韋達,擺明車馬要補中。
如果我無年紀大眼花睇錯, 應該碧綠駿駒上場慢閘失五個馬位, 而回來剛好輸五乘許, 是匹有能力爭勝之馬,
不過卓暉全程走三,四疊入彎,讓了對手三個馬位了, 所以碧綠駿駒很大機會趕過山東好馬(加左分), 而落後卓暉先過終點.

re : 有聲有色只輸比首飾奇寶大超班馬,實力居四班難留得住。
認同.

re : 金剛小子 降三班只負中磅位評分有微利。操足拍跳二課草閘有料到。
田草要靠估...... 如果跑谷草, 我會信心強一點, 至於晨課觀感, 有一課要騎令我感覺很礙眼...... @.@

碧綠駿駒-上賽由志叔末段追上有勁, 今場即扳韋達, 除罩換防沙眼罩, 分分鐘熱到唔識行, 我取ヱ兵, 唔好忘記西哥開齋都係權哥關照佢.
有声有色-如計上場負給首飾當然冇得跑, 但操練上出左疑點, 太熱就要小心.
金剛小子-韋達出埋飲奶力才僅勝, 叻極有限, 有第3已經好開心了.

Profiles of JimmyMa   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-04-30 on 21:39
Quote:

On 2008-04-30 21:13, JimmyMa wrote:

碧綠駿駒-上賽由志叔末段追上有勁, 今場即扳韋達, 除罩換防沙眼罩, 分分鐘熱到唔識行, 我取ヱ兵, 唔好忘記西哥開齋都係權哥關照佢.
有声有色-如計上場負給首飾當然冇得跑, 但操練上出左疑點, 太熱就要小心.
金剛小子-韋達出埋飲奶力才僅勝, 叻極有限, 有第3已經好開心了.

兄, 有聲有色的操練疑點是不是太積極 ?

Profiles of hkhorsetrack   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-04-30 on 22:12
Quote:

On 2008-04-30 21:39, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2008-04-30 21:13, JimmyMa wrote:

兄, 有聲有色的操練疑點是不是太積極 ?

魔兄, 並不是太積極的問題, 奸仔啲馬周時都有咁操, 祗是您地忽畧左佢一啲細微的小動作, 另外, 可多給一個參考, 請看看P飛的情况, 暫作一個小比較,
也可察覺其他對手都不会是陪跑分子.

Profiles of JimmyMa   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-04-30 on 23:16
有聲有色,甘既賠率買唔買都罷。
1.葉楚航季內大熱門四十次,只贏過五場。
2.大唔大超四班我唔識,不過上場對手除左首飾外,就係個D水晶皇、天鷹呢D貨色,水準一D都唔高。
今場「七星樂園」、「驃騎王」「勁惑」都伏左係度,就算「祝福滿滿」都係。
3.比你係練馬師,有耐性用左大半季時間去減分,但竟然忍唔住一時三刻,大熱門先黎贏?阿葉同老強都出晒名耐性好。

我亂講架渣,唔好插我呀~~我怕我又會同MML同一下場...

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2008-04-30 on 23:31
倍率成大熱當然無投注價值了。所以呢場只觀賞賽事睇點樣爆法。大熱門本身就是最大缺點。這是本人的一向認為如其搏一只大熱不如搏一只冷門馬。中一次可補十次的損失。所以明日搏只(赤膽雄威)。有大樹遮蔭.起馬都有五倍以上。上次段速非常好跑第二名。輕磅增程三歲馬還有進步。此馬信心較大。操練似樣。杜利來操足而來。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-05-01 on 00:14
Quote:

我都想同MML同一下場......次次贏錢收場

Profiles of rodney     
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-05-01 on 00:34
Quote:

On 2008-05-01 00:14, rodney wrote:
Quote:

我都想同MML同一下場......次次贏錢收場

係就唔錯。 ^_^

其實船主想話我係咩下場?

Profiles of MML   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-05-01 on 00:36
一般情況,我都唔會對"有聲有色"有興趣,因為只得3.x倍,好唔值。
尤其是此馬還要課課拍跳。

但此馬的馬主是許老爺,幕後鬥志奇佳,你睇此馬可以連場上名,且不止一次是大熱門。今次特意等待A+3欄(50%上名),要玩野又何必呢。

上場的快步速,是超超快步速,頭3段 57.7秒是近3季同班同程同場地最快,一般情況放頭馬實腳軟,但"有聲"只負級"首飾"是因為"首飾"大超班之故。

結合,賠率,win是不值,但Q/QPl就唔好飛。冷腳要留意隻"揚洋".....(容後再詳解,趕時間買波)

講到這裡,都預左被人狂插,唔識馬,又計死數。好彩我唔同船主及MML同一下場....

Profiles of rodney     
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款