登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 馬會攪邊科??
Author 馬會攪邊科??
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-09-17 on 19:18
點知今季馬會攪邊科??

一連2次賽事的排位,馬會的電腦部都出現問題,導致網上資料廷誤。攪到D工作趕到PK!!!

無端端有攪D 百份一秒的時間,又攪到D program要重新更新。都唔知 1/100秒對選馬有乜幫助????

今晚R1,連分段時間都出現問題。競跑時,電時無法顯示分段時間,而馬會網頁都要等.........

咁Q大個機構,人力物力又咁多,偏偏問題一大堆,唉.............

Profiles of rodney     
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2008-09-17 on 21:03
唔止呢樣,一至四場轉最後直路彎,個鏡頭果度好有問題。

頭三場轉緊彎只close up放頭馬,

第四場成個彎只係close up「寶行星」波勾。

Profiles of andrew410   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2008-09-17 on 21:36
星期一沙田轉彎已經out focus....真係俾佢吹@#%$#%$漲~~

Profiles of hinchung   
Shatin

註冊於: 20/09/2003
發帖數目: 228
發表於: 2008-09-18 on 03:08
我以前真係識過一個人認為如果時間準到百份一秒佢就可以贏到馬。對我嚟講,如果要計隻馬去到百份一秒先贏到,你買埋我份!

Profiles of Shatin   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2008-09-18 on 14:01
馬會百份一秒真係好無聊...其實邊有得算咁多丫....人及馬既reaction time都唔止百分一秒啦...仲有喎,途中意外由內欄轉出二、三疊係咪又少過百份一秒...如果咁準確既話,就要考慮埋風速及場地既水份,草既長短,仲有每一段既草既長短等等...咁到時就驚了...hehehe

計到咁準,不如公佈番策騎指示仲好!!!

Profiles of hinchung   
獲利rodney

發表於: 2008-09-18 on 14:59
Quote:

On 2008-09-18 14:01, hinchung wrote:
馬會百份一秒真係好無聊...其實邊有得算咁多丫....人及馬既reaction time都唔止百分一秒啦...仲有喎,途中意外由內欄轉出二、三疊係咪又少過百份一秒...如果咁準確既話,就要考慮埋風速及場地既水份,草既長短,仲有每一段既草既長短等等...咁到時就驚了...hehehe

計到咁準,不如公佈番策騎指示仲好!!!

不如馬會評磅及負磅都用百分一磅啦!! 始終每匹馬的能力點都有高低,唔可能出現相同評分。所以應該有馬匹評70.14分,而另一匹68.93分

獲利rodney

發表於: 2008-09-18 on 15:06
Quote:

On 2008-09-18 03:08, Shatin wrote:
我以前真係識過一個人認為如果時間準到百份一秒佢就可以贏到馬。對我嚟講,如果要計隻馬去到百份一秒先贏到,你買埋我份!

我在馬場都認識過一位朋友,認為百份一秒可以有助選馬。我就聽極都唔明!!! (資質太低)

近2年已經無見過這位仁兄,不知是否去左外國同霍金研究黑洞的問題,又者或去了瑞士製造"上帝粒子"??!!!

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-09-18 on 15:58
[quote]
On 2008-09-18 14:59, rodney wrote:
Quote:

不如馬會評磅及負磅都用百分一磅啦!! 始終每匹馬的能力點都有高低,唔可能出現相同評分。所以應該有馬匹評70.14分,而另一匹68.93分

Good suggestion! Would you put it up for hkjc's consideration?

Profiles of MML   
Shatin

註冊於: 20/09/2003
發帖數目: 228
發表於: 2008-09-18 on 16:33
Quote:

On 2008-09-18 14:59, rodney wrote:

不如馬會評磅及負磅都用百分一磅啦!!

如果係咁,騎師去廁所都要公佈,因為會影響體重喎!

遲啲會聽到馬迷輸錢後講:「有人話頭先明明睇住個騎師去廁所,但馬會冇公佈,如果唔係我隻馬點會輸咗個馬鼻畀佢!馬會真係好冇能,監管不力,任由騎師亂去廁所,唔掛之得投注額不斷下跌啦!」

Profiles of Shatin   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-09-18 on 22:51
Quote:

On 2008-09-18 16:33, Shatin wrote:
Quote:

不如馬會評磅及負磅都用百分一磅啦!!

如果係咁,騎師去廁所都要公佈,因為會影響體重喎!

遲啲會聽到馬迷輸錢後講:「有人話頭先明明睇住個騎師去廁所,但馬會冇公佈,如果唔係我隻馬點會輸咗個馬鼻畀佢!馬會真係好冇能,監管不力,任由騎師亂去廁所,唔掛之得投注額不斷下跌啦!」

Haha, "騎師去廁所"都有 video form 做啦, 睇吓放低咗幾多両, 再比對一下各程上名嘅 relevance ... ...

又可以建議 hkjc 整番個 論壇或徵文比賽:「"騎師去廁所" 會否影響整體賽馬事業」, 只要有「好爸爸手指」送, 大把人參加。 ^_^

Profiles of MML   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款