登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 周日入場??
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 周日入場??
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-09-27 on 01:28
想請問各HKDB好友,邊個周日會入場,小弟想委托購買馬場30周年首日封送給親友。

小弟原本都打算入場,熱鬧一番,點知今晚家中空調系統出了問題,要緊急維修,所以無得去

多謝幫忙!!

Profiles of rodney     
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-09-27 on 09:10
Quote:

On 2008-09-27 01:28, rodney wrote:
想請問各HKDB好友,邊個周日會入場,小弟想委托購買馬場30周年首日封送給親友。

小弟原本都打算入場,熱鬧一番,點知今晚家中空調系統出了問題,要緊急維修,所以無得去

多謝幫忙!!

獲利兄,你果處打開窗門就勁吹海風啦,使セ咁急維修呢!
周日頭場大有利,九場海之逸小弟覺得上場有余未盡,今次想買番少少.唔知獲利兄點睇呢?可否比d意見?Tks.

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
獲利rodney

發表於: 2008-09-27 on 10:49
[/quote]獲利兄,你果處打開窗門就勁吹海風啦,使セ咁急維修呢!
周日頭場大有利,九場海之逸小弟覺得上場有余未盡,今次想買番少少.唔知獲利兄點睇呢?可否比d意見?Tks.
[/quote]
Sam, 小弟的單位就是唔係向南,所以夏熱冬凍。而且因為傳出一些怪味,所以才急於維修。再者我們打工仔,只有周日才有時間在家中等候,別無他選。

"大有利"上場大家都睇到追勁,今次對手弱 (或者不明),是今場爭勝份子,所以會幾熱。 此馬當日是配合馬房出擊的。但一來是頭場,有利場地或跑法未明確,二來該場有些不明物體,可以暑期後進步神速。如果要貼馬,就當然會要此駒,要賭錢,又唔多穩(而且無賠率)..... 順便睇下隻"東旺財"啦

"海之逸"上場又是從外檔殺上,何其悅目! (註小弟還未有時間翻睇上賽走勢,只憑記憶。) 今次弱配及外檔,相信都會是半冷。翻查記錄,近2季此馬都有個特式: 休後例必上名,但上名後要隔沙!(不明原因?? )

可幸此駒於B+2欄 2次全上名,而同程有過半上名率。我最多拖腳,不會作重心馬膽看待。

總結: 兩駒都是腳才,不敢依重作膽。

小弟拙見,請勿見笑。祝兄明戰 ,第一好運,開心喝采!!!!

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-09-27 on 13:00
Quote:

Sam, 小弟的單位就是唔係向南,所以夏熱冬凍。而且因為傳出一些怪味,所以才急於維修。再者我們打工仔,只有周日才有時間在家中等候,別無他選。

身為一個打工仔,每星期有一日假放,經已係夢想。
身為一個打工仔,每星期有一日假放不特止,仲要放係星期日,呢D簡直係打工仔既幻想。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
獲利rodney

發表於: 2008-09-27 on 13:25
Sam 兄,

你果然是傳說中的大戶,隻"大有利"一開飛就給你買到 win $25 place $10.1......

獲利rodney

發表於: 2008-09-27 on 13:27
Quote:

身為一個打工仔,每星期有一日假放,經已係夢想。
身為一個打工仔,每星期有一日假放不特止,仲要放係星期日,呢D簡直係打工仔既幻想。

船兄,

每星期一日假,係勞工法例規定架!!!

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-09-27 on 13:43
Quote:

On 2008-09-27 13:25, rodney wrote:
Sam 兄,

你果然是傳說中的大戶,隻"大有利"一開飛就給你買到 win $25 place $10.1......

HaHa,我就凈係買$30-咋,咦,會唔會手振振噤大左30000呢?咪啦,等我Check Check 個户口先!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
獲利rodney

發表於: 2008-09-27 on 14:08
Quote:

On 2008-09-27 13:43, samana wrote:
Quote:

On 2008-09-27 13:25, rodney wrote:
Sam 兄,

HaHa,我就凈係買$30-咋,咦,會唔會手振振噤大左30000呢?咪啦,等我Check Check 個户口先!

可能唔係手震震,而係口震震....
小姐:"電話投注....."
Sam : "1場8號,WP各$30.....慢慢"
小姐:"覆你,1場8號, WP各$30萬,祝你贏多D"

大戶不愧係大戶...隨意都$30 ...慢...慢...且慢

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-09-27 on 14:57
Quote:

On 2008-09-27 14:08, rodney wrote:
Quote:

On 2008-09-27 13:43, samana wrote:
Quote:

Sam 兄,

可能唔係手震震,而係口震震....
小姐:"電話投注....."
Sam : "1場8號,WP各$30.....慢慢"
小姐:"覆你,1場8號, WP各$30萬,祝你贏多D"

大戶不愧係大戶...隨意都$30 ...慢...慢...且慢

My experience is :

小姐:"電話投...投...投注....."
...
...
MML : "投注 6場7號,WP各$10"
小姐:"獨...獨...獨贏及位...位置 7場6號, 每注注注 $10, 啱唔啱?"
MML : "唔係呀!6場7號呀!"
小姐:"對...對...對唔住, 6場7號 ??? 係咪咪咪 WP呀?"
MML : "係呀!"
小姐:"幾...幾...幾錢一注呀?"
MML : "6場7號,WP各$10呀!"
小姐:"好好好, 我覆覆你一次 ... ... ... ..., 先先生, 好對唔住, 投注截截止咗啦。"
MML:" "

Profiles of MML   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-09-27 on 15:21
10蚊??......10萬下嘛...
個女仔一睇到10萬,仲唔比你嚇到口窒窒??

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款