登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 姚本輝馬偉昌這個組合可以捱幾耐
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 姚本輝馬偉昌這個組合可以捱幾耐
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2008-11-02 on 17:22
Quote:

On 2008-11-02 16:35, sxeditor wrote:
昌哥,你金津好雖然保住個P,但好似都擺唔耐~~~唉!!

連朝東都漏閘,收得工~~

Profiles of sxeditor   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-11-04 on 15:52
昌哥今晚隻外線雙妙星有d機掛?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
左青龍anguschan0204

註冊於: 05/06/2008
發帖數目: 46
發表於: 2008-11-05 on 17:56
姚廐馬可以用時間跑起....就好似上季既蘇廐咁
但馬偉昌就....一路都唔太like佢
佢騎功差唔緊要...但連鬥心都冇埋...點敢買佢d馬

Profiles of anguschan0204   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-11-05 on 18:39
Quote:

On 2008-11-05 17:56, anguschan0204 wrote:

都有道理..... D馬輸輸下,減夠分就會反彈
個人輸輸下,無磅減,還會被人彈

所以馬會的評磅機制應該改善下,例如:D騎師邊個連續x日無馬贏就減2磅
連續x日無入P就減5磅
**減2磅/5磅 - 是減負磅,唔好誤會係要個騎師自己減磅
(just kidding.... )

Profiles of rodney     
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2008-11-05 on 19:40
Quote:

On 2008-11-05 18:39, rodney wrote:
Quote:

On 2008-11-05 17:56, anguschan0204 wrote:

都有道理..... D馬輸輸下,減夠分就會反彈
個人輸輸下,無磅減,還會被人彈

所以馬會的評磅機制應該改善下,例如:D騎師邊個連續x日無馬贏就減2磅
連續x日無入P就減5磅
**減2磅/5磅 - 是減負磅,唔好誤會係要個騎師自己減磅
(just kidding.... )

咁我成日輸...輸輸下...馬會都應該畀個折頭我..我拎10蚊出黎... 就當我投注左100蚊

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-11-05 on 20:07
祝佢同 Obama 一樣, 努力就會成功啦。

Profiles of MML   
獲利rodney

發表於: 2008-11-05 on 21:18
Quote:

On 2008-11-05 20:07, MML wrote:
祝佢同 Obama 一樣, 努力就會成功啦。

MML,
點解你唔埋我張相?? 我都係"黑"人

(P.S. 唔怪得你,我一向都唔影,最多都係影面 )

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-11-05 on 21:49
Quote:

On 2008-11-05 21:18, rodney wrote:
MML,
點解你唔埋我張相?? 我都係"黑"人

(P.S. 唔怪得你,我一向都唔影,最多都係影面 )

佢地兩個好似樣, 兩兄弟咁, 所以放埋一齊, 但係你就靚仔好多!

Profiles of MML   
獲利rodney

發表於: 2008-11-05 on 23:48
邊個靚仔,就好難講。

不過,如果阿昌哥今個月都唔贏馬,我就肯定姚厩馬主會高叫"change".

如果,昌哥贏馬,就會同輝哥握手及擁抱,並高呼....."Yes we can...Yes we can"

btw, 唔知可唔可以叫阿Liup幫我買件obama t恤,話晒都係歷史時刻

Shatin

註冊於: 20/09/2003
發帖數目: 228
發表於: 2008-11-06 on 01:40
唔知點解每個騎師總有低潮,上季杜利萊好似又係有段時間冇馬贏。就算韋達都試過騎乜都輸。希望昌哥能早日打破悶局啦。

Profiles of Shatin   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款