登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> Rodney,今次靚得開心又點睇呀?
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author Rodney,今次靚得開心又點睇呀?
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2008-10-30 on 11:06
上次有晒pts, 今次走光後又B1又超磅,對手相約,名次會唔會提升?斷估佢B1唔會2w大後上呀?

Profiles of chungkwokshing   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-10-30 on 12:00
成哥,

乜咁早呀!!

我擔心上場因為"馬主"因素,強行催逼馬匹,反而是不好。這是唯一擔心,所以要睇下體重的變化

未睇試跑,亦唔清楚眼罩的作用,不過,相信有利此馬。

希望有"朝東"及"花好"幫手擔下票,有近10倍啦,因為同場都有不少對手架

Profiles of rodney     

HK
發表於: 2008-10-30 on 12:40
簡而清,好.

性呢家野真係好影響人,我講既係惰性..呢期d惰性就好比海量神掌一樣湧住咁嚟,擋都擋唔住.呢排d productivity o 晒嘴. 唯馬事有趣.

我w會射埋龍的風采但係奇怪阿方點解又醒都仔,上次喜聚寶唔係賴晒咩..

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-10-30 on 13:34
無論從任何角度我也看不到「靚得開心」今賽可以先「朝東之寶」過終點。

Profiles of liup   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-10-30 on 13:39
個分好尷尬,似守多過攻。
加個眼罩再試真D,又可以減埋個兩分。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-10-30 on 21:42
明日係呂廐最後試跑課期, 䏲埋呢課至諗都未遲啦, 如果明日唔出黎跳, 就可以諗少一隻. 不過, 應該一定会出黎跳嘅!

Profiles of JimmyMa   

HK
發表於: 2008-10-30 on 22:57
Quote:

On 2008-10-30 13:34, liup wrote:
無論從任何角度我也看不到「靚得開心」今賽可以先「朝東之寶」過終點。

可唔可以好似上次咁呀,又試內欄無位,要係咁移係咁移移出外叠...但係今次唔係A欄喎而佢又內檔.好大機會密室殺人...

獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-10-31 on 00:00
Quote:

On 2008-10-30 22:57, chungkwokshing wrote:
Quote:

On 2008-10-30 13:34, liup wrote:

可唔可以好似上次咁呀,又試內欄無位,要係咁移係咁移移出外叠...但係今次唔係A欄喎而佢又內檔.好大機會密室殺人...

今場都好大機會出現慢步速,咁就會塞車。
直至昌少開糊,我暫時不會沾手此厩馬。不竟今季好幾隻跑得近的馬,再出都無表現。
而且騎師又會有壓力,患得患失,熱門就........

其實出現慢步速,"花好"又會重旅故技,用前置跑法。

今場可惜"風彩"用上了"都大俠"...

Profiles of rodney     
Shatin

註冊於: 20/09/2003
發帖數目: 228
發表於: 2008-10-31 on 01:44
我想問吓各位VF大哥哥、小哥哥點睇R85?

嗰場花好月圓頭1200米跑72.7唔係好快,速勢榜甚至乎話係慢步速,但嗰場前六名幾乎全部係後上馬包辦,啲前領馬末段完全冇晒,唯獨是花好月圓可以跑第二,算唔算AT呢?

Profiles of Shatin   

HK
發表於: 2008-10-31 on 11:34
Quote:

On 2008-10-31 01:44, Shatin wrote:
我想問吓各位VF大哥哥、小哥哥點睇R85?

嗰場花好月圓頭1200米跑72.7唔係好快,速勢榜甚至乎話係慢步速,但嗰場前六名幾乎全部係後上馬包辦,啲前領馬末段完全冇晒,唯獨是花好月圓可以跑第二,算唔算AT呢?

你問咗我想問嘢,我都套吓d師兄料.

我睇法係呢場前慢後慢,L800m-46.61, L400m-22.99, 有d後勁都會追得近,前領馬入直路後又唔見有勁dash,同日場地算係正常,A欄入彎無怪步速,又無特別意外,我真係好懷疑呢場馬既水準.

Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款