登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 垃圾
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 垃圾
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-11-08 on 04:25
因為自己冇時間睇試閘片, 上季開始, 只睇"蘋果馬網"試閘評語, 今晚度馬睇開隻"魅力影子", 翻查一下"蘋果馬網"試閘評語, 內容係:
10月24日第 3組 沙田泥閘1200米 「魅力影子:早段唔慢直路按實。」

咦, 好似 OK 喎, 於是我今季首次上 hkjc 網睇睇條試閘片, 想睇吓直路按得有幾實啦, 頂!原來係"推足成條直路"至真!

大佬呀! $1888年費架, 請個咩人寫評語架?佢係咪只係坐响度作嘢呀?

本來想寫去"蘋果馬網" complain 條粉腸, 不過驚影響人地個飯碗 (雖然機會應該唔大), 都係借 hkhorsedb 發洩幾句算啦。

寫該評語個位仁兄, 如果有上呢度, 見字唔該自我檢討下, pro 些少好嗎?做嘢有糧出架。

Profiles of MML   
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2008-11-08 on 11:59
Quote:

On 2008-11-08 04:25, MML wrote:
........................
大佬呀! $1888年費架, 請個咩人寫評語架?佢係咪只係坐响度作嘢呀?.............

又一次佐證船主個680元收得抵好多

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-11-08 on 12:03
MML,

算啦,這類評語都似流多過乜....
早前我因為等人隨手睇下"新報馬報"裡面每場的每馬評語。 佢老味.... 隻條話隻"極速之最"後上乏力!
下???
明明係慢放前置,直路未段收韁。點解D評述與事實剛好相反。這類害人評語,無好過有

由此證明,這班友仔,根本無睇,9 up。 又點同你咁認真,逐隻睇。唉....

Profiles of rodney     
d仔dfgghr

註冊於: 29/04/2003
發帖數目: 1705
發表於: 2008-11-11 on 19:52
d評語好流既現實, 我諗都無法改善架la.

加上你地又pro, 一睇就.... $^%@#$&

當作"搞笑版"咁睇

Profiles of dfgghr   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-11-12 on 11:58
想當年, 專业馬訊風行一時, 堪稱銷售之冠, 我亦無佢唔得, 但不知為何, 後來入面資料常有印錯和誤導, 我曾多次投訴而未作改善,終
於在最後一次投訴時, 佢嘅答案竟然係:
" 如果您唔滿意, 咪唔好買囉! "

終於在數年前, 俾我揾到一份排位版馬經, 資料和其他比專业更詳細, 更準確. 咁樣: 專业馬訊早抖啦!

Profiles of JimmyMa   
MML

HK
發表於: 2008-11-12 on 16:22
Quote:

On 2008-11-12 11:58, JimmyMa wrote:
想當年, 專业馬訊風行一時, 堪稱銷售之冠, 我亦無佢唔得, 但不知為何, 後來入面資料常有印錯和誤導, 我曾多次投訴而未作改善,終
於在最後一次投訴時, 佢嘅答案竟然係:
" 如果您唔滿意, 咪唔好買囉! "

終於在數年前, 俾我揾到一份排位版馬經, 資料和其他比專业更詳細, 更準確. 咁樣: 專业馬訊早抖啦!

資料和其他比專业更詳細 !!!
可惜我已經老花眼, 再詳細資料都睇唔清楚啦。依家我仍然有買專业馬訊, 淨係睇吓佢頭版嘅"最佳馬膽 & 最佳冷馬"娛樂吓, 用埋報紙邊緣空白地方寫吓六環彩組合咁囉; 專业, good enough 架啦。

MML

HK
發表於: 2008-11-12 on 16:27
Quote:

On 2008-11-08 04:25, MML wrote:
....
10月24日第 3組 沙田泥閘1200米 「魅力影子:早段唔慢直路按實。」

....
頂!原來係"推足成條直路"至真!

上述事件, 如果唔係自己睇吓係試閘片, 已經落搭買咗"魅力影子" & 輸咗, 如果係咁, 可唔可以學雷曼苦主, 以不實推銷手法為理由, 追討全數賠償?

dino9413

註冊於: 10/01/2008
發帖數目: 496
發表於: 2008-11-13 on 01:59

--------------------------------------------------------------------------------
請問係邊份排位版馬經, 資料和其他比專业更詳細, 更準確!請介紹一下等我明天去買!謝謝!

Profiles of dino9413   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-11-13 on 07:29
阿占所講係咪太陽??
我一向都唔太睇馬紙,不過我有同事買,都真係幾齊全。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-11-13 on 11:38
Quote:

On 2008-11-13 07:29, home wrote:
阿占所講係咪太陽??
我一向都唔太睇馬紙,不過我有同事買,都真係幾齊全。

船主兄, 果然係精明, 內行人即內行人. 當年為左要找尋一份排位紙替代專业馬訊,一口氣買齊所有排位紙番黎作比較, 終於選定了太陽排位版, 當然每份馬紙都少不了有些瑕疵,
像太陽馬紙當初在練馬師出賽馬分場表是沒有騎師名, 但經我打一个電話, 下次已即加上了. 當然缺点仍有, 就是排位曰朝早踱步馬印漏, 尤以何良馬房, 但應体諒佢早上趕印出紙而掛萬漏一, 是可以接受. 在此再声明一點, 我䏲馬紙祗注重各項資料, 如要䏲馬紙貼士, 就要各位自己選心头好了.

Profiles of JimmyMa   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款