登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 休閒
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )
Author 休閒
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-11-13 on 18:55
Quote:

On 2008-11-13 14:36, liup wrote:
原本想拋隻全日心水馬"爆冷", 但被Rodney搶先一步, 唯有拋隻山埃馬"朝東之寶"。 如果換人騎而又俾佢勝出, 並贏埋"零距離"呢隻明星馬, 咁仲唔係馬偉昌既山埃馬? 執定袍袱都得勒!

MML, 你指"真龍船"又撞番嗰堆馬, 應該冇包括"危險英駿"。駛唔駛再度下添呀?

Haha, "危險英駿" is the "最佳冷馬" recommended by 專业馬訊. ^_^

馬主曾講過"危險英駿"千八、二千仲啱, 上次 good dash, 我唔敢睇低佢。
http://www.all-my-horses.blogspot.com/

"開心錢" 上次都跑得好, 孭多 9磅都唔可以低估, 呢隻我唔敢同主理人講"跑 P當你 W"。

所以話條"龍船", 輸一場可以減多少熱。

Profiles of MML   
MML

HK
發表於: 2008-11-13 on 19:54
"驍勇奔騰" 上次都係贏得嘅馬, 加埋季初一仗嘅表現, 今季應該可以交待, 不過 61分尷尷尬尬, 拖住做腳先啦。

魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-11-13 on 20:01
Quote:

On 2008-11-13 19:54, MML wrote:
"驍勇奔騰" 上次都係贏得嘅馬, 加埋季初一仗嘅表現, 今季應該可以交待, 不過 61分尷尷尬尬, 拖住做腳先啦。

呢季我都係學左果套.... 差一分, 拖腳好了.........

另外, 你對周日d 場地有咩睇法 (內檔) ?
我有匹 target d條件同上面匹差唔多, 條件差唔多的 target 2 就排左 8 檔, 主要對手幾乎全部做外父........
如果是C欄, C+3欄就唔多理, 今次A欄反而怕這類 "夢幻形勢"
指教指教

Profiles of hkhorsetrack   
MML

HK
發表於: 2008-11-13 on 22:05
Quote:

On 2008-11-13 20:01, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2008-11-13 19:54, MML wrote:

呢季我都係學左果套.... 差一分, 拖腳好了.........

我有匹 target d條件同上面匹差唔多, 條件差唔多的 target 2 就排左 8 檔, 主要對手幾乎全部做外父........
如果是C欄, C+3欄就唔多理, 今次A欄反而怕這類 "夢幻形勢"
指教指教

周日d 場地有咩睇法 (內檔) ?
暫時睇, 今季嘅 A跑道就係 A跑道, 異數要臨場睇; 有一點, 練馬師/騎師都知道用 A跑道。 ^_^

RE: target 2 就排左 8 檔 ...
係咪講緊同一場?

香港
發表於: 2008-11-13 on 22:11
Quote:

On 2008-11-13 22:05, MML wrote:
Quote:

On 2008-11-13 20:01, hkhorsetrack wrote:
Quote:

指教指教

暫時睇, 今季嘅 A跑道就係 A跑道, 異數要臨場睇; 有一點, 練馬師/騎師都知道用 A跑道。 ^_^

係咪講緊同一場?

yes

香港
發表於: 2008-11-13 on 22:14
Quote:

On 2008-11-13 22:11, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2008-11-13 22:05, MML wrote:
Quote:

Quote:

指教指教

係咪講緊同一場?

yes

可能我愈講愈錯 .... target and target 2 both not in R5.

MML

HK
發表於: 2008-11-13 on 23:00
Quote:

On 2008-11-13 22:14, hkhorsetrack wrote:
可能我愈講愈錯 .... target and target 2 both not in R5.

Aren't we discussing R6?

獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-11-14 on 01:25
[ [/quote]

[/quote]
聽你咁講,唔通以前試過A跑道原來是B跑道!!!

原來唔只號布有假(故意攪錯)、賽駒有假(調換馬匹),連跑道都有假?!!!

可能我都係錯怪了jamestam兄了

查實,我開始懷疑草地可能唔係草地,係染左綠色的泥地....

(以上純屬超爛gag才料,大家睇過就算)

Profiles of rodney     

香港
發表於: 2008-11-14 on 07:56
周三無馬跑, 生理周期亂晒....
呢云真係講多錯多, 各位SORRY, 當我上面無講過吧.........

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-11-14 on 12:53
Quote:

On 2008-11-13 18:00, rodney wrote:
...
隻"君皇鷹"上次狀態唔算特出都咁近,今次排個好位,只怕3歲馬要負132磅....

以"君皇鷹"全速衝剌時一對前足果種出腳法 (有七成似以前大摩隻"拚出魅力"), 真係不敢恭維, 能上到黎呢個評分已可算是破格馬, 相信再上升的空間相當有限, 週日同場將有幾匹實力不錯的對手, 即使身為大摩fans都係咁話, 跑到Place當佢贏(係北美Place指頭兩名)。
純粹個人愚見, 不喜勿插。

Profiles of liup   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款