登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 馬會約去開會
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 馬會約去開會
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-11-10 on 17:19
剛剛接到個馬會電話,約下星期一晚去金鐘開座談會,屆時會介紹些新產品,仲話會比番$500-車馬費,都唔知堅定流,唔知邊位C兄都收到約呢?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
Shatin

註冊於: 20/09/2003
發帖數目: 228
發表於: 2008-11-10 on 17:31
我冇收過邀請。不如你打去問可唔可以帶埋啲網友嚟,車馬費我收$400得嘞!

Profiles of Shatin   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-11-10 on 17:41
這類是否一般公司做市場調查慣用的方法 - Focus Group????

Profiles of rodney     
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-11-10 on 17:48
Quote:

On 2008-11-10 17:31, Shatin wrote:
我冇收過邀請。不如你打去問可唔可以帶埋啲網友嚟,車馬費我收$400得嘞!

代答:「得!帶嚟網友收$400, 你自己咪收 $500- $400 囉!」

Profiles of MML   
MML

HK
發表於: 2008-11-10 on 17:50
Quote:

On 2008-11-10 17:41, rodney wrote:
這類是否一般公司做市場調查慣用的方法 - Focus Group????

似囉, 連車馬費 $500 都近似公價。 ^_^

晒馬samana

發表於: 2008-11-11 on 09:09
Quote:

On 2008-11-10 17:31, Shatin wrote:

在5-6年前小弟亦受過一次邀請,是賽馬日帶一位朋友入馬場免費自助餐,期間有一位身材高佻樣貌娟好的女公關游說參加馬會會員(除了不能養馬,其他待遇一樣那種),小弟惟嘆天意弄人,九十年代初,小弟d錢多到周圍孖人夾錢買馬,托人介紹做會員也不得而入,到我要為儿女的補習費搔頭果陣才叫我入,果d會員費點比呀?小弟只能婉拒了靚女的好意.....

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-11-11 on 09:20
Quote:

On 2008-11-11 09:09, samana wrote:
Quote:

在5-6年前小弟亦受過一次邀請,是賽馬日帶一位朋友入馬場免費自助餐,期間有一位身材高佻樣貌娟好的女公關游說參加馬會會員(除了不能養馬,其他待遇一樣那種),小弟惟嘆天意弄人,九十年代初,小弟d錢多到周圍孖人夾錢買馬,托人介紹做會員也不得而入,到我要為儿女的補習費搔頭果陣才叫我入,果d會員費點比呀?小弟只能婉拒了靚女的好意.....

Sam兄,個靚女公關都唔知定既,去酒吧或夜總會,就要穩靚女丫。
如果想要入馬會,梗係要call洪 承 禧啦。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
晒馬samana

發表於: 2008-11-11 on 09:40
Quote:

On 2008-11-11 09:20, home wrote:
Quote:

On 2008-11-11 09:09, samana wrote:
Quote:

Sam兄,個靚女公關都唔知定既,去酒吧或夜總會,就要穩靚女丫。

船兄,小弟返大陸住過頗長時間,孤鄙寡聞,洪 承 禧係邊位呢?

MML

HK
發表於: 2008-11-11 on 16:28
Quote:

On 2008-11-11 09:40, samana wrote:
Quote:

On 2008-11-11 09:20, home wrote:
Quote:

Quote:

船兄,小弟返大陸住過頗長時間,孤鄙寡聞,洪 承 禧係邊位呢?

洪 承 禧係邊位?
晒駱駝兄, 現在仍住在大陸嗎?洪承禧案係呢一兩日嘅新聞。

晒馬samana

發表於: 2008-11-11 on 17:07
洪承禧等四人涉嫌在馬會會籍申請中貪污及欺詐
10.11.2008 15:25

廉署起訴前會德豐常務董事洪承禧及另外三人,指他們在馬會會籍申請上,涉嫌貪污及欺騙。七十歲的洪承禧,曾在九九年,獲政府頒發銀紫荊星章,他被控在零六年十至十二月,身為馬會遴選會員期間,先後向中間人索取共四十萬元貸款,作為推薦其他人申請馬會會籍,以及加快申請會籍的報酬。各被告獲准保釋,明早在東區法院提堂。

多謝m兄提水,呢幾日真係返左大陸呢.

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款