登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> (零距離)可否有距離贏馬
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author (零距離)可否有距離贏馬
粗茶淡饭dh385234

註冊於: 12/01/2005
發帖數目: 345
發表於: 2008-11-28 on 14:52
(零距離)上仗配高雅志鬥志成疑,同場對手也強,敗陣唔意外。今回配柏寶對手唔多可贏。看下(零距離)可否有距離贏強敵(按得快)(好日子)(國中之星)。

Profiles of dh385234   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-11-28 on 17:30
Quote:

On 2008-11-28 14:52, dh385234 wrote:
(零距離)上仗配高雅志鬥志成疑,同場對手也強,敗陣唔意外。今回配柏寶對手唔多可贏。看下(零距離)可否有距離贏強敵(按得快)(好日子)(國中之星)。

既然你都講上次對手強,
強敵檔案中又有上次早過佢過終點那匹 (國中之星)
直接買(國中之星), 賠率應該有距離吧 ??

Profiles of hkhorsetrack   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-11-28 on 18:16
Quote:

On 2008-11-28 17:30, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2008-11-28 14:52, dh385234 wrote:

既然你都講上次對手強,

隻國中之星前次戴鼻箍就跑到影都冇, 上次一除左, 就如有神助, 今次無端端又整番件野上去, 如果又跑到影都冇, 咁駛唔駛問話呀

Profiles of JimmyMa   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-11-28 on 22:12
Quote:

On 2008-11-28 18:16, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2008-11-28 17:30, hkhorsetrack wrote:
Quote:

既然你都講上次對手強,

隻國中之星前次戴鼻箍就跑到影都冇, 上次一除左, 就如有神助, 今次無端端又整番件野上去, 如果又跑到影都冇, 咁駛唔駛問話呀

大前次有 sw 一樣跑得好, 至於前次果個無影,
其實有影的, 不過跑法又掩飾了他的影子 ~

Profiles of hkhorsetrack   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-11-28 on 22:26
Quote:

On 2008-11-28 22:12, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2008-11-28 18:16, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

既然你都講上次對手強,

大前次有 sw 一樣跑得好, 至於前次果個無影,
其實有影的, 不過跑法又掩飾了他的影子 ~

咁即係有影即係冇影, 冇影即係有影咁話囉

Profiles of JimmyMa   
粗茶淡饭dh385234

註冊於: 12/01/2005
發帖數目: 345
發表於: 2008-11-29 on 02:30
Quote:

Quote:

既然你都講上次對手強,

上次對手系強。但自己本身上次一樣喜歡呢只零距離。不過好彩做工課看多左D知冼毅力操過零距離唔騎兒就朝東之寶。所以輸少左次零距離。零距離上次十下十下跑到都輸只國中之星唔遠。兒相反國中之星形勢掙曬跑到十足十。國中之星上次跑得近呢次會由上次32賠變呢次10賠以下。零距離上次輸左計個賠率呢次就算大熱都會有3到4賠,賠率同以前變動唔大。計賠率距離我反兒覺零距離更合距離

Profiles of dh385234   
Shatin

註冊於: 20/09/2003
發帖數目: 228
發表於: 2008-11-29 on 11:09
有一樣嘢我唔係好明解,就係喺上場君皇鷹擺明追過國中之星跑第二,國中之星跑第三,但係君皇鷹只係加一分,國中之星就大幅加四分。嗰場黎海榮有冇超磅?還係評磅員覺得國中之星真係好勁?

Profiles of Shatin   
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2008-11-29 on 13:48
Quote:

On 2008-11-29 11:09, Shatin wrote:
....大幅加四分。嗰場黎海榮有冇超磅?還係評磅員覺得國中之星真係好勁?

國中之星蝕兩磅..實質應只加咗兩分. 朝東之星高佢13分實讓佢11磅跑平手.加2分都有logic既...

Profiles of chungkwokshing   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-11-29 on 13:59
Quote:

On 2008-11-29 11:09, Shatin wrote:
有一樣嘢我唔係好明解,就係喺上場君皇鷹擺明追過國中之星跑第二,國中之星跑第三,但係君皇鷹只係加一分,國中之星就大幅加四分。嗰場黎海榮有冇超磅?還係評磅員覺得國中之星真係好勁?

shatin,

睇記錄應該不是超磅,是蝕分上陣。頭馬"自由好"評88分,負116磅。而"國中"評81分,應負109磅,但配上黎海榮應負107磅,但實負111,所以入位追加4分都算合。(其實等於加"0"分)

放心,如果隻"鷹"咁"勁"都只是加一分,而"國中"就加4分,個練馬師一定大叫,又找傳媒吐苦水啦

Profiles of rodney     
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2008-11-29 on 14:11
Quote:

On 2008-11-29 13:59, rodney wrote:

shatin,

睇記錄應該不是超磅,是蝕分上陣。頭馬"自由好"評88分,負116磅。而"國中"評81分,應負109磅,但配上黎海榮應負107磅,但實負111,所以入位追加4分都算合。(其實等於加"0"分)

放心,如果隻"鷹"咁"勁"都只是加一分,而"國中"就加4分,個練馬師一定大叫,又找傳媒吐苦水啦

原來咁計架, 即係揾有讓磅騎師跑蝕磅馬變相會仲蝕?

Profiles of chungkwokshing   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款