登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 14/12/2008 沙田
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 14/12/2008 沙田
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2008-12-10 on 22:49
明日要早起床坐車,早早出啲心水比大家參考下

國際一級賽 2000米 國泰航空香港盃 爆冷 希臘寶馬 皇家藝人

國際一級賽 1600米 國泰航空香港一哩錦標 奇特威 好爸爸 風中靈駒

國際一級賽 2400米 國泰航空香港瓶 迪諾醫生 多樂谷 無限動力

國際一級賽 1200米 國泰航空香港短途錦標 黃金商人 安畋 阿帕奇貓

第一班 1400米 組別 1 法蘭克福讓賽 (評分 120-095) 零用錢 新力勁 再戰群雄

第一班 1600米 組別 1 約翰內斯堡讓賽 (評分 105-080)首飾奇寶 駿綵 大將風範

第二班 1200米 組別 1 倫敦讓賽 (評分 100-080)星運伯爵 皇帝出巡 紅衣司令

第三班 1200米 組別 1 巴黎讓賽 (評分 080-060)眾威旺 金津好 戰士

第三班 1400米 組別 1 東京讓賽 (評分 080-060)真奇寶 驃驥王 綫路精英

第三班 1600米 組別 1 華盛頓讓賽 (評分 080-060) 再豐裕 超新星 貝利高

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-12-11 on 16:10
Re: 國際一級賽 2000米 國泰航空香港盃 爆冷 希臘寶馬 皇家藝人

「皇家藝人」冇跑5個月, 早幾個星期冇里頭選擇在Golden Gate Park(係我屋企附近一個馬場)作傷癒復出, 呢個馬場既賽事水準最高衹係去到G3, 仲全季得果兩三場, 跟南加果幾個大場低一大截。況且「皇家藝人」祇係報跑場普通讓賽, 差不多香港第三四班水準啦, 但都贏唔到, 今次係跑國際G1, 表現要三級跳才有望上名或跑得近喎!

Profiles of liup   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-12-11 on 16:45
好多謝 hkdb駐美國辦事處既liup。
唔知其他地方辦事處既同事,幾時可以匯報到最新情況?

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-12-11 on 16:54
正熱切期待 liup 的國際賽 tips, 我唔刨架啦!

Profiles of MML   
lam3444

註冊於: 20/03/2007
發帖數目: 4
woke
發表於: 2008-12-12 on 01:25
又快又勁

Profiles of lam3444   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-12-12 on 15:13
How about R4 # 6 紫月光 & 8 海神歷險 ?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
liup

發表於: 2008-12-13 on 00:55
Quote:

On 2008-12-11 16:54, MML wrote:

已經睇哂四場國際賽各參賽馬匹的race replay影片, 但仍需再深入些考慮賽績近態, 和分析比較比較比較...來自世界不同賽區馬匹的實力, 請給我多一些時間。

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-12-13 on 01:49
Quote:

On 2008-12-13 00:55, liup wrote:
Quote:

On 2008-12-11 16:54, MML wrote:

已經睇哂四場國際賽各參賽馬匹的race replay影片, 但仍需再深入些考慮賽績近態, 和分析比較比較比較...來自世界不同賽區馬匹的實力, 請給我多一些時間。

好! 我等 ...

Profiles of MML   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-12-13 on 11:07
Quote:

On 2008-12-13 01:49, MML wrote:
Quote:

On 2008-12-13 00:55, liup wrote:
Quote:

好! 我等 ...

liup,

你講到咁認真,我都等.....等到明日1:00pm啦!!

左睇右睇,都無法找到像去年 "奇速達"一樣有偷襲能力的馬匹。相信今次HKIR是暴冷暴熱之局...

(請留意: 是"暴冷暴熱" ,而唔係"暴熱暴冷",是依次序排列架)

Profiles of rodney     
liup

發表於: 2008-12-13 on 11:55
Quote:

On 2008-12-13 11:07, rodney wrote:
Quote:

On 2008-12-13 01:49, MML wrote:
Quote:

Quote:

好! 我等 ...

liup,

你講到咁認真,我都等.....等到明日1:00pm啦!!

左睇右睇,都無法找到像去年 "奇速達"一樣有偷襲能力的馬匹。相信今次HKIR是暴冷暴熱之局...

(請留意: 是"暴冷暴熱" ,而唔係"暴熱暴冷",是依次序排列架)

認乜野真丫, 左踱右踱都舉棋不定, 冇信心就真。頭幾場實力較高既馬匹, 普遍近況平平而太多邊線馬可選。 尾場太側重兩隻熱門馬, 但又冇乜冷腳可揀。正如你所料, 好可能是"暴冷暴熱"之局。

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款