登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 香港國際賽 2008
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 香港國際賽 2008
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-12-13 on 14:03
有別於往年, 今屆有幾場形勢都頗為混亂, 欠缺穩建重心, 如產生暴冷暴熱賽果, 並不出奇。
提供小小個人分析, 講真信心不大, 希望能收拋磚引玉之效。

國泰航空香港瓶

馬名實力級數近績態況機會排名
1迪諾醫生ΩΩΩΩΩ ΩΩΩ2
2多樂谷ΩΩΩΩΩΩ6
3魔泉ΩΩΩΩΩ 
4包裝大師ΩΩΩΩΩΩ5
5無限動力ΩΩΩΩΩΩΩΩ1
6紫月光ΩΩΩΩΩ 
7喜聚寶ΩΩΩΩΩ 
8海神歷險ΩΩΩΩΩ 
9滿利恩ΩΩΩΩΩ 
10珠寶世家ΩΩΩΩΩΩΩ3
11網絡電郵ΩΩΩΩΩΩΩ4
12勇將軍ΩΩΩΩΩ 
13紅莓果ΩΩΩΩΩ 

國泰航空香港短途錦標

1阿帕奇貓ΩΩΩΩΩΩΩ2
2黃金商人ΩΩΩΩΩΩΩ3
3神話飛駒ΩΩΩΩΩΩ5
4安畋ΩΩΩΩΩΩΩ6
5陽光ΩΩΩΩΩΩΩΩ1
6綠色駿威ΩΩΩΩΩΩΩ4
7桂冠戰士ΩΩΩΩΩ 
8威剪刀ΩΩΩΩ 
9押必中ΩΩΩΩΩ 
10萬豪小子ΩΩΩΩΩ 
11東商勇者ΩΩΩΩΩ 
12創惑ΩΩΩΩ 
13開心歡笑ΩΩΩΩ 

國泰航空香港一哩錦標

1好爸爸ΩΩΩΩΩΩ5
2奇特威ΩΩΩΩΩΩΩ1
3好利威ΩΩΩΩΩΩ5
4超級黃蜂ΩΩΩΩΩΩΩ2
5求勝心切ΩΩΩΩΩΩ5
6風中靈駒ΩΩΩΩΩΩ 
7再領風騷ΩΩΩΩΩΩΩ4
8步步穩ΩΩΩΩΩ 
9驚世之寶ΩΩΩΩ 
10努力比拼ΩΩΩΩΩ 
11名貴禮物ΩΩΩΩ 
12牛精財星ΩΩΩΩ 
13時尚風采ΩΩΩΩ 
14利達高威ΩΩΩΩΩΩΩ3

國泰航空香港盃

1飛鷹山ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ1
2爆冷ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ2
3凌駕力ΩΩΩΩΩΩΩ4
4路博通ΩΩΩΩΩΩ 
5希臘寶馬ΩΩΩΩΩΩ6
6放縱不羈ΩΩΩΩΩΩ5
7皇家藝人ΩΩΩΩ 
8易得中ΩΩΩΩΩ 
9牛精福星ΩΩΩΩΩ 
10厚利多ΩΩΩΩΩΩ 
11爆炸ΩΩΩΩΩ 
12勝眼光ΩΩΩΩΩ 
13駿馬畫家ΩΩΩΩΩ 
14電眼美人ΩΩΩΩΩΩΩ3

Profiles of liup   
liup

發表於: 2008-12-13 on 14:20
噢! 打亂字

國泰航空香港瓶

1迪諾醫生ΩΩΩΩΩ ΩΩΩ2
2多樂谷ΩΩΩΩΩΩ6
3魔泉ΩΩΩΩΩ 
4包裝大師ΩΩΩΩΩΩ5
5無限動力ΩΩΩΩΩΩΩΩ1
6紫月光ΩΩΩΩΩ 
7喜聚寶ΩΩΩΩΩ 
8海神歷險ΩΩΩΩΩ 
9滿利恩ΩΩΩΩΩ 
10珠寶世家ΩΩΩΩΩΩΩ3
11網絡電郵ΩΩΩΩΩΩΩ4
12勇將軍ΩΩΩΩΩ 
13紅莓果ΩΩΩΩΩ 

魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-12-13 on 15:15

等唔到你個post 添, 如果唔係, 我唔洗用腦寫野, 頭都大ma..... (雖然我都無腦o架o拉)

我手上仲要miss 左份海外賽駒賽績, 真係純粹亂來 (害人不$$)

第四場 1 迪諾醫生 7 喜聚寶 8 海神歷險 2 多樂谷 4 包裝大師
第五場 5 陽光 4 安畋 6 綠色駿威 1 阿帕奇貓 7 桂冠戰士
第七場 1 好爸爸 3 好利威 7 再領風騷 8 步步穩 2 奇特威
第八場 2 爆冷 1 飛鷹山 5 希臘寶馬 14 電眼美人 13 駿馬畫家

另外想請教匹 海神歷險 咩料, 我見個名幾型tip了他

Profiles of hkhorsetrack   
liup

發表於: 2008-12-13 on 15:59
Quote:

On 2008-12-13 15:15, hkhorsetrack wrote:
...
另外想請教匹 海神歷險 咩料, 我見個名幾型tip了他

徐左個名型外, 佢其他野都好窄喎! 呢兩年半跑左n場未贏過見哂底。有較好表現時多數係軟慢地, 唔怪得個馬名叫跑「海神」啦! 出道以來從來未跑過快地, 好擔心佢週日頂唔頂得蒲沙田d乾快跑道?

liup

發表於: 2008-12-13 on 18:28
「珠寶世家」係12月11日果課泥地試跑, 外閃斜跑不受控而收停。
想請教摩術師兄及各睇晨操專家, 正式出賽時此駒又會否轉彎大波歐, 或直路越路越斜不受控掣呢?
http://www.cxhkir.com/chinese/hkir2008/asx_gen.asp?file=chi_g009_1211_500&title=HKJC

魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-12-13 on 18:54

個人認為外隊馬中有兩三匹跑姿唔好, 唔知係唔適應 定係 爆炸式跑姿.....

**我的劣見**
12/10 - 「珠寶世家」按住馬頸步伐輕巧,落腳輕盈,但有點岳頭劣習
12/11 - 「珠寶世家」拖實下步伐輕快,有岳頭劣習,帶幾分急躁感

12/12 - 神話飛駒 - 扣實下翻步開揚有力,走勢主動,伸展力勁,但有急躁感

12/12 - 皇家藝人 - 按住馬頸步伐輕巧,落腳輕盈,但有少許岳頭劣習

這類馬我怕出賽時不受鞍上人控制~

Profiles of hkhorsetrack   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-12-13 on 21:06
ATV "高清台"現正高清介紹國際賽戰馬。
高清 ... 冇幾何。

Profiles of MML   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-12-13 on 21:48
Quote:

On 2008-12-13 21:06, MML wrote:
高清 ... 冇幾何。

因此我特意錄左佢.....
唔知錄唔錄到呢

Profiles of rodney     
獲利rodney

發表於: 2008-12-13 on 23:23
Quote:

On 2008-12-13 21:48, rodney wrote:
Quote:

On 2008-12-13 21:06, MML wrote:
高清 ... 冇幾何。

因此我特意錄左佢.....
唔知錄唔錄到呢

頂,唔知點知偏偏今次錄影出了問題,真吹漲!!!

獲利rodney

發表於: 2008-12-13 on 23:28
shit!!! 還要無reply 添......咁就無法睇。

真係唔知點解錄影出問題。預錄錄"係咪小兒科"就無問,但預錄"高清賽馬"就出問題...

Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款