登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

Video Form(VF)討論
管理員: MML, shlee, dfgghr, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> Video Form(VF)討論 >> 朝東之寶 VF
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 朝東之寶 VF
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-12-20 on 17:22
賴地硬(快)~

Profiles of hkhorsetrack   
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2008-12-20 on 17:38
Quote:

On 2008-12-20 17:19, sxeditor wrote:
真係忍唔住大鬧呢隻仆街馬朝東之寶,出親都害人害物

以前可以賴出閘失機
今次出閘順利又係唔夠人衝

佢想點呀?

一外一內場地問題啫.同零距離交換走位,可能唔賽果唔一样呢.

Profiles of chungkwokshing   
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-12-20 on 17:55
Quote:

On 2008-12-20 17:19, sxeditor wrote:

以前可以賴出閘失機

佢想點呀?

MML好似提過, 計血統驚佢干八米可能稍長喎。

以前仲可以賴隻馬陣上要伸條脷出黎才跑得好, 今場就服哂唔知再賴乜野好。

Profiles of liup   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-12-20 on 17:58
Quote:

On 2008-12-20 17:55, liup wrote:
Quote:

以前可以賴出閘失機

佢想點呀?

以前仲可以賴隻馬陣上要伸條脷出黎才跑得好, 今場就服哂唔知再賴乜野好。

要賴就賴馬房啦....

Profiles of rodney     
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-12-21 on 15:42
Quote:

On 2008-12-20 17:55, liup wrote:
Quote:

以前可以賴出閘失機

佢想點呀?

賽前都同 Rodney 傾過, 路程適應力, 相比同是增程的"零距離"、"好日子", 信心較低, 但"朝東之寶"之前走勢較可人, 整體上我都屬意佢多 d。

你搏馬,人搏馬, 其實"朝東之寶"輸半個 L, OK la, 只不過連 P 都冇, 投注者難免損手。
輸呢半個 L, 我諗練者會歸咎於彎位 2w 望空咗, 多過路程適應力 (因為增程係自己揀); 如果際遇上好 d, 可追過"好日子" (i.e. 可非常接近 winner), 亦不是奢望。連 P 都冇, 則時也命也, 估不到已經落後咗嘅"喜得法" 200m 轉番右腳, 竟然可以再次 pick up, 頂住"零距離", 衝番上黎。

Btw, 今次"朝東之寶"好似有 fing 咗條脷出黎 (橫鏡 100m 後可見到), 冇高清廣播, 唔 sure.

Profiles of MML   
獲利rodney

發表於: 2008-12-21 on 18:33

Btw, 今次"朝東之寶"好似有 fing 咗條脷出黎 (橫鏡 100m 後可見到), 冇高清廣播, 唔 sure.
[/quote]

sure 有玩脷!

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-12-22 on 03:42
用左配備T"綁繫舌帶", 點解仲可以伸條脷出黎玩? 係綁得太鬆?鬆脫左?定係唔記得上配備呀? 對陣上表現會否有影響呢?
此駒話哂都係熱門, 賽後報告應該交待一下啦, 給d輸友仔多一樣野賴ah ma。

講真週六條跑道除對前領馬有利外, 末段直路靠近內欄衝係咪著數遇係外疊?

Profiles of liup   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-12-22 on 16:00
Quote:

On 2008-12-22 03:42, liup wrote:
用左配備T"綁繫舌帶", 點解仲可以伸條脷出黎玩? 係綁得太鬆?鬆脫左?定係唔記得上配備呀? 對陣上表現會否有影響呢?
此駒話哂都係熱門, 賽後報告應該交待一下啦, 給d輸友仔多一樣野賴ah ma。

講真週六條跑道除對前領馬有利外, 末段直路靠近內欄衝係咪著數遇係外疊?

我搭咀, 我覺得上次係~
(今次則要聖誕時慢慢睇), 所以我會調高綠駿群英同又贏晒的評級, 建議減持暢蝦王.....

Profiles of hkhorsetrack   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-12-22 on 16:31
Quote:

On 2008-12-22 03:42, liup wrote:

That's why 我唔敢講係咪 fing 緊條脷 or 挷脷帶。 ^_^

RE: 末段直路靠近內欄衝係咪著數過係外疊 ...
我睇唔出; 不過, 通常利前置嘅跑道都會予人如此感覺, 因為好似外疊衝極都追唔得幾多。

上次我都睇唔出; 否則要評"華忠寶"、"風雲再起"跑千四都是實力馬, 這樣實在過唔到自己。

Profiles of MML   
獲利rodney

發表於: 2008-12-22 on 22:03
要進一步確定是否玩脷,只有再細心及放大少少睇下。發現條fing fing下的野,應該是脷帶(白布),而不是脷。

(昨日無望清楚就話"sure有玩脷",真失禮)

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款