登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 大家點睇這五隻馬?
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )
Author 大家點睇這五隻馬?
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-12-29 on 12:17
依d咁碎料,大家都無謂越描越黑,占兄要以晨操數据部署出擊,重視資料準確性可以理解.作為朋友,提意見時熟不拘禮,船主覺得不舒服也是正常,其實還不就是一點小誤會而已, 碎料,碎料,開個個Topic討論別的,HaHa……..

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
年年開心poonkamon

註冊於: 14/06/2003
發帖數目: 110
發表於: 2008-12-31 on 05:46
搭下咀,講幾句廢話先,唔岩聽唔好插我,
財務分析...每次跑馬收費會員登錄唔夠50人,估計每年網站收入三萬幾元,(講緊每年)
支出唔知幾多,起礁賠率更新及晨操要俾錢人地,
我估...船主都係為興趣及友誼,而繼續此網站,
消費者當然有權要求服務質數,但要合理對等,
例如我以前用(數記)198元,連短信投注,現在48元
用(萬記),但(萬記)有d地窖停車場無信號,又如何,
一分錢一分貨,
唔好俾太大壓力船主呀,我怕船主想唔開,將興趣
轉去湊仔,唔得閒服務我地,就大件事,
其實船主已經好客氣了,
記得有兩次會員(咋形),船主即時話唔滿意可以回
水,今次都無講,已經好夠朋友,
個人意見,唔使回應萔

Profiles of poonkamon   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2008-12-31 on 11:04
親愛的SXeditor編輯先生:
下面形容句子在香庫的出現頻率其實是很高的。
愛之深,x之切。

深深愛上香庫(+大哥雄 of course)的人
pm字

Profiles of pmengineers   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-12-31 on 12:28
Quote:

On 2008-12-31 05:46, poonkamon wrote:
搭下咀,講幾句廢話先,唔岩聽唔好插我,
財務分析...每次跑馬收費會員登錄唔夠50人,估計每年網站收入三萬幾元,(講緊每年)
支出唔知幾多,起礁賠率更新及晨操要俾錢人地,
我估...船主都係為興趣及友誼,而繼續此網站,
消費者當然有權要求服務質數,但要合理對等,
例如我以前用(數記)198元,連短信投注,現在48元
用(萬記),但(萬記)有d地窖停車場無信號,又如何,
一分錢一分貨,
唔好俾太大壓力船主呀,我怕船主想唔開,將興趣
轉去湊仔,唔得閒服務我地,就大件事,
其實船主已經好客氣了,
記得有兩次會員(咋形),船主即時話唔滿意可以回
水,今次都無講,已經好夠朋友,
個人意見,唔使回應萔

開心兄,您所講的在情在理,
其實小弟也一直在替船主擔心,故暑假期間也大肆摽題要求船主提高收費在先,改善質素在後,奈何船主義氣仔女,且有其他事業牽掛,祗做了改善質素在先,而未有提高收費在後.所以說船主是我一直欽佩的朋友,
至於占兄,据我所知除了有十幾個旺鋪收租以外,其他的收入來源都是來自賽馬投資,如果由於錯誤的資料而影響到收入甚或有所損失,可能亦非我這般的玩玩下的所比.所謂我不殺伯仁,伯仁卻因我而死,恐怕就是這個道理.作為資料庫网站,總不能對人說,我這個网站的資料不准確,你最好找別的核對一下吧!有些非目前人力所能控制的,也有必要盡量向用戶解釋清楚原因所在,希望用戶多加注意.而不祗單指收費廉宜來解釋所有問題.這點船兄已做到了,可能我們也真的不能再苛求些什么.
占兄因資料庫資料幾次錯誤導至損失,發了幾句牢騷,我相信船兄會理解的.感覺上占兄的幾句牢騷係入左d,老駱駝面皮厚,就代占兄講抱歉了!
希望大家都好似開心兄咁,年年開心!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-12-31 on 12:54
下...仲講緊??
講真,我理得阿占有幾多間鋪收租,唔關我事喎,唔通我知佢有,我收多佢一倍會費??我一向做法通常都只係叫人唔好比錢,未試過叫人比多d錢。佢有係佢既事,與我何干??
過去左啦,無事無事~

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

發表於: 2008-12-31 on 12:56
還有,經已同晨操服務社講左,以後會補番錯漏資料比我,但講真,我無可能知道佢有冇補羅,講就講左。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2008-12-31 on 13:53
Quote:

On 2008-12-31 12:54, home wrote:
我一向做法通常都只係叫人唔好比錢,未試過叫人比多d錢。

大哥雄
上述相信只是50%對,而兩方面的例子嗎…香庫網內多的是。
pm字

Profiles of pmengineers   
船主~~home

發表於: 2008-12-31 on 15:15
haha....我曾經叫邊個比多過會費..?

不過點都好啦,隨便啦各位,就當我唯利是圖啦,超唔想係呢個話轉黎轉去了。

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款