登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 香港經典一哩賽(只限四歲之馬匹參賽)
Author 香港經典一哩賽(只限四歲之馬匹參賽)
RED-PEPPER

註冊於: 24/03/2005
發帖數目: 63
發表於: 2009-01-12 on 02:56
報名馬匹名單(只限四歲之馬匹參賽)

馬名 / 練馬師 /評分
1. 君皇鷹/約翰摩亞/105
2. 首飾奇寶/蔡約翰/102
3. 自由好/沈集成/96
4. 確叻迅/霍利時/96
5. 朝東飛駒/徐雨石/93
6. 羅馬/李易達/92
7. 新力高/約翰摩亞/92
8. 再豐裕/蔡約翰/91
9. 正毅/蔡約翰/91
10.安競/徐雨石/91
11.色彩傳奇/蘇保羅/90
12.驍將王/胡森/90
13.喜威寶/方嘉柏/89
14.陽明寶寶/徐雨石87
15.按得快/沈集成/86
16.國中之星/李易達/86
17.星運伯爵/方嘉柏/86
18.精彩/苗禮德/85
19.澤驛駿驥/徐雨石/83
20.皇馬/李易達/81
21.心火/方嘉柏/78
22.家家寶/李易達/72

(報名馬匹22)

各位有冇心水馬,有既發表o下意見啦!

Profiles of RED-PEPPER   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-01-12 on 09:20
Quote:

On 2009-01-12 02:56, RED-PEPPER wrote:
報名馬匹名單(只限四歲之馬匹參賽)

馬名 / 練馬師 /評分
1. 君皇鷹/約翰摩亞/105
2. 首飾奇寶/蔡約翰/102
3. 自由好/沈集成/96
4. 確叻迅/霍利時/96
5. 朝東飛駒/徐雨石/93
6. 羅馬/李易達/92
7. 新力高/約翰摩亞/92
9. 正毅/蔡約翰/91
10.安競/徐雨石/91
11.色彩傳奇/蘇保羅/90
12.驍將王/胡森/90
13.喜威寶/方嘉柏/89
14.陽明寶寶/徐雨石87
16.國中之星/李易達/86
17.星運伯爵/方嘉柏/86
18.精彩/苗禮德/85
19.澤驛駿驥/徐雨石/83
20.皇馬/李易達/81
21.心火/方嘉柏/78
22.家家寶/李易達/72

(報名馬匹22)

各位有冇心水馬,有既發表o下意見啦!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2009-01-12 on 10:17
只馬上到1600就算韋過騎都唔會高過121磅,買佢WIN收定錢

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2009-01-12 on 10:24
Quote:

On 2009-01-12 09:20, samana wrote:
...

[/quote]

上場沙田1600m嬴得出色, 反先零距離, 喪追國中之星.連續出咗2野...恐防有傷元氣喎.

今年呢咋牌面上好似弱咗dd, 真正係[100-80]呢個評分範疇嬴馬既得4隻.寄望喜威寶有驚喜啦,話晒初出個場有d野睇.我睇好首寶(大熱!),君鷹(無白生好分d呀?), 再豐裕(次熱?)+喜威寶..耶!重有自由好tim...

咁睇落去,觀賞價值好高喎...

Profiles of chungkwokshing   
Wintackwintack

註冊於: 17/10/2006
發帖數目: 87
發表於: 2009-01-14 on 23:05
蔡二隻 + 自由好 Q等收錢,
T + 新力高

Profiles of wintack   
RED-PEPPER

發表於: 2009-01-15 on 02:34
我自己就鍾意:
1)君皇鷹----休息一輪,今場平磅126會好跑。
2)首飾奇寶--阿蔡今季會用盡佢,所以我揀。
3)羅馬------上次走勢唔錯,同埋柏寶會接手。
4)色彩傳奇--幕後同羅馬馬主關係密切,要防!
5)自由好----換個好人騎應該會好o的。
所以今場買四連環;首飾奇寶(胆拖)其餘四隻。

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-01-15 on 17:00
Quote:

On 2009-01-15 02:34, RED-PEPPER wrote:
我自己就鍾意:
1)君皇鷹----休息一輪,今場平磅126會好跑。
2)首飾奇寶--阿蔡今季會用盡佢,所以我揀。
3)羅馬------上次走勢唔錯,同埋柏寶會接手。
4)色彩傳奇--幕後同羅馬馬主關係密切,要防!
5)自由好----換個好人騎應該會好o的。
所以今場買四連環;首飾奇寶(胆拖)其餘四隻。

"羅馬"初出接近, 只因形勢合適及犯錯較少, 如果唔夠冷就觀察下先好過。
用"一號種籽"做尺, 佢要贏"再豐裕"一定要 2nd up 大躍進。

Profiles of MML   
RED-PEPPER

發表於: 2009-01-15 on 20:36
MML兄:
我都好讚同你所講,羅馬要好大進步至得。所以加多一隻再豐裕,1胆5腳啦!

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2009-01-16 on 11:36
1)君皇鷹----途程千六不及千四, 實力要打過八柝, 唔要。
2)首飾奇寶--韋達G1往績差, 唔要。
3)再豐裕----韋達棄騎, 唔要。
4)羅馬------馬比馬韋達棄騎"再豐裕"都好過佢, 唔要。
5)色彩傳奇--大幅加分後都要蝕磅, 排檔劣, 唔要。
6)自由好----廄主桃色事件纏身, 唔要。
..
..
13)朝東飛駒--單憑一個超穾出試閘表現, 網上世界已認定包尾大熱, 唔要。
14)安競------上賽大敗, 往績連廄侶也不如, 大熱包尾Q膽, 唔要。

Profiles of liup   
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2009-01-16 on 16:47
大摩出得只鳥語花香,三甲一定有,點會唔博只鷹,計算下就差菜生倆只睇邊只去馬,沈集成年尾先黎單今個野,睇佢伯擋鄭俊偉同姚本輝都有倆只馬想偷雞,果場我就博再豐裕用杜利萊拖自由好君皇鷹T就拖多只國中之星

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款