登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 其實點樣係呢度貼圖....
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 其實點樣係呢度貼圖....
有規有舉,向着標竿直跑!gogohorse

註冊於: 25/11/2004
發帖數目: 425
發表於: 2009-01-15 on 13:29
Quote:

On 2009-01-15 10:33, home wrote:

一post傷心野就得....
upload 得番。

有兩場钢胆,真係連我都傷心呀。搵我斟啲股的!!!

Profiles of gogohorse   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2009-01-15 on 13:30
唔中拉科個場....早早輸0:3,之後仲唔入波,等我飲恨!

Profiles of hinchung   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2009-01-15 on 13:32
攪掂....終於識貼圖了!

Profiles of hinchung   
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2009-01-16 on 10:58
Max. filesize(.jpg/.bmp/.gif) = 1024000 bytes. (each)

Sorry, the filename contains invalid characters. Use only alphanumerical chars and separate parts of the name (if needed) with an underscore.
A valid filename ends with one dot followed by the extension.
You have tried to upload 1 files with invalid characters inside the filename.
係你網站貼圖,次次出呢啲,唔知講乜?

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2009-01-16 on 11:27
Quote:

On 2009-01-15 10:33, home wrote:

一post傷心野就得....
upload 得番。

就差呢只唔見250000$,真系我都傷心

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-01-16 on 23:09
Quote:

On 2009-01-15 03:40, MML wrote:
Oh! 原來段速都錯埋, so bad!
唔知馬會明天會否更正?

未睇到呢幾場 ? 但想問問邊度出問題啊 ? 等我提防下

Profiles of hkhorsetrack   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-01-17 on 04:30
Quote:

On 2009-01-16 23:09, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2009-01-15 03:40, MML wrote:
唔知馬會明天會否更正?

R309, 最後 400m, "瀟洒叻龍"只帶出 1.25L (請看 race map), 但"分段時間及位置圖"顯示"瀟洒叻龍"帶出了 3.75L。因此, 各駒距離錯了, 而令致最後兩段段速也錯了。

E.g. "怡勝" L400 並不是 22.69, 實際大約是 23.06 (因為牠是從 5.25L後追上, 而不是"分段時間及位置圖"顯示的 7.75L)。

http://www.hkjc.com/chinese/racing/results.asp?racedate=14/01/2009&raceno=7&venue=HV

http://www.hkjc.com/chinese/racing/display_sectionaltime.asp?RaceDate=14/01/2009&Raceno=7&All=0#Race7

Profiles of MML   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2009-01-17 on 12:14
Quote:

On 2009-01-17 04:30, MML wrote:
Quote:

On 2009-01-16 23:09, hkhorsetrack wrote:
Quote:

唔知馬會明天會否更正?

R309, 最後 400m, "瀟洒叻龍"只帶出 1.25L (請看 race map), 但"分段時間及位置圖"顯示"瀟洒叻龍"帶出了 3.75L。因此, 各駒距離錯了, 而令致最後兩段段速也錯了。

E.g. "怡勝" L400 並不是 22.69, 實際大約是 23.06 (因為牠是從 5.25L後追上, 而不是"分段時間及位置圖"顯示的 7.75L)。

http://www.hkjc.com/chinese/racing/results.asp?racedate=14/01/2009&raceno=7&venue=HV

http://www.hkjc.com/chinese/racing/display_sectionaltime.asp?RaceDate=14/01/2009&Raceno=7&All=0#Race7

MML兄,我有一d低b問題請教
各駒分段時速,應該係晶片收取數據,再由程式自動post出,而非人手計算輸入
點解可以出咁大既錯?
你係vb高手就話一眼睇到
普通如我,你唔講真係唔知
你應有同馬會溝通,可以解釋下我疑惑嗎?

Profiles of sxeditor   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2009-01-17 on 15:05
Quote:

On 2009-01-17 12:14, sxeditor wrote:
Quote:

On 2009-01-17 04:30, MML wrote:
Quote:

Quote:

唔知馬會明天會否更正?

MML兄,我有一d低b問題請教
各駒分段時速,應該係晶片收取數據,再由程式自動post出,而非人手計算輸入
點解可以出咁大既錯?
你係vb高手就話一眼睇到
普通如我,你唔講真係唔知
你應有同馬會溝通,可以解釋下我疑惑嗎?

插句咀。
晶片這家野,好似好耐以前已經停了喎

上季睇電視及報紙,都好似報導過現時的各駒段速是用電腦錄影技術加人手計算...

此所以有機會出錯

Profiles of rodney     
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-01-17 on 16:57
Quote:

On 2009-01-17 15:05, rodney wrote:
插句咀。
晶片這家野,好似好耐以前已經停了喎

上季睇電視及報紙,都好似報導過現時的各駒段速是用電腦錄影技術加人手計算...

此所以有機會出錯

插得準、狠、勁!

馬會公開解釋過, 利用 video replay, 在指定段柱 mark 低各駒時間, & then 計算段速; 至於各駒距離, 我都唔肯定佢地點換算, "家家寶"嘅一個馬位, 同"真奇寶"嘅一個馬位, 可以差 20%! ^_^

Profiles of MML   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款