登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

楊駿專欄
管理員: home, andrew410

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 楊駿專欄 >> 28/01/09 周三 十一場賽事分析
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 28/01/09 周三 十一場賽事分析
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2009-01-26 on 19:34
第一場 1高 分 貝 3鴻福星威 5國家富強 6彪形大漢
第二場 3駕 世 鞍 1常山鎮寶 4勁 霸 龍 9金像太子
第三場 6高 駿 9電訊大帝 1齊 齊 掂 7活 力 驍
第四場 11勁 好 友 3金添好運 1大 智 慧 4帝豪龍駒 5贏馬組合
第五場 4聖 河 6玩具神話 2正本仁心 11奪寶群英 13喜 萬 家
第六場 5大 隊 長 8巴 圖 魯 1九 龍 飛 9再度豪情 13威武雄星
第七場 3競駿精英 1水 晶 皇 5永 勝 多 7又 贏 晒 4風馳電掣
第八場 4同一世界 9威 利 來 3紅衣司令 1開心多多 5威武雄獅
第九場 6鷹 闖 4鑽飾光芒 5鼓浪天風 10白玉駿駒
第十場 1無敵福星 2魄 力 寶 12家 家 寶 6太 陽 能
第十一場 2中國陸家 4貝 利 高 10馬主精英 13金 鑾 殿

第四、五、六、七、八場選馬五匹,可搏孖三T。
第六至十一場頭兩駒可搏六環彩。
第九至十一場頭兩駒可搏三寶。

Profiles of andrew410   
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2009-01-26 on 19:58
楊駿兄,新年發財
第3場我睇流只實在好,可以幫我分析下佢嗎?我覺得呢只野有機

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
楊駿andrew410

發表於: 2009-01-26 on 20:30
Quote:

On 2009-01-26 19:58, 19633356 wrote:
楊駿兄,新年發財
第3場我睇流只實在好,可以幫我分析下佢嗎?我覺得呢只野有機

飛龍兄:

祝心想事成。

「實在好」上仗泥地走2疊,但末段只能超越力弱對手。個人觀感加速力唔強,居中跑法較留後佳。

季初同程第四,該仗跟前走但末段均速,這個第四水準尚可。

跑落隻馬係上左力,但始終馬身後庄唔長肉,有時間睇睇晨課。

23/1 助 1.03.4/29.2 騎者拖實均速走,馬身較季初收實,但後庄唔多長肉。

今戰對手好強呀,加上我覺得佢跑1400米會好D,今次1200米我不敢提供了。

祝好運。^^

發表於: 2009-01-26 on 21:12
我睇返02/11/08個場馬,倆馬當日都博殺,終點倆馬相差一個馬位,當日實在好讓高駿14磅,初三高駿要讓返實在好一磅,來回15磅,計初三B+2短直路,不利後上,實在好我睇會守係二三位,只馬1200我睇都啱,今次用上杜利萊,騎者初三有好已只實力馬係手,梁定華葉楚航開心財星神箭金剛如果有一只入位,咁實在好一定博殺

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   

發表於: 2009-01-26 on 21:14
Quote:

On 2009-01-26 21:12, 19633356 wrote:
我睇返02/11/08個場馬,倆馬當日都博殺,終點倆馬相差一個馬位,當日實在好讓高駿14磅,初三高駿要讓返實在好一磅,來回15磅,計初三B+2短直路,不利後上,實在好我睇會守係二三位,只馬1200我睇都啱,今次用上杜利萊,騎者初三有好已只實力馬係手,梁定華葉楚航開心財星神箭金剛如果有一只入位,咁實在好一定博殺

應係12/10/08 貼錯

楊駿andrew410

發表於: 2009-01-26 on 21:41
Quote:

On 2009-01-26 21:14, 19633356 wrote:
Quote:

On 2009-01-26 21:12, 19633356 wrote:

應係12/10/08 貼錯

12/10/08 一仗「實在好」已跑出本身最佳水準,但今場對手甚強,而且未必埋到欄,我覺得未必過到「高駿」及「電訊大帝」兩關,最多一位。

有空看看「高駿」十月及近來的晨課,觀感是完全不同的。

磅位無錯係一個PUSH FACTOR,但馬匹成長亦是另一因素。只要你對比晨課兩駒的進步幅度,你就會明白,為何我把「高駿」行膽而飛了「實在好」了。

祝君好運。

發表於: 2009-01-26 on 23:09
呢倆只馬到時會跑成點我哋都唔知,但有一樣野就係倍率啦,我睇相差會好大,有啲馬房就算只馬羸得,但倍率太熱,佢唔一定會比個已分就咁用去,細馬房羸場馬加佢五分十分,仲係得2-3倍,會覺得唔值,呢得就係要睇人為因素,從投注角度黎講,我會博只倍率好分啲實力相差唔多架

發表於: 2009-01-26 on 23:24
我好少買寶尾,睇邊啲馬,太平洋,善風跑親入Q,因為馬主想拉頭馬想到流口水,呢啲馬就算1.2倍都要買,何良呢只野,上次爆大冷,再羸交代,今次會點,值得大家下注時參詳下

楊駿andrew410

發表於: 2009-01-26 on 23:54
Quote:

On 2009-01-26 23:09, 19633356 wrote:
呢倆只馬到時會跑成點我哋都唔知,但有一樣野就係倍率啦,我睇相差會好大,有啲馬房就算只馬羸得,但倍率太熱,佢唔一定會比個已分就咁用去,細馬房羸場馬加佢五分十分,仲係得2-3倍,會覺得唔值,呢得就係要睇人為因素,從投注角度黎講,我會博只倍率好分啲實力相差唔多架

貼馬同買馬好多時都係兩回事吧。^^

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2009-01-27 on 15:58
熱烈歡迎楊兄返回hkdb大舞台。
預祝場場勝利, 贏到開巷!

Profiles of liup   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款