登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2019- 2020 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,500 元 正, 人 民 幣 1,350 元 正 。 暫 不 接 受 月 費 申 請。

各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

還沒有帳號嗎?請建立帳號
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場賠率 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

金子林專欄
管理員: sxeditor, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 金子林專欄 >> JIMMY兄有事請教
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author JIMMY兄有事請教
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2009-03-13 on 13:20
占兄,可否指教下
長有,在217場,1.6倍大熱死火
在晨操上有甚麼啟示
因摩馬全熱門勝出率好高

因我覺佢同其他摩頭馬晨操無乜分別?

我現在只諗到佢加磅多及轉了配備導至輸!
晨操方面完全無頭緒

Profiles of sxeditor   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5355
Hongkong
發表於: 2009-03-13 on 17:19
Quote:

On 2009-03-13 13:20, sxeditor wrote:
占兄,可否指教下
在晨操上有甚麼啟示
因摩馬全熱門勝出率好高

晨操方面完全無頭緒

金兄, 這都是一般人所忽畧嘅野, 就算係專业嘅評馬家亦一樣, 我肯花了20年時間去研究操練, 又點會白費心機呢! 係喎, 您個msn爆哂額喎, 點解咁耐冇吹水呀?

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2009-03-13 on 20:59
Quote:

On 2009-03-13 17:19, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2009-03-13 13:20, sxeditor wrote:
占兄,可否指教下
在晨操上有甚麼啟示
因摩馬全熱門勝出率好高

晨操方面完全無頭緒

金兄, 這都是一般人所忽鼣, 就算係專齔馬家亦一樣, 我肯花了20年時間去研究操練, 又點會白費心機呢! 係喎, 您個msn爆哂額喎, 點解咁耐冇吹水呀?

就係知jimmy兄係專家才請教嘛
呢排少用msn,遲d msn請教請教

唔阻住你刨周日d馬

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2009-03-13 on 21:11
就係知jimmy兄係專家才請教嘛
呢排少用msn,遲d msn請教請教

唔阻住你刨周日d馬
[/quote]
您个msn儲到爆哂, 我啲野都彈番搏轉頭!

發表於: 2009-03-14 on 12:09
Quote:

您獻sn儲到爆哂, 我瓥戊ˉu番搏轉頭!

唔係儲到爆哂呀,係佢收唔到野咩
連offline留言都收唔到
奇怪

亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4038
發表於: 2009-03-15 on 00:07
占兄我都想知...其實我唔多睇晨操...
實際係唔識睇...

不過你覺得鳥語花香又有無死既跡象?@.@
多謝賜教...^.~

Profiles of hinchung   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2009-03-15 on 13:26
Quote:

On 2009-03-15 00:07, hinchung wrote:
占兄我都想知...其實我唔多睇晨操...
實際係唔識睇...

不過你覺得鳥語花香又有無死既跡象?@.@
多謝賜教...^.~

Hinchung兄, O操練就一定冇得輸, 6up我都係買一隻就夠啦, 但鎗臣同駿馬就要小心啲喇

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2009-04-05 on 06:10
Quote:

On 2009-03-15 13:26, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2009-03-15 00:07, hinchung wrote:
...你覺得鳥語花香又有無死既跡象?@.@
多謝賜教...^.~

Hinchung兄, O操練就一定冇得輸, 6up我都係買一隻就夠啦, 但鎗臣同駿馬就要小心啲喇

上賽從操練睇一定冇得輸的"鳥語"以1.x倍大熱身份鍛羽而歸, 但要小心的"鎗臣"同"駿馬"卻分別跑入冠亞, 是否摩廄晨課操練手法或pattern上月又有所改變?

占兄, 請問從操練角度睇, 今仗"鳥語"又有冇得輸呢?

Profiles of liup   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2009-04-05 on 10:59
Quote:

On 2009-04-05 06:10, liup wrote:
Quote:

On 2009-03-15 13:26, JimmyMa wrote:
Quote:

...你覺得鳥語花香又有無死既跡象?@.@
多謝賜教...^.~

上賽從操練睇一定冇得輸的"鳥語"以1.x倍大熱身份鍛羽而歸, 但要小心的"鎗臣"同"駿馬"卻分別跑入冠亞, 是否摩廄晨課操練手法或pattern上月又有所改變?

占兄, 請問從操練角度睇, 今仗"鳥語"又有冇得輸呢?

liup兄,
鳥語-您O番此場頭2段步速, 大家心知肚明係乜野事, 您唔見佢上次W時在外檔一見步速慢就拿拿声自己放頭跑, 您O驃驥王一見步速慢, 拿拿声由尾2追上黎放頭. 所以跑馬就是這樣的, 切勿孤注一擲, 尤其大熱門. O番今場操練, 同上場無異, 但配備有變動, 似是預備為不需解釋上賽走法而設, 6up是必選之馬, 但WP投注我卻有別一選擇.
鎗臣-一1隻200磅大馬, 在發燒和停課下, 臨場票數亦冷落都可W出, 難怪大摩在賽後說:佢認為此馬係佢全日認為機會最低嘅一隻, 因曾發燒和停課, 但却有意外咁好嘅表現.(可能佢講反話都唔定!)
駿馬-一隻在操練不对辦下走入第2, 此馬已被我列入超班馬, 但一季唔會有超過2-3隻操不对辦馬能W出, 但輸嘅就有排數, 就等於我說:徐廐馬在最後試跑日出草地跳, 至今尚未有一W, 但輸嘅就數都數唔哂咁多, 咁您話慳番幾多錢呢

dynamic

註冊於: 24/12/2002
發帖數目: 894
Hong Kong - China
發表於: 2009-04-05 on 11:14
占兄,
請問從操練角度睇"天祿"
操練对不对辦 ?

Profiles of dynamic   Go to the user WebSite dynamic   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List        
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款