登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 近日賽事彩池經常俾人鯨吞
Author 近日賽事彩池經常俾人鯨吞
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2009-03-24 on 12:27
好多大戶都係正Q重注,反而PQ沒有跟進

唔通得就得,唔得就PQ都慳番?

Profiles of sxeditor   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-03-24 on 13:36
Quote:

On 2009-03-24 12:27, sxeditor wrote:

小弟唔係大戶,但大都是比較喜歡買齋W及齋Q,其主要心態是以最少成本獲取最大利潤,本身賭馬就是一項极高風險的投資,必須有豐厚的回報才符合投資原則,以個人經驗看來,長線的回報是會以W及Q為高,P及PQ同樣有風險,而有把握出擊的馬匹埋門時形勢不利或會留待下次.此外,很多一面倒的熱門馬大都是Q和QP不符比例的,或者可以理解"得就得,唔得就PQ都慳番"的心態.
純粹愚見,請勿見笑!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   

發表於: 2009-03-25 on 20:09
Quote:

On 2009-03-24 13:36, samana wrote:
Quote:

On 2009-03-24 12:27, sxeditor wrote:

小弟唔係大戶,但大都是比較喜歡買齋W及齋Q,其主要心態是以最少成本獲取最大利潤,本身賭馬就是一項极高風險的投資,必須有豐厚的回報才符合投資原則,以個人經驗看來,長線的回報是會以W及Q為高,P及PQ同樣有風險,而有把握出擊的馬匹埋門時形勢不利或會留待下次.此外,很多一面倒的熱門馬大都是Q和QP不符比例的,或者可以理解"得就得,唔得就PQ都慳番"的心態.
純粹愚見,請勿見笑!

你呢d邊係愚見,係豪見就真啦~~
正如你海派潮語,閒話一句
這班特異人士買一百幾十萬一條正Q,都係閒話一句~~

晒馬samana

發表於: 2009-03-27 on 12:51
里面有一個賭博上的心理素質問題,強如馬神都唔可能每場都有准確的分析,都有心水出擊馬.
反過來說,如果對該場形勢猶而不決,估佢贏又惊佢跑P,又惊d腳唔齊拖多幾隻,這樣的回報率七除八扣的,大勝就變成小勝了.基本上咁既心理下係唔適宜賭大錢.假如覺得唔跑W就唔收錢的狠勁,證明你的把握很大,咁就值得博一博,單車換摩托嘍!
都係愚見,閒話一笑!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   

發表於: 2009-03-27 on 19:33
Quote:

On 2009-03-27 12:51, samana wrote:
里面有一個賭博上的心理素質問題,強如馬神都唔可能每場都有准確的分析,都有心水出擊馬.
反過來說,如果對該場形勢猶而不決,估佢贏又惊佢跑P,又惊d腳唔齊拖多幾隻,這樣的回報率七除八扣的,大勝就變成小勝了.基本上咁既心理下係唔適宜賭大錢.假如覺得唔跑W就唔收錢的狠勁,證明你的把握很大,咁就值得博一博,單車換摩托嘍!
都係愚見,閒話一笑!

sam兄,你的閒話一笑,就成了你我的分別
你做大生意,我做執紙皮
^_^

晒馬samana

發表於: 2009-03-27 on 23:39
Quote:

On 2009-03-27 19:33, sxeditor wrote:
Quote:

On 2009-03-27 12:51, samana wrote:
都係愚見,閒話一笑!

你做大生意,我做執紙皮
^_^

我以前都識得個老電影明星,成日響馬場執紙皮,經常都有錢收,真係好過做生意架!

發表於: 2009-03-28 on 14:13
Quote:

On 2009-03-27 23:39, samana wrote:
Quote:

On 2009-03-27 19:33, sxeditor wrote:
Quote:

都係愚見,閒話一笑!

你做大生意,我做執紙皮
^_^

我以前都識得個老電影明星,成日響馬場執紙皮,經常都有錢收,真係好過做生意架!

本來我都想去馬場執飛(可惜太多行家識我衰樣,哈哈)
因為我有個鄰居阿叔
每日都去馬場,不是賭係執飛,成日執到D自由人大注輸左唔記得有回扣的飛
真係好過返工,hehe

都話sam兄挑通眼眉,連執飛咁隱敝行業都知^_^

亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2009-03-28 on 14:42
最識食腦的拾荒者!

遲D無得教書就去執......可能好搵過做教書佬。

Profiles of hinchung   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款