登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 朝東之寶 剃眼眉
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 朝東之寶 剃眼眉
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-03-26 on 21:25
大舊石操到隻朝東之寶 火紅火綠咁,好似想要剃輝哥塘八字眉.呢隻朝東之寶好似係Liup兄的愛駒,呢排又好少見Liup兄上來,唔知今次使唔使夾起d餸頭放冰箱,等Liup兄返黎都有啖食下呢?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2009-03-26 on 23:47
Quote:

On 2009-03-26 21:25, samana wrote:
大舊石操到隻朝東之寶 火紅火綠咁,好似想要剃輝哥塘八字眉.呢隻朝東之寶好似係Liup兄的愛駒,呢排又好少見Liup兄上來,唔知今次使唔使夾起d餸頭放冰箱,等Liup兄返黎都有啖食下呢?

相同情況,國中之星都操到火紅火綠及轉廄初出
唔通又想剃李易達眼眉,及再一次贏朝東之寶?

Profiles of sxeditor   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2009-03-26 on 23:47
Quote:

On 2009-03-26 21:25, samana wrote:

Profiles of sxeditor   
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2009-03-27 on 02:34
葉子眉就有倆只份,大家練馬師個個心照,就算只馬識飛又點,想剃人眼眉,咁下次自已馬房會唔會發生比人剃眼眉呢,份工要做到退休有排揾食,賭仔輸錢又唔係練馬師,比我心態都係輸到你驚先

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2009-03-27 on 04:13
Quote:

近來公私兩忙, 連馬都少刨, 乜朝東之寶轉左馬房咩?
朝東之寶非我愛駒, 之前衹是為此駒懷才不遇而有些可惜, 但有質素既英愛馬放在徐廄亦不見得有什麼可期望。
可幸今次轉廄初出即TT-, 第一次在港冇用"綁繫舌帶"出賽, 此駒在祖家時一直冇用此配備, 而每當於陣上玩脷時皆見越走越勁。今趟TT-應有正面作用, 情況有如慣于放在右褲管的男仕們, 若隅然放之在左邊, 總是覺得不自然而需加以糾正。 但預朝東之寶的新主理人, 能做到"悟已往之不諫,知來者之可追;實迷途其未遠,覺今是而昨非", 為此駒平反啦!

Profiles of liup   
晒馬samana

發表於: 2009-03-27 on 11:57
Quote:

On 2009-03-26 23:47, sxeditor wrote:
Quote:

人情角度去看,大舊石係唐人,似乎會留位掟彎,小告半唐番,係話九之你果種.國中之星表現一直都好過朝東之寶,講鬥志,講賽續,講練者"柯里",都係國中先d.所以正常地國中之星會熱於朝東之寶.
小弟喜冷厭熱,故一定會先捨國中之星.
捧朝東之寶係想考驗下大舊石是否能闖過情關,晉身大師之列.
有運地國中之星三次入Q,小弟都選中頭馬並拖中Q,
我自私地認為達少已盡左力,而輝哥從練以來一直在中上游,當然有d料,但今季運氣平平,似乎流於過份自信主觀.今次朝東之寶過左檔,小弟追捧的主要原因是要歸本而已.

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
晒馬samana

發表於: 2009-03-27 on 13:47
Quote:

On 2009-03-27 11:57, samana wrote:
Quote:

On 2009-03-26 23:47, sxeditor wrote:
Quote:

人情角度去看,大舊石係唐人,似乎會留位掟彎,小告半唐番,係話九之你果種.國中之星表現一直都好過朝東之寶,講鬥志,講賽續,講練者"柯里",都係國中先d.所以正常地國中之星會熱於朝東之寶.
小弟喜冷厭熱,故一定會先捨國中之星.
捧朝東之寶係想考驗下大舊石是否能闖過情關,晉身大師之列.
有運地國中之星三次入Q,小弟都選中頭馬並拖中Q,
我自私地認為達少已盡左力,而輝哥從練以來一直在中上游,當然有d料,但今季運氣平平,似乎流於過份自信主觀.今次朝東之寶過左檔,小弟追捧的主要原因是要歸本而已.

補充一點,我選中國中之星三次入Q是因為牠有戰意(賠率走勢),而非實力(陣上走勢).故我認為達少已盡左力.而買過朝東之寶係因為牠展示過實力(陣上走勢)而非戰意(賠率走勢),故此假設此駒在有戰意有實力下,贏返國中之星次!

魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-03-27 on 17:46
會唔會有匹放頭馬 剃晒馬迷D眼眉呢.....

Profiles of hkhorsetrack   
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2009-03-27 on 20:11
Quote:

On 2009-03-27 17:46, hkhorsetrack wrote:

係咪話緊好大隻,步大大,時重時輕據說跑沙田好D嗰隻呀?

Profiles of chungkwokshing   
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2009-03-27 on 23:47
Quote:

On 2009-03-27 20:11, chungkwokshing wrote:
Quote:

On 2009-03-27 17:46, hkhorsetrack wrote:

係咪話緊好大隻,步大大,時重時輕據說跑沙田好D嗰隻呀?

唔會

Profiles of liup   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款