登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

風中快勝
管理員: home, hkhorsetrack

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 風中快勝 >> 全日馬膽 白玉駿駒
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )
Author 全日馬膽 白玉駿駒
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2009-05-23 on 14:23
尾場 鐵拳退出後,變成群龍無首,白玉駿駒機會大大提高左,此馬小休78天後重新大力打磨,狀態無懈可擊。試大閘最後八百跳出22.3-22.8未段反應強勁,有信心今次必有表演。不過倍率應該是四們左右了。大摩要急冠軍先無所保留,全力出擊此馬。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2009-05-23 on 14:34
Quote:

On 2009-05-23 14:23, kamchung wrote:
尾場 鐵拳退出後,變成群龍無首,白玉駿駒機會大大提高左,此馬小休78天後重新大力打磨,狀態無懈可擊。試大閘最後八百跳出22.3-22.8未段反應強勁,有信心今次必有表演。不過倍率應該是四們左右了。大摩要急冠軍先無所保留,全力出擊此馬。

78天? 唔係74天咩? 仲小休? 係咪大字寫錯小字呀? 至於有冇4倍, 就要䏲大摩先幾場啲馬跑成點啦, 係唔係?

Profiles of JimmyMa   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-05-23 on 15:23
呢匹我就唔係知音人LA~

Profiles of hkhorsetrack   
PITCHTEA

註冊於: 13/06/2003
發帖數目: 58
h.k
發表於: 2009-05-23 on 16:47
質新馬愈贏唔到,愈多人追。今場對手都幾強。

Profiles of PITCHTEA   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2009-05-23 on 17:40
Quote:

On 2009-05-23 15:23, hkhorsetrack wrote:

呢只一定系知音人了,(愛睦善)應該系公眾大熱門,上次輸馬的時間好快,彈離第三名達二個半馬位,段速非常出色,頭三段1.10.8未段23.8。此時間在四班好似超晒班了。比當日另一組三班時間還要快五線。能跑返上次系唔系應該贏二馬位以上呢,三歲仔應該還有進步,應該贏四馬位先啱。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  

香港
發表於: 2009-05-23 on 19:45
Quote:

On 2009-05-23 17:40, kamchung wrote:
Quote:

On 2009-05-23 15:23, hkhorsetrack wrote:

呢只一定系知音人了,(愛睦善)應該系公眾大熱門,上次輸馬的時間好快,彈離第三名達二個半馬位,段速非常出色,頭三段1.10.8未段23.8。此時間在四班好似超晒班了。比當日另一組三班時間還要快五線。能跑返上次系唔系應該贏二馬位以上呢,三歲仔應該還有進步,應該贏四馬位先啱。

上次係"西"利 ..... 我今天都寫了差不多的東西 ......"「愛睦善」剛戰雖說敗於「戴宗」屈居亞軍,但本身頭三段造一分十一秒一,比當日三班的分段時間還要快上一秒有多......" 都有知音的地方~

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-05-23 on 22:46
Quote:

On 2009-05-23 19:45, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2009-05-23 17:40, kamchung wrote:
Quote:

上次係"西"利 ..... 我今天都寫了差不多的東西 ......"「愛睦善」剛戰雖說敗於「戴宗」屈居亞軍,但本身頭三段造一分十一秒一,比當日三班的分段時間還要快上一秒有多......" 都有知音的地方~

I see. 既然該組咁強, 請問係咪買番「愛睦善」搭「利之寶」單 Q; & then 再拖「太平洋」單式三重彩就得啦?
(P.S. 純粹問下, 我唔買架。)

Profiles of MML   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2009-05-23 on 22:47
Quote:

Quote:

依隻咁嘅馬由黎海換明仔, 騎唔騎得番上次咁都成問題, 仲要大熱, 冷人騎大熱門, 真係揾您買都得啦

Profiles of JimmyMa   

香港
發表於: 2009-05-24 on 00:03

RE : I see. 既然該組咁強, 請問係咪買番「愛睦善」搭「利之寶」單 Q; & then 再拖「太平洋」單式三重彩就得啦?
(P.S. 純粹問下, 我唔買架。)

MML 兄,
你問kamchung兄, 定問我 ? anyway, 我又劣見啦~
R5 是我的明天的重心, 純粹因為無左隻鐵拳,「愛睦善」is my second choice,因我預期明天內欄愈跑愈爛, 而且泥頭不少, 另外我雖然表示該場水準不俗, 但只針對於一眾前領馬, 基本上「利之寶」跟「太平洋」已經賺了形勢, 所以我評兩駒上場表現並不合格, 不過「太平洋」出閘有問題, 有些論點可以反駁, 本身變化地性能不俗, 所以我將「太平洋」的機會提升在「利之寶」之前, 但整體計應該不能反先「愛睦善」, so 「太平洋」is 邊線, 「利之寶」下風.

小魔魔上

香港
發表於: 2009-05-24 on 00:04
Quote:

On 2009-05-23 22:47, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

依隻咁嘅馬由黎海換明仔, 騎唔騎得番上次咁都成問題, 仲要大熱, 冷人騎大熱門, 真係揾您買都得啦

其中變成配腳的原因~

Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款