登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 開始發覺自己好有問題
Author 開始發覺自己好有問題
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2009-10-08 on 07:59
我認真想問下,馬風雲甘騎法,係咪真係「正常」既處理手法??

因為我發覺我成日唔妥佢,但又永遠無大袋搞佢,所以我開始左係咪要檢討下自己有問題先。

煩請各位指教下小弟

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-10-08 on 09:32
Quote:

On 2009-10-08 07:59, home wrote:
我認真想問下,馬風雲甘騎法,係咪真係「正常」既處理手法??

因為我發覺我成日唔妥佢,但又永遠無大袋搞佢,所以我開始左係咪要檢討下自己有問題先。

煩請各位指教下小弟

0277 07/10/2009
22:33 跑馬地
星期三 獨贏 8 場 4 馬風雲
0280 07/10/2009
22:37 跑馬地
星期三 連贏 8 場 4 馬風雲 + 8 寶貝王子
我都覺得係自己有問題......

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
三八三八gowiner

註冊於: 05/10/2005
發帖數目: 379
發表於: 2009-10-08 on 11:24
6723 07/10/2009
21:44 跑馬地
星期三 過關 位置Q
3X4 6 場 4 六六精英 + 12 浚鋒天河
7 場 1 重量級 + 3 暢蝦王
8 場 4 馬風雲 + 5 福將臨門 +
8 寶貝王子 $20

$200.00 $662.50

其實"六六精英"同"馬風雲"都有問題,不過你看一下2隻馬最後50米的騎姿,你可知白生做得幾出色! 不要忘記"浚鋒天河"的win是排山倒海,"海力童"12檔一樣起票!

Profiles of gowiner   Email gowiner   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-10-08 on 16:32
我冇乜用陰謀論, 只係覺得白神父判斷力唔太準, 幾次俾人非議嘅騎姿, 都係先騎落去時反應唔多, 但收力時隻馬仍肯走。昨晚隻"馬風雲", 如果狠騎到尾, 的確係未必冇 Q。

船兄, 你絕對冇問題, 如果每次賽果都係排隊返黎, 毫無疑點, 咁就大問題, 因為這樣的結果才可能是真的圍埋開過會。

RE: "你可知白生做得幾出色! 不要忘記"浚鋒天河"的win是排山倒海 ...
即係話"六六精英"特登輸俾 "浚鋒天河"? Haha, 係就非常多謝。

Profiles of MML   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2009-10-10 on 20:56
白神父近兩季騎馬真係出神入化(贏既輸既都出色)

今季最厲害,係用埋韋達獨門絕技

係自己認為「威陽」隻馬平衡及出腳有問題,就跟住拉停
獸醫跟住驗馬,報告馬匹完全無問題
小組當老奉才奇,只將騎師認為轉述一次就ok
即是只要陣上多次左右望馬腳扮晒野就可以唔騎及拉停,好似"拉馬十式",都無呢招咁出位

韋達就改玩出閘一有意外,就放棄催策,當一早輸了,重"頂癮"

Profiles of sxeditor   
晒馬samana

發表於: 2009-10-14 on 21:31
我又想睇下尼隻桃李有問題定係自己既問題

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2009-10-14 on 21:51
Quote:

On 2009-10-14 21:31, samana wrote:

證明笑兄,與白有緣

Profiles of sxeditor   
晒馬samana

發表於: 2009-10-14 on 22:19
Quote:

On 2009-10-14 21:51, sxeditor wrote:
Quote:

On 2009-10-14 21:31, samana wrote:

證明笑兄,與白有緣

白兄有无陰毛我唔知,依場有隻1.9擔飛,買白兄幾多都唔覺攰啦1

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款