登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 勞叔叔坐騎易配
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 勞叔叔坐騎易配
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2009-10-09 on 14:28
2009年10月9日

馬會先前公佈,10月4日星期日沙田賽事秦石讓賽結束後,「神州六號」的騎師勞愛德因坐騎於賽後倒下受傷而被送院接受左足踝X光檢查。其後,醫生建議勞愛德暫停策騎,直至10月9日星期五為止。

勞愛德告知受薪董事小組,他今晨策馬進行操練時,左足踝的傷勢加劇,故未能履行10月11日星期日沙田賽事的策騎聘約。

因此,小組批准週日沙田賽事下列出賽馬匹易配:

第一場:「百笑」改由見習騎師蔡明紹策騎

第二場:「三喜臨門」改由杜利萊策騎

第三場:「睡得好」改由韋達策騎

第四場:「皇仁俊駒」改由潘頓策騎

第六場:「特權」改由卓利策騎

第七場:「陽明寶寶」改由潘頓策騎

第八場:「鐵拳」改由卓利策騎

第九場:「好友福」改由湯智傑策騎

小組已告知勞愛德,他必須獲得醫生證明適宜恢復策騎,始可接受策騎聘約或策馬進行操練。因此,勞愛德將不會在10月14日星期三跑馬地賽事中策騎出賽。馬會將會在適當時候再作公佈。

http://www.hkjc.com/chinese/news/news_2009100922983.htm

Profiles of rodney     
獲利rodney

發表於: 2009-10-09 on 14:29
湯仔延遲停賽,無端端執多場wiinner??!!

鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2009-10-09 on 16:58
Quote:

On 2009-10-09 14:29, rodney wrote:

隻馬咁勁既咩??

需則呢場水準都唔係高,但話晒都係2班,比吓面好喎..隔離檔嗰隻點睇呀?

Profiles of chungkwokshing   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-10-09 on 17:35
Quote:

On 2009-10-09 16:58, chungkwokshing wrote:
Quote:

On 2009-10-09 14:29, rodney wrote:

隻馬咁勁既咩??

需則呢場水準都唔係高,但話晒都係2班,比吓面好喎..隔離檔嗰隻點睇呀?

隻馬勁架, 係唔多明點解原本配上德叔, 德叔咁勁既咩??

隔離檔嗰隻 ... "好友福"嘅疏堂兄弟"好友緣"? (大家都係複姓"好友")

Profiles of MML   
獲利rodney

發表於: 2009-10-09 on 17:59
Quote:

On 2009-10-09 17:35, MML wrote:
Quote:

On 2009-10-09 16:58, chungkwokshing wrote:
Quote:

隻馬咁勁既咩??

隔離檔嗰隻 ... "好友福"嘅疏堂兄弟"好友緣"? (大家都係複姓"好友")

兩兄弟一Q返,都唔好話唔爽!!!

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2009-10-09 on 19:31
Quote:

Rodney, 咁你認唔認為今場係佢飛左潘頓呢?因為唔滿意佢上次騎法!

Profiles of JimmyMa   

HK
發表於: 2009-10-09 on 19:42
Quote:

On 2009-10-09 17:59, rodney wrote:
Quote:

On 2009-10-09 17:35, MML wrote:
Quote:

Quote:

隻馬咁勁既咩??

兩兄弟一Q返,都唔好話唔爽!!!

佢兄弟..正職相睇架咋...

佢鄰居先似賽馬多D呀?

HK
發表於: 2009-10-09 on 21:36
Quote:

真係唔明喎..

11檔點樣可以輕易致勝?

後上既,L400未必有星運咁既衝刺, 前速又未必有細號嗰咋快.斷估個黃金位又唔到佢坐.磅位更要讓贏得住..

獲利,麻煩你解構吓...我真係好想知呀!!

獲利rodney

發表於: 2009-10-10 on 22:40
Quote:

On 2009-10-09 19:31, JimmyMa wrote:
Quote:

Rodney, 咁你認唔認為今場係佢飛左潘頓呢?因為唔滿意佢上次騎法!

馬圈人物關係,你比我清楚好多。
你有乜高見??

是否被飛,我真係唔知。只知潘頓今場騎的"風雲勇子"連試兩閘都是佢經手。

獲利rodney

發表於: 2009-10-10 on 23:06
Quote:

On 2009-10-09 21:36, chungkwokshing wrote:
Quote:

真係唔明喎..

11檔點樣可以輕易致勝?

後上既,L400未必有星運咁既衝刺, 前速又未必有細號嗰咋快.斷估個黃金位又唔到佢坐.磅位更要讓贏得住..

獲利,麻煩你解構吓...我真係好想知呀!!

1. A欄11檔,對一隻後追馬不應該是問題
2. 我話"執多場winner??!!",無話"輕易致勝"
在我心中這馬只是其中一隻牌面馬,不是贏面壓一。我只想只出,湯仔今次延遲停賽,好運地多隻機會馬 (所以加上 ??!!)

以馬論馬,這馬上季尾的走勢已經她話明超班。今季初出,我睇最多6-7成狀態,而且大馬欠一場熱身。我上場已滿意佢的表現了。今次我唔擔心檔位,唯一擔心是失去新鮮感後,千二是否嫌短。

論投注,3倍win (隔晚)一向不是我杯茶,所以獨贏這類彩池一定無我份,如果臨場回飛有5倍,咁就可能會心癢癢。反之 6up就會預一份。但這場不只此一隻,我還選了另外2隻半冷 (但巧合地,不是"星運"及"贏得住", )

你提到"飛快勇",我就無乜頭緒! 唔明點解咁部署?? 而且這馬還有幾多評分空間。
國成兄,何解你會屬意此馬?? 是否上季尾的強組賽績??

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款