登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 勞叔叔坐騎易配
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 勞叔叔坐騎易配
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2009-10-10 on 23:09
補充一句:

其實一直無任何準備討論這馬,我的post 標題是 "勞叔叔....."

只是我一直思考湯仔為乜要延遲停賽,又剛剛見到佢多配一匹實力馬罷了

Profiles of rodney     
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2009-10-10 on 23:51
Re: 反之 6up就會預一份。但這場不只此一隻,我還選了另外2隻半冷 (但巧合地,不是"星運"及"贏得住")

風雲勇子 & 步步快 ??!!

Profiles of liup   
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2009-10-11 on 00:21

[/quote]
1. A欄11檔,對一隻後追馬不應該是問題
2. 我話"執多場winner??!!",無話"輕易致勝"
在我心中這馬只是其中一隻牌面馬,不是贏面壓一。我只想只出,湯仔今次延遲停賽,好運地多隻機會馬 (所以加上 ??!!)

以馬論馬,這馬上季尾的走勢已經她話明超班。今季初出,我睇最多6-7成狀態,而且大馬欠一場熱身。我上場已滿意佢的表現了。今次我唔擔心檔位,唯一擔心是失去新鮮感後,千二是否嫌短。

論投注,3倍win (隔晚)一向不是我杯茶,所以獨贏這類彩池一定無我份,如果臨場回飛有5倍,咁就可能會心癢癢。反之 6up就會預一份。但這場不只此一隻,我還選了另外2隻半冷 (但巧合地,不是"星運"及"贏得住", )

你提到"飛快勇",我就無乜頭緒! 唔明點解咁部署?? 而且這馬還有幾多評分空間。
國成兄,何解你會屬意此馬?? 是否上季尾的強組賽績??
[/quote]

先謝過 詳盡見解!

但有些少個人意見分享吓.
今季跑道情況真係有D分別,剛戰ST-C+3居然外叠都有得追,而直路明顯地慢,憑肉眼都見到近欄位都好似几差.今日用A欄,如彎位步速偏慢,後上馬入直路抽得太出,可能就係跑緊剛戰C+3既內欄.而早前既A+3又几利內欄.所以真係要睇情況,未必話一定有得追.所以我plan A揀個D都係前置形,我設定咗今日跑道利前.

我要飛快勇係因為佢剛戰強組同埋刪除法(呢組真係几弱)再加上我個人一廂情願對佢既步速評級又加D評分比較咋.

最想知步步快係咪真係夠快坐到上季鷹闖跑1200經常坐嗰D位呢?

Profiles of chungkwokshing   
獲利rodney

發表於: 2009-10-11 on 11:07
Quote:

On 2009-10-10 23:51, liup wrote:
Re: 反之 6up就會預一份。但這場不只此一隻,我還選了另外2隻半冷 (但巧合地,不是"星運"及"贏得住")

風雲勇子 & 步步快 ??!!

liup,

自我者......

獲利rodney

發表於: 2009-10-11 on 11:09
國成兄,

今季的跑道情況,好多時都與賽前相反 (both 沙田及 快活谷)

所以都係睇左幾場才決定投注馬匹

況且今日還可能有雨,又多添一些變數

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款