登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 金百利
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 金百利
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-10-21 on 18:24
金百利---"我評估是位置機會馬",評分係高左,不過我都忍不住'平常心地'買左多少WP'玩玩,

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
晒馬samana

發表於: 2009-10-21 on 22:13
金百利比人阻阻騎低咗班半,下次落班用大師傳可勝.

攞番個大舊石尾彩,7場9号勁有"型",大外檔死位用大師傳騎高班半贏面壓一.全日穩膽.

賠率王我隻最佳孖宝加咗十几分,都够我星期六上深圳哈哈掛?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
bluechips

註冊於: 02/04/2006
發帖數目: 302
發表於: 2009-10-22 on 00:11
Quote:

On 2009-10-21 18:24, samana wrote:
金百利---"我評估是位置機會馬",評分係高左,不過我都忍不住'平常心地'買左多少WP'玩玩,

位置機會 ?%

位置機會馬值得'平常心地'買左多少WP'玩玩 ?

Profiles of bluechips   
bluechips

發表於: 2009-10-22 on 00:18
Quote:

On 2009-10-21 22:13, samana wrote:
金百利比人阻阻騎低咗班半,下次落班用大師傳可勝.

憑什麼 ? (是否下次落班用大師傳)

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2009-10-22 on 08:12
通常都係落班用牌仔減磅有著數。
又或者落班用大師傳可以騎高半班。

總之就係有著數haha。

仲有一堆個d咩頭兩段開四十幾秒(即係唔使理尾個幾段個D)。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
晒馬samana

發表於: 2009-10-22 on 13:33
位置機會 ?%

如果用魔兄的方法計有,12只馬跑,每只馬勝出率是8.3%,位置率是25%。
如果用出完場時的賠率計,金百利W彩池的占有率為5.8%,P彩池的占有率為6.9%,如假設公眾賠率接近於統計勝出率的計法,W機會=5.8%,位置機會 =20.7%。
其他的計法,如贏面壓一,輸咗九成等,小弟唔識計。不過最重要一樣就是有得跑就=有機會。除左騎師之外,任誰都不敢說,只馬跑出來我吞咗佢。(就算是騎師都可能有拉唔住的可能。)這個講法有些取巧,不過事實如此。

位置機會馬值得'平常心地'買左多少WP'玩玩 ?

昨天有個安信兄弟Cold Call我,話有d好優惠的貸款比我,我答話無需要,唔該佢,安信兄弟死纏爛打問我點解無需要,小弟就好有耐性地和他說:阿叔雖然無李生咁多錢,不過成日有馬贏,所以唔使借。
飽暖思淫慾,’平常心'下就有機會做啲荒唐事,以前我問我大佬,值得'平常心地'花20萬請明星仔切磋一晚房技嗎?其實我自己都明白,應該說,值得和不值得是因立場處境而言的。

憑什麼 ? (是否下次落班用大師傳)

Sorry,唔知點解呢排講嘢都勿勿地咁,我唔知金百利宜家嘅分數落唔到班跑添,四班頂可能有排負重磅,照大舊石的作風應該有排都唔用大師傅。咁下次唔用大師傅,更加唔會落班跑,勝唔勝得出都係口同鼻咬姐,唔知依啲算唔算說話的藝術呢?

照bluechips兄的意思看來,金百利三仗內是否有位置機會呢?

bluechips

發表於: 2009-10-22 on 16:38
Quote:

照bluechips兄的意思看來,金百利三仗內是否有位置機會呢?

機會每一仗都有, 多少因對手而定.

samana兄 心目中, 金百利 W機會 ?%, 位置機會 ?%

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-10-22 on 17:02
Quote:

On 2009-10-22 08:12, home wrote:
通常都係落班用牌仔減磅有著數。
又或者落班用大師傳可以騎高半班。

總之就係有著數haha。

仲有一堆個d咩頭兩段開四十幾秒(即係唔使理尾個幾段個D)。

Haha, 係第 2,3段四十幾秒, 冇提頭一段 & 尾兩段呀。

準確 d, 有關馬匹(封面; R050, ST-1800) 係出閘後 100m 開始快走, 即係 "頭 0.5段 至 第 3段"走急咗, 表現的確唔錯架; 只不過咁明顯嘅馬轉場跑, 成功率係比較低 d啫。

Profiles of MML   
晒馬samana

發表於: 2009-10-22 on 17:41
Quote:

On 2009-10-22 16:38, bluechips wrote:
Quote:

samana兄 心目中, 金百利 W機會 ?%, 位置機會 ?%

小弟已說過,賽前只會按公眾賠率估機會,不過跑完後小弟知道就識計了:W機會 + 位置機會 =0,下次嘛,都有機會,多少因對手而定.不過要看對手表現而定。
如果下次方便,bluechips兄賽前提示下,等小弟少用啲平常心呀,唔該你先!^_^

晒馬samana

發表於: 2009-11-24 on 12:08
Quote:

On 2009-10-22 16:38, bluechips wrote:
Quote:

依隻金百利 死好命,成日都抽好檔,今仗又黃金一檔了,小弟認為佢的機會又黎了,唔知bluechips兄分析佢的對手是多左定少左呢?謝謝幚忙!^_^

Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款