登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 隔山買牛 - 育馬者盃
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 隔山買牛 - 育馬者盃
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2009-11-08 on 07:22
Quote:

On 2009-11-08 06:59, rodney wrote:
liup,

請問你知唔知邊處有 Breeders Cup 的 official 風褸賣??

可以online買
http://ntrastore.stores.yahoo.net/

Gio Ponti有報名香港國際賽, 但九成唔會黎跑。

Profiles of liup   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2009-11-08 on 07:39
Quote:

On 2009-11-08 07:22, liup wrote:
Quote:

On 2009-11-08 06:59, rodney wrote:
liup,

請問你知唔知邊處有 Breeders Cup 的 official 風褸賣??

可以online買
http://ntrastore.stores.yahoo.net/

Gio Ponti有報名香港國際賽, 但九成唔會黎跑。

thanks, liup
這個網頁我睇過了,年年推出的產品都不及那件 official 咁獨特呢!!!?

http://cgi.ebay.com/OFFICIAL-BREEDERS-CUP-25TH-ANNIVERSARY-JACKET_W0QQitemZ230395086195QQcmdZViewItemQQptZUS_SM_Fan_Shop?hash=item35a49e0573

這裡都有一件,可惜size 是x-large

Profiles of rodney     
liup

發表於: 2009-11-08 on 07:54
Quote:

On 2009-11-08 07:39, rodney wrote:
thanks, liup
這個網頁我睇過了,年年推出的產品都不及那件 official 咁獨特呢!!!?

http://cgi.ebay.com/OFFICIAL-BREEDERS-CUP-25TH-ANNIVERSARY-JACKET_W0QQitemZ230395086195QQcmdZViewItemQQptZUS_SM_Fan_Shop?hash=item35a49e0573

這裡都有一件,可惜size 是x-large

呢幾日電視台買廣告用呢件喎, $79 + S&H
http://ntrastore.stores.yahoo.net/brcupinflja.html

獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2009-11-08 on 08:12
香港的直播,直氣人!!

難得是歷史性時刻,由雌馬奪冠,但直播因為時間問題,話停就停

亞洲台就話有其他節目,好似有線18台 這個賽馬台,應該有較彈性的時間

Profiles of rodney     
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-11-08 on 16:00
Quote:

On 2009-11-08 06:55, rodney wrote:
Quote:

On 2009-11-08 06:05, liup wrote:
估唔到「金剛威」真係留至最尾截, 齋衝末段直路一樣蠃得咁易。 草地千六好快地, 當今世界現役馬仲有邊隻夠佢跑?

跑谷草1650,對住"再領風騷",唔知追唔追得切呢

冇睇段速 (其實唔識睇), 但見中段帶得幾散, 及前領幾駒入直路即退, 會唔會正如 liup 估計係快步速, 所以後上馬特別矚目?

如果跑谷草1650,「金剛威」對住"再領風騷",我有冇第 3選擇呀? 譬如"白玉駿駒"之流。

Profiles of MML   
MML

HK
發表於: 2009-11-08 on 16:05
Quote:

On 2009-11-08 08:12, rodney wrote:
香港的直播,直氣人!!

難得是歷史性時刻,由雌馬奪冠,但直播因為時間問題,話停就停

亞洲台就話有其他節目,好似有線18台 這個賽馬台,應該有較彈性的時間

Haha, 唔係又趕住"重播" 「波馬縱橫」呀嘛? ^_^

liup

發表於: 2009-11-08 on 16:54
Quote:

On 2009-11-08 16:00, MML wrote:
Quote:

On 2009-11-08 06:55, rodney wrote:
跑谷草1650,對住"再領風騷",唔知追唔追得切呢

冇睇段速 (其實唔識睇), 但見中段帶得幾散, 及前領幾駒入直路即退, 會唔會正如 liup 估計係快步速, 所以後上馬特別矚目?

如果跑谷草1650,「金剛威」對住"再領風騷",我有冇第 3選擇呀? 譬如"白玉駿駒"之流。

請問點睇呢個段速時間, 算唔算快步速呢?

其實練馬師F. Head賽前係現場接受電視台訪問時已講明, 因排最外十一擋及預計有strong pacing關係, 今場會留後跑。

我幾欣賞美國呢面電視台轉播大賽日的模式, 通常場前都搵到好多各場有關的練馬師, 騎師或馬主接受訪問。 怎至乎馬匹已出左跑道, 個reporter都仲可以騎住隻馬去訪問馬背上的騎師(多數騎大熱門果位)一些馬迷關注的問題, 唔知香港呢面公仔箱幾時可以做到?

MML

HK
發表於: 2009-11-08 on 17:51
[quote]
On 2009-11-08 16:54, liup wrote:
Quote:

我幾欣賞美國呢面電視台轉播大賽日的模式, 通常場前都搵到好多各場有關的練馬師, 騎師或馬主接受訪問。 怎至乎馬匹已出左跑道, 個reporter都仲可以騎住隻馬去訪問馬背上的騎師(多數騎大熱門果位)一些馬迷關注的問題, 唔知香港呢面公仔箱幾時可以做到?

香港呢面, 就算可以訪問馬背上的騎師 (賽前; 賽事中; 賽後), 佢地都只會用林公公大法 (狗噏秘笈), 帶馬迷 (包括馬會董事) 遊花園。

liup

發表於: 2009-11-11 on 03:36
Quote:

On 2009-11-08 07:06, rodney wrote:
隻Precious Passion真係 full of passion. 如果國際賽來港就好睇呀!!!

【 本 報 訊 】 馬 會 賽 馬 事 務 執 行 總 監 利 達 賢 , 上 周 前 往 美 國 洛 杉 磯 , 出 席 聖 雅 尼 塔 馬 場 舉 行 的 育 馬 者 盃 後 昨 晨 返 港 , 他 表 示 , 下 月 香 港 國 際 賽 舉 行 時 , 將 有 美 國 馬 參 加 。

去 年 香 港 國 際 賽 , 在 利 達 賢 積 極 游 說 下 , 成 功 邀 請 育 馬 者 盃 冠 軍 美 國 馬 「 奇 特 威 」 來 港 參 賽 , 被 問 到 今 次 來 港 美 國 代 表 的 初 步 陣 容 時 , 利 達 賢 說 : 「 由 於 育 馬 者 盃 剛 剛 舉 行 完 畢 , 要 知 道 那 一 匹 決 定 來 港 , 現 階 段 言 之 尚 早 , 不 過 肯 定 會 有 美 國 馬 來 港 參 賽 。 我 在 當 地 聯 絡 練 馬 師 及 馬 主 , 最 希 望 育 馬 者 盃 經 典 大 賽 中 , 以 極 佳 走 勢 取 得 亞 軍 的 『 建 築 大 師 』 能 接 受 邀 請 , 因 為 牠 是 目 前 美 國 最 佳 草 地 馬 之 一 , 另 外 育 馬 者 盃 草 地 短 途 賽 冠 軍 『 加 州 旗 』 , 與 及 在 英 國 金 禧 錦 標 擊 敗 『 蓮 華 生 輝 』 跑 第 二 的 『 炮 彈 』 , 都 在 應 邀 之 列 , 至 於 在 育 馬 者 盃 草 地 大 賽 以 狂 放 姿 態 跑 第 二 的 『 寶 貴 熱 誠 』 , 我 與 該 駒 幕 後 相 識 30 年 , 當 然 有 作 出 邀 請 , 但 對 方 擔 心 此 駒 剛 戰 力 拼 後 , 相 隔 不 足 一 個 月 便 來 港 跑 國 際 賽 , 時 間 太 接 近 , 所 以 稍 後 才 作 決 定 是 否 派 此 駒 來 港 。 」
=====================

我就期望我隻愛駒Gio Ponti 「 建築大師」能夠國際賽來港, 應該可以一改香港馬迷近年對美國草地馬的睇法。

IvyDayTony8025

註冊於: 31/08/2005
發帖數目: 112
HK
發表於: 2009-11-11 on 11:29
建築大師令我想起當年來港跑香港瓶的緊急請求.

Profiles of Tony8025   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款