登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> Are you come back?
Author Are you come back?
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-11-17 on 22:11
占兄,上咗轉北方,連冷空氣都跟埋你返嚟,睇嚟你的魅力真係够呢!
不過題目講的唔係你占兄,係小告小蔡倆師徒,自從小蔡跌咗跤,告師父茶飯不思,咁耐時間都凈係食左碗半冷烏冬.睇住小蔡漸回信心,且也得到暫且退熱的功效.看看賠率表,我又好似feel小告的殺氣重臨.
Are you come back?
聽晚小告小蔡倆師徒有二隻恨贏到發燒的馬,第一隻係南哥的一定快,當年南哥的一定威真正威風八面,小弟也受惠不少,小告開倉,南哥一直支持至今,養幾只馬亦僅中規中矩.近年也似少見南哥拉頭馬了.呢隻一定快上二場一出即博,實在是想早些給南哥交代,今仗操足而來,戰意鮮明.另外一匹是朽木不可雕的神州穿梭,知道占兄你不喜歡此馬,我相信小告都同我一样硬狗頸,一定要拚個明白.寧為玉碎,不作瓦全,破釜沉舟博埋今鋪.
Are you come back?神州穿梭一定快!
就買注一定快射神州穿梭WP2x1.

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-11-17 on 22:50
re : 我相信小告都同我一样硬狗頸,一定要拚個明白 ........

硬狗頸 不等於 狗, but 等於牛精

Profiles of hkhorsetrack   
晒馬samana

發表於: 2009-11-18 on 10:00
Quote:

On 2009-11-17 22:50, hkhorsetrack wrote:
re : 我相信小告都同我一样硬狗頸,一定要拚個明白 ........

硬狗頸 不等於 狗, but 等於牛精

如果前面二隻出佐,牛精就變成雞精坩咸了,前面有失才發牛精補數好d.

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2009-11-18 on 16:32
Quote:

On 2009-11-17 22:11, samana wrote:
占兄,上咗轉北方,連冷空氣都跟埋你返嚟,睇嚟你的魅力真係够呢!
不過題目講的唔係你占兄,係小告小蔡倆師徒,自從小蔡跌咗跤,告師父茶飯不思,咁耐時間都凈係食左碗半冷烏冬.睇住小蔡漸回信心,且也得到暫且退熱的功效.看看賠率表,我又好似feel小告的殺氣重臨.
聽晚小告小蔡倆師徒有二隻恨贏到發燒的馬,第一隻係南哥的一定快,當年南哥的一定威真正威風八面,小弟也受惠不少,小告開倉,南哥一直支持至今,養幾只馬亦僅中規中矩.近年也似少見南哥拉頭馬了.呢隻一定快上二場一出即博,實在是想早些給南哥交代,今仗操足而來,戰意鮮明.另外一匹是朽木不可雕的神州穿梭,知道占兄你不喜歡此馬,我相信小告都同我一样硬狗頸,一定要拚個明白.寧為玉碎,不作瓦全,破釜沉舟博埋今鋪.

Sam兄,你講嗰兩隻馬,想贏就真係唔容易,做吓脚都冇乜所謂嘅,不過,以下名言,你就一定要熟讀喇:
賭錢講精,剩錢講命,笨實抝頸呀!

Profiles of JimmyMa   
有規有舉,向着標竿直跑!gogohorse

註冊於: 25/11/2004
發帖數目: 425
發表於: 2009-11-18 on 23:50
Quote:

On 2009-11-18 16:32, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2009-11-17 22:11, samana wrote:

Sam兄,你講嗰兩隻馬,想贏就真係唔容易,做吓脚都冇乜所謂嘅,不過,以下名言,你就一定要熟讀喇:

剩錢講命????勿唔係发達講命咩.唔明白???

Profiles of gogohorse   
晒馬samana

發表於: 2009-11-19 on 11:26
好多謝魔兄的牛精介紹, 使小弟的小蔡孖寶失而復得無乜損失 更多謝占兄的名言相贈,唔單止教賭馬,仲教做人。
小弟前二日看到了你的老弟馬掌門的Blog上講到,多得告蔡師徒的fans無知奉獻,馬會生意更加興旺。本來所言非虛,但接二連三的以此抄作,似和掌門的身份脫節。看看馬掌門上季狂中了一場後,可能太飽了,至今都未使再開工。Blog上所講都是馬前張保馬後王橫,唔係講人就是講鬼,只是好少講馬……
以前看過一個動物世界,講的是一個孤島上,只有二種動物最繁榮,蛇和鼠是也,蛇食鼠半年,鼠又食蛇半年,相互賴以生存而矣。成日都你贏,打麻雀就會一缺三了。
在馬掌門沾沾自喜之際,小弟都在慶幸緊,好在馬掌門無涉足小弟果行,唔使小弟連舖草皮的愉樂費都搵唔到!

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2009-11-19 on 12:11
Quote:

On 2009-11-18 23:50, gogohorse wrote:
Quote:

On 2009-11-18 16:32, JimmyMa wrote:
Quote:

gOgO兄,那個看更佬正是一個活教材,佢贏左成二,三千萬三T,你認為他是發達嗎?但結果最後還是要做回看更佬,你說這是否剩錢講命呢?同時也帶出如果理財的重要性,對嗎?

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

發表於: 2009-11-20 on 13:57
Quote:

On 2009-11-19 12:11, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2009-11-18 23:50, gogohorse wrote:
Quote:

Quote:

gOgO兄,那個看更佬正是一個活教材,佢贏左成二,三千萬三T,你認為他是發達嗎?但結果最後還是要做回看更佬,你說這是否剩錢講命呢?同時也帶出如果理財的重要性,對嗎?

其實剩錢講命,小弟理解所指是否能有個安逸的晚年。
80年代有位白馬歌星蔡華講了句名言:一剎那的光輝並不代表永恆,發過達而未能守住,可能重慘過一生窮困,好多尋短見的就是因為受不起得而復失的挫折,相反一直窮困,偶有驚喜都很快樂,成功與代價是正比的,賭得越大,得的越多,輸得也越慘!
小弟也有過春風得意馬蹄爽的歲月,到遇到挫折時,害怕得而復失的感覺使我常覺得自己站在半山腰頂住塊往下滾的巨石咁,那壓力是非言語所能表達的,到了失敗的時刻,第一個念頭便想一了百了,……
經歷過許多,今天小弟的希望很渺小,只求老來不用做看更拾紙皮就得了,希望有命剩返多少錢吧!

閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2009-11-20 on 17:50
Quote:

On 2009-11-20 13:57, samana wrote:
Quote:

On 2009-11-19 12:11, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

其實剩錢講命,小弟理解所指是否能有個安逸的晚年。
80年代有位白馬歌星蔡華講了句名言:一剎那的光輝並不代表永恆,發過達而未能守住,可能重慘過一生窮困,好多尋短見的就是因為受不起得而復失的挫折,相反一直窮困,偶有驚喜都很快樂,成功與代價是正比的,賭得越大,得的越多,輸得也越慘!
小弟也有過春風得意馬蹄爽的歲月,到遇到挫折時,害怕得而復失的感覺使我常覺得自己站在半山腰頂住塊往下滾的巨石咁,那壓力是非言語所能表達的,到了失敗的時刻,第一個念頭便想一了百了,……
經歷過許多,今天小弟的希望很渺小,只求老來不用做看更拾紙皮就得了,希望有命剩返多少錢吧!

小弟好想試下賭馬有次一剎那的光輝,都賭兩季,三T買過唔少次,金多寶都期期有買,只求有 一次咁多一剎那的光輝,細佬就不枉處生

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
晒馬samana

發表於: 2009-11-20 on 22:04
小弟好想試下賭馬有次一剎那的光輝,都賭兩季,三T買過唔少次,金多寶都期期有買,只求有 一次咁多一剎那的光輝,細佬就不枉處生

活着就要有希望,雖然小弟巳放棄了孖T三T好耐了,但仍然精神上支持你,努力吧,飛龍兄!

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款