登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 中了!!!
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 中了!!!
bluechips

註冊於: 02/04/2006
發帖數目: 302
發表於: 2009-12-01 on 14:10
Quote:

On 2009-12-01 12:15, kenken38 wrote:
我會花多D時間去睇下一D我既心水馬,仲有我會TRY下睇晨操.但是我都唔係好識,希望一d識睇晨操既前輩可以教我啦!

施主 請銘記在心,受用一生.

董驃金句 :

「人生篇」

急事,要慢慢講。
大事,要清楚的講。
小事,可幽默的講。
無把握的事,要謹慎地講。
無發生的事,不要亂講。
做不到的事,別隨便講。
傷害人的事,不能講。
討厭的事,小心地講。
開心的事,睇場合講。
傷心的事,不要見人就講。
別人的事,最好唔講。
自已的事,聽聽自已的心怎樣講。
現在的事,做了再講。
未來的事,未來再講。
如果對我有不滿意的地方,請一定要對我講。
樂不可極,樂極生悲。
不勞而獲無道理,勞而不獲無天理。
交一友要千言萬語,失一友只三言兩語。
富貴如浮雲,得失不須記。

「賽馬篇」

我係董驃你唔係,我講馬,你一定要聽。
唔賭會病,賭就無命,惟有賭細的吊住條命。
無料的人無人扶得起,有料的人無人禁得低。
馬重未必係肥,輕左未必係瘦,肥瘦輕重根本係四件事。
賭馬屬於偏門,偏門又使乜講道理。
馬房贏馬贏錢係天經地道,輸馬贏錢就天理不容。
買馬唔好信練馬師,要信緣份兩個字。
做得馬評家,就係負責教導馬迷乜野係賽馬,更要為馬迷講句公道說話。

Profiles of bluechips   
kenken38

註冊於: 26/11/2009
發帖數目: 48
發表於: 2009-12-01 on 15:40
董驃係邊個呀?我唔識= =
不過都多謝你都左我一D唔知咩野= =
^^

Profiles of kenken38   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2009-12-01 on 17:08
董驃係連一個小朋友係電視見到佢....都會指住個電視講...馬馬....既人

佢真係好有代表性!依家無人可以代表投注人去丙馬會,董驃真係俾人告都唔驚,都係照講!
一個字,勇!

佢又唔係齋up既人喎~~~佢過到澳門(澳門馬會邀請佢做練馬師),一做就拿個冠軍練馬師來!什麼幾多屆打o比練馬師呀...什麼幾多屆冠軍人馬都無佢咁勁!一個字,勁!

Profiles of hinchung   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-12-01 on 17:27
Quote:

On 2009-12-01 15:40, kenken38 wrote:
董驃係邊個呀?我唔識= =
不過都多謝你都左我一D唔知咩野= =
^^

ken兄,唔識董驃唔緊要,識中馬就得了,尋日好多人一場都無,你打和已經好叻了,加油努力贏左有女錫!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
kenken38

註冊於: 26/11/2009
發帖數目: 48
發表於: 2009-12-01 on 20:48
多謝大家話我知董驃係邊個!!我希望可以同大家做朋友 有冇人可以呢?

Profiles of kenken38   
bluechips

發表於: 2009-12-01 on 21:03
Quote:

On 2009-12-01 20:48, kenken38 wrote:
多謝大家話我知董驃係邊個!!我希望可以同大家做朋友 有冇人可以呢?

隨緣 !

你讀書如何 ?

晒馬samana

發表於: 2009-12-01 on 21:05
友情上誰做施主也無妨,馬場上可不要做施主呵!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
bluechips

發表於: 2009-12-01 on 21:12
Quote:

On 2009-12-01 21:05, samana wrote:

上馬殺敵,下馬修行.

晒馬samana

發表於: 2009-12-02 on 10:16
Quote:

On 2009-12-01 21:12, bluechips wrote:
Quote:

On 2009-12-01 21:05, samana wrote:

上馬殺敵,下馬修行.

殺敵修行是成就大事業所為,吾等市井漁樵只會小注怡情,大注搵啖食,身體乃父母所賜,唔敢咁博命!

亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2009-12-02 on 11:19
Quote:

On 2009-12-01 20:48, kenken38 wrote:

當然可以

Profiles of hinchung   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款