登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

船主專欄
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 船主專欄 >> 李慕華
Author 李慕華
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-12-08 on 21:17
李慕華

現年三十歲,是法國最傑出騎師之一。原為本年度法國冠軍練馬師盧傑擔任馬房主帥,最近獲大馬主阿加汗委任為聘約騎師。2003年勝出首場一級賽,其後在全球各地奪得三十多項大賽冠軍,包括2006年策騎「自豪」勝出國泰航空香港盃。

騎師王 09/12/2009, 星期三, 跑馬地
所有場次﹝第1,2,4,6,8場除外﹞ | 預定截止投注時間 - 09/12 20:10 | 即時投注將於第3場前截止

投注選擇 騎師 開售賠率 賠率變動 賠率
1 李慕華 5.00 5.00
2 莫狄 5.50 5.50
3 韋達 6.00 6.00
4 蔡明紹 6.00 6.00
5 薛寶力 6.50 6.50

大家對這位騎師王大熱門的騎功有咩評價 ?
尤其是 獲利兄, 想聽下你見解~

Profiles of hkhorsetrack   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2009-12-09 on 00:04
魔兄,
唔知你問騎師 或是騎師王的評價??
所以一起作答:

李幕華 - 無乜特別印象

但只知不是那些超級貨式

今次的騎師王,熱門我睇好"莫狄",冷門就是"誠哥"。因為只得3場,加上太多變數,唔易賭。

再睇埋賠率,就更加不及剛周日的吸引啦

06/12/2009
13:44 沙田
星期日 騎師王 13 [柏威廉] @ 35.00 $100

Profiles of rodney     
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2009-12-09 on 00:10
Quote:

On 2009-12-09 00:04, rodney wrote:
魔兄,
所以一起作答:

但只知不是那些超級貨式

不過,這位大哥剛剛於日本盃殺了我的 "功夫大兄"!!!

日本的騎手水平一向都麻麻,號令天下的國寶級"無風",更是令我"五體頭地"
近年較喜歡的就只有 "岩田"

不過,在我心中,黎海榮已可長期稱霸東瀛。更枉論偶像級 的銘倫及毅力哥啦

Profiles of rodney     
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-12-09 on 09:47
Quote:

On 2009-12-09 00:04, rodney wrote:
魔兄,
所以一起作答:

但只知不是那些超級貨式

今次的騎師王,熱門我睇好"莫狄",冷門就是"誠哥"。因為只得3場,加上太多變數,唔易賭。

再睇埋賠率,就更加不及剛周日的吸引啦

06/12/2009

06/12/2009

勁呀~
謝謝獲利兄, 其實我只係想問下騎功, 現在希望匹馬可以載佢番來啦~

Profiles of hkhorsetrack   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2009-12-09 on 19:27
我搏左個年輕人...陶立武....
有D Luck既話,可能有D冷野`~~

Profiles of hinchung   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款