登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 質超駒真係冇對手?
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 質超駒真係冇對手?
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-01-21 on 11:41
Quote:

On 2010-01-21 01:09, horseanalyst wrote:
教一下Jimmy, 晨操不常舉動所指是? 我就很留意試閘, 草地操練和游泳次數(蔡廐新馬尤甚)

晨操不常舉動所指是?

所指是與佢平時一貫作風有所不同也。

例如有隻馬跑出後,有人總喜歡誇口地說: 在第幾第幾次賽事,我賽後已話左佢有走勢,點樣點樣跑,今次咁跑咪贏囉! 所以如果有一日,佢唔再用此口吻講嘢,就叫做不尋常舉動喇

係囉,唔知有幾多隻馬贏左,先前係一啲走勢都冇嘅呢??

Profiles of JimmyMa   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2010-01-21 on 12:19
晨操刪選馬法的確係有指標作用,但真係用唔小時間同精神,個人比較喜歡以睇鬼鼠WP賠率為主,其次以馬房搭馬房/馬房配騎師/騎師搭騎師嘅人脈關係作為選擇指標,請各位多多指教。

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2010-01-21 on 12:38
Quote:

On 2010-01-21 12:19, rickytlb wrote:
晨操刪選馬法的確係有指標作用,但真係用唔小時間同精神,個人比較喜歡以睇鬼鼠WP賠率為主,其次以馬房搭馬房/馬房配騎師/騎師搭騎師嘅人脈關係作為選擇指標,請各位多多指教。

你說得一點都冇錯,真係用唔小時間同精神,仲要識執生添!好似跑完昨晚馬,今日就要把昨晚所有出賽馬全部要做紀錄和作以前操練的全部對比嫁

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2010-01-21 on 13:39
Quote:

On 2010-01-20 15:58, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2010-01-20 14:14, JimmyMa wrote:
真係估唔到晨操出版社又再一次提供錯誤晨操資料給DB, 而我又要對以上言論作大部份收回,在此再作一次無聲抗議evil:

但我仍會小注1號,因賠率實在太令人口水流了

JIMMYMA兄, 真厲害....
想請教2010-01-19 有匹馬跟常山鳳寶拍跳, 跟據你RECORD , 那匹馬是什麼呢 ?

魔兄,如果更據晨操出版提供是電訊..,但如果你說是愛跑得,相信電視一播晨操片段,睇衫應該好易睇到。因為兩個馬主彩衣,馬迷都應該好易分嘅!但係晨操出版提供給db資料, 19/1愛跑得是冇跳冇踱,所以我都覺得好奇怪,因為這是大力哥的主要課期?

魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2010-01-21 on 14:04
Quote:

On 2010-01-21 13:39, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2010-01-20 15:58, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2010-01-20 14:14, JimmyMa wrote:
真係估唔到晨操出版社又再一次提供錯誤晨操資料給DB, 而我又要對以上言論作大部份收回,在此再作一次無聲抗議evil:

想請教2010-01-19 有匹馬跟常山鳳寶拍跳, 跟據你RECORD , 那匹馬是什麼呢 ?

魔兄,如果更據晨操出版提供是電訊..,但如果你說是愛跑得,相信電視一播晨操片段,睇衫應該好易睇到。因為兩個馬主彩衣,馬迷都應該好易分嘅!但係晨操出版提供給db資料, 19/1愛跑得是冇跳冇踱,所以我都覺得好奇怪,因為這是大力哥的主要課期?

Profiles of hkhorsetrack   

香港
發表於: 2010-01-21 on 14:06
Quote:

On 2010-01-21 13:39, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

布號是 K141 馬匹有白鼻, 但無白咀
如果根據這項資料度馬, 好像提高了一點危險"勝"...

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2010-01-21 on 15:42
Quote:

On 2010-01-21 14:06, hkhorsetrack wrote:

K141 有白鼻但無白咀?

係咪眼花, L141至真呀?

Profiles of liup   

香港
發表於: 2010-01-21 on 16:24
Quote:

On 2010-01-21 15:42, liup wrote:
Quote:

On 2010-01-21 14:06, hkhorsetrack wrote:

手文之誤.... should be "L141"
謝謝 liup 更正..... 近期太沉迷Monique Alexander, 可能攪到自己手震震出錯~

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2010-01-21 on 16:59
Quote:

On 2010-01-21 16:24, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2010-01-21 15:42, liup wrote:
Quote:

手文之誤.... should be "L141"
謝謝 liup 更正..... 近期太沉迷Monique Alexander, 可能攪到自己手震震出錯~

魔兄,手淫之誤,係正常男人都有嫁喇,正常嘅!
正常嘅!

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2010-01-22 on 12:20
Quote:

On 2010-01-21 14:04, hkhorsetrack wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

魔兄,經投訴後和查證,馬會網頁已立即作出修改!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款