登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 爆軚馬定義?
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 爆軚馬定義?
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2010-01-25 on 11:30
船主你真係佻皮,唔想大家以為我挑戰你費事大家又開戰先私人問你之嘛...

我意思係用任何分析方法睇到會入圍嘅都唔應該叫爆軚馬,甚至唔應該有"爆軚馬"呢三個字存在,因為有人為操縱嘛!應該叫"騎師師公到馬"。

講番賠率上你所講嘅時段只有1/3/6有變化我都知。

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2010-01-25 on 13:20
我唔係佻皮呀...我無乜時間逐個pm回,不如係度傾等大家一齊討論。
嘈交??....留番比佢地啦,我得閒訓多兩個鐘好過。挑咩戰我??我成日比人挑架啦,無人會介意。

爆軚馬定義??以我自己諗既,就係一般馬房唔睇好,而同馬主講無乜機會既馬,結果跑得好,就算係啦。

一隻初出馬全程五十幾倍,但係開跑前六分鐘有53K位置飛,而個一分鐘除左28蚊既「喜綵」有74.5K既位置飛外,其餘無一隻多過53K,所以我自己覺得唔係爆軚馬,定係你有另外高見??抑或個53K Place係普羅馬迷買??而馬主、馬房全部唔知??

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
爆胎blowout

註冊於: 20/10/2009
發帖數目: 78
發表於: 2010-01-25 on 15:09
係咪有人揾我

Profiles of blowout   
船主~~home

發表於: 2010-01-25 on 15:24
haha係呀,你黎講解最好!!

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2010-01-25 on 19:11
爆"車太"馬,我覺得係內幕人仕,即馬主及馬房人仕都覺得機會無乜既馬,又跑得好個D。

不過我又唔係幾同意用任何分析方法睇到會入圍嘅都唔應該叫爆軚馬,因為好似我用標童上身睇到賽果,咁又係咪爆"車太"?hahahaha雖然好似跨張左D,但係好多人唔同方法睇馬,總會有人睇到我愛您的!是嗎?^^

實不相瞞,我的同伴昨日跟我一齊入馬場,她說我愛您個名好正,要買WP呢~~仲要臨買前問我愛唔愛佢,愛既話俾幾舊水佢買WP....=_____=!!!

咁樣咪唔算爆"車太"?hehehehe

不過補充一句,我愛您我唔覺係爆"車太"馬呢~~應該有人中到大P及QP的!

Profiles of hinchung   
rickytlb

發表於: 2010-01-26 on 00:54
Quote:

On 2010-01-25 19:11, hinchung wrote:
爆"車太"馬,我覺得係內幕人仕,即馬主及馬房人仕都覺得機會無乜既馬,又跑得好個D。

既然馬主及馬房人仕都覺得無乜機會既馬因乜個騎師又咁落力呢?唔通隻馬帶個騎師過終點?用小錢贏多錢原理啫!就算臨場完全冇大注落,爆起冷上嚟啲例飛仲肥啦...所以我認為係冇"爆軚馬"呢個名詞,詐傻扮懵騎師就有。

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
船主~~home

發表於: 2010-01-26 on 00:59
個騎師點騎,都唔係佢自己話晒事架,好多都係代罪羔羊而已。

rickytlb

發表於: 2010-01-26 on 01:12
Quote:

On 2010-01-26 00:59, home wrote:
個騎師點騎,都唔係佢自己話晒事架,好多都係代罪羔羊而已。

人在馬背,身不由己我明喎!天寒地凍晨咁早起身操馬,陣上分分鐘跌死㗎!所以我個個賽日場場賽事我都有俾錢睇表演支持佢哋㗎...哈哈

爆胎blowout

註冊於: 20/10/2009
發帖數目: 78
發表於: 2010-01-26 on 10:22
Quote:

On 2010-01-25 15:24, home wrote:

呢處咁多各門各派勁人,唔洗點講解啦。小弟覺得呢D同鬼神一樣,信就有唔信就無,又無人證明到嘅。無乜好講。不如睇下聽晚有無邊隻爆得仲好啦

Profiles of blowout   
rickytlb

發表於: 2010-01-26 on 11:21
Quote:

On 2010-01-26 10:22, blowout wrote:
Quote:

On 2010-01-25 15:24, home wrote:

又無人證明到嘅。

應該係有人證明到,冇人出嚟講呀!賽馬game樂趣就係互相借錢駛嘛...

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款