登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> To 船主...
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author To 船主...
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2010-02-06 on 00:28
[/quote]

Thanks.

看來 Rickytlb 兄 確是非一般馬迷.
日後多多指教.
[/quote]

縱有三頭六臂,不及老襯運氣,運用好嘅監察賠率軟件或工具,只係比冇使用者睇多小小嘢啫,點及"有人在倉易中馬"呀!

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
bluechips

註冊於: 02/04/2006
發帖數目: 302
發表於: 2010-02-06 on 01:38
Quote:

On 2010-02-06 00:28, rickytlb wrote:
縱有三頭六臂,不及老襯運氣,運用好嘅監察賠率軟件或工具,只係比冇使用者睇多小小嘢啫,點及"有人在倉易中馬"呀!

靠 "老襯運氣" 冇意思.

"有人在倉易中馬" 只是有優勢. 有人在倉"不買倉中馬" 不是更好嗎 ?

"監察賠率軟件或工具" 只是賽馬一部份, "人為因數" 較大.

你的"小玩意" 可否 PM 我.

Profiles of bluechips   
rickytlb

發表於: 2010-02-06 on 11:35
Quote:

On 2010-02-06 01:38, bluechips wrote:

靠 "老襯運氣" 冇意思.

"有人在倉易中馬" 只是有優勢. 有人在倉"不買倉中馬" 不是更好嗎 ?

"監察賠率軟件或工具" 只是賽馬一部份, "人為因數" 較大.

你的"小玩意" 可否 PM 我.
[/quote]

你唔好睇小啲傻勁呀,10蚊中正獎三T就係呢類人嚟,呢個game騎師想贏同輸係主要因素,係真嘅希望各門各派唔好拗。

"小玩意"當然送得俾任何想要者,但要提醒當成群羊走埋一群,咁剪羊毛嘅人就好做事喇...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2010-02-06 on 18:31
Quote:

On 2010-02-05 00:33, rickytlb wrote:
Quote:

On 2010-02-04 14:04, home wrote:
你剩係扔左個顯示格式比我,但又無講點樣可以幫到手選馬。

一睇個表就知輸入實數數字,例:E2 25 / E3 100,G2 20 / G3 80,F欄會有落飛符號出,再於I2打18~16睇吓出乜?我想要嘅實數賠率就係咁用喇!ABCD欄你可以不理。

係呀老細,但不如你穩間軟件開發公司幫你寫啦。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
rickytlb

發表於: 2010-02-07 on 01:17
[/quote]

[/quote]

乜講講吓會講到寫軟件咁嚴重嘅?我主要係想知你哋會唔會整個實數wp賠率響過住賠率顯示之嘛!

魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2010-02-07 on 10:03
如果由整數顯示,
1. 其實由103.00 落飛至101.00是不是有什麼特別意義 or 啓示 ?
2. 由999.00 變成 990.00 意義 or 啓示又會否跟(1)的例子相同呢 ?

Profiles of hkhorsetrack   
rickytlb

發表於: 2010-02-07 on 10:47
Quote:

On 2010-02-07 10:03, hkhorsetrack wrote:
如果由整數顯示,
1. 其實由103.00 落飛至101.00是不是有什麼特別意義 or 啓示 ?
2. 由999.00 變成 990.00 意義 or 啓示又會否跟(1)的例子相同呢 ?

暫停開始過,賽後研究過,我要著定件已故騎師、練馬師、馬仔、評馬人名嘅戰衣上陣喇...

rickytlb

發表於: 2010-02-08 on 10:24
Quote:

On 2010-02-07 10:03, hkhorsetrack wrote:
如果由整數顯示,

以上例子意義上係一樣,睇開賠率嘅人一定知每一萬蚊掟落唔同賠率嘅馬匹上會有乜差別,唔再解釋喇!

個人覺得10倍代表100~109始終唔夠透明度。

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2010-02-08 on 11:41
Quote:

On 2010-02-07 01:17, rickytlb wrote:

[/quote]

乜講講吓會講到寫軟件咁嚴重嘅?我主要係想知你哋會唔會整個實數wp賠率響過住賠率顯示之嘛!
[/quote]
應該就唔會,因為我覺得無甘既必要。
除非你條算式能夠多人明白,而當中又真係能幫到大家手先會考慮。
否則就你個人去做,我覺得我應付唔到甘多人。
謝謝你

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2010-02-08 on 11:56
Quote:

On 2010-02-08 10:24, rickytlb wrote:
Quote:

如果由整數顯示,

以上例子意義上係一樣,睇開賠率嘅人一定知每一萬蚊掟落唔同賠率嘅馬匹上會有乜差別,唔再解釋喇!

個人覺得10倍代表100~109始終唔夠透明度。

Re : 透明度
如果是透明度不足, 有理, 但不實際.
有理是真的不能顯示100~109, 所以你啱.
但我們看到的賠率其實並不準確, 眼看到的一刻跟買的一刻已有大分別, 除非所有投注人排"一條隊"逐一投注, 而馬會每次受注後才更新賠率, 這樣才會有"較高的準確度" (or 你要的透明度) 吧

如果以上數字是運用作制定投注策略的話, 那應該在利定投注策略時"兼容"上述的"不穩定性"
又如果以上數字真的能影響你的投注策略的盈虧, 那麼你的投注策略就跟站在崖上沒有大分別.

Profiles of hkhorsetrack   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款