登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> To 船主...
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 )
Author To 船主...
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2010-02-08 on 12:36
就算臨場勁落飛都有真有假,邊分邊秒啲飛係真係假冇人知,倉騎部嘅專業我唔信佢哋會因勁落飛而跑唔出嘅馬輸錢,升東擊西、隔山打牛常有出現,咁人哋呢啲策略點睇到呢?交俾你哋去諗喇!

總之就...睇得清楚啲、始終著數啲。

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2010-02-09 on 03:01
呢個係costing及return既問題了!你多左野睇著D,係咪真係有足夠既return去cover!正如船兄叫你找一家軟件公司開發,你覺得值唔值而已!如果你覺得係值既,你正常已經找了軟件開發公司,right?

這個正正是船兄所講的東西,多會員覺得有用,或者真係令更多人中得更多馬之類。這些船兄覺得有return去cover佢既costing,包括精神時間等等!

Profiles of hinchung   
rickytlb

發表於: 2010-02-09 on 10:31
Quote:

On 2010-02-09 03:01, hinchung wrote:
呢個係costing及return既問題了!你多左野睇著D,係咪真係有足夠既return去cover!正如船兄叫你找一家軟件公司開發,你覺得值唔值而已!如果你覺得係值既,你正常已經找了軟件開發公司,right?

這個正正是船兄所講的東西,多會員覺得有用,或者真係令更多人中得更多馬之類。這些船兄覺得有return去cover佢既costing,包括精神時間等等!

首先要將傳統睇開整數嘅人改變為睇實數當然有困難,加上呢度個軟件要更新我亦明白。

我用緊嘅只係一個簡單嘅excel表格加幾條公式作出落飛wp同時比較,配合18台賽事傳真同投注寶就能做到,如要"更快"作出時段與時段嘅wp同時比較,只須以dde to excel匯入數據,呢方面先要付費由數據商提供,因乜嚴重到要開發呢?真係抓哂頭...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2010-02-09 on 14:51
Quote:

On 2010-02-09 10:31, rickytlb wrote:
Quote:

On 2010-02-09 03:01, hinchung wrote:

首先要將傳統睇開整數嘅人改變為睇實數當然有困難,加上呢度個軟件要更新我亦明白。

我用緊嘅只係一個簡單嘅excel表格加幾條公式作出落飛wp同時比較,配合18台賽事傳真同投注寶就能做到,如要"更快"作出時段與時段嘅wp同時比較,只須以dde to excel匯入數據,呢方面先要付費由數據商提供,因乜嚴重到要開發呢?真係抓哂頭...

既然甘容易,你應該自己有辦法啦。
努力呀!!~~贏錢記得請我食餐大家樂

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
rickytlb

發表於: 2010-02-10 on 00:08
[/quote]
[/quote]

既然唔想改革,唯有繼續各自各精彩喇。
正所謂:贏輸慣常事、最緊要好玩。

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2010-02-11 on 15:38
Quote:

On 2010-02-10 00:08, rickytlb wrote:

[/quote]

既然唔想改革,唯有繼續各自各精彩喇。
正所謂:贏輸慣常事、最緊要好玩。
[/quote]
rickytlb兄都是明事理之人, 日後有更好的建議我相信船主都會樂意去做的.

小弟算不上什么WP派, 只是賭馬比較注意賠率的变動取捨, 亦十分樂意與喜歡研究此道的朋友分享.
小弟的愚見WP走勢其實只是賠率的一部份, 如兄所說的99倍以上的馬匹, 其實除了馬主例飛, 公眾基本底飛, 幕後所下的飛數應該是有限的, 而此類型的” 非爆胎” 馬常常是跟其他彩池搭上關係, 所以個人認為詳細的WP數字並非必要的, 尤其是99倍以上的馬匹, 要留意的反而是在其他彩池. 其次,DB网上的過往賠率大部份是” 非數字化” 儲存, 要提取計算也頗費功夫的, 所以我認為今次船兄不肯” 改革” 是有他的原因的.

咋夜收炉馬, 小弟有運睇WP飛中了尾場WQ, 有看电視或聽廣播的朋友都應知道,果隻馬女一拖出來時扭頭拎腰身水身汗, 話比人聽買左可退飛的, 我諗好長龍排隊, 點知連續三次在回到接近10倍時都是一注打回8倍幾, 我估如果唔係咁”不可靠”, 點有7倍W收呢. 呢d飛如唔係信心十足的” 幕後” 飛又係乜野飛呀, 所以小弟都跟番少少幫補下派利是同埋團年飯.--- 逆向思考往往是賠率揀馬的” 軟件” 呢.

好了, 班門弄斧, 請各位掌門不要見笑! 預祝各位网友有個愉快的春節, 馬運亨通, 合家安康.
小弟年初三入場博三T呢.

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
晒馬samana

發表於: 2010-02-11 on 18:09
P.S.小弟以前聽簡Sir講過,有d馬種是慣性流大汗的,不能根据呢樣去斷定狀態,唔知有研究開血統朋友有無依類資料?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2010-02-16 on 01:59
sam哥睇飛中到尾場,我就睇隔晚至第一場開跑前既賠率的。說實在,我不知我看得準不準(真的有機會是純運氣?!),但臨場聽到收音機講唔駛買咁滯,但係不止企硬賠率,仲有跌破10倍之勢,是反其道而行!這些有飛馬,我通常都會拿膽的。

又借D易俾我post下條二串三先啦,hehe...

Profiles of hinchung   
晒馬samana

發表於: 2010-02-20 on 23:08
sam哥睇飛中到尾場,我就睇隔晚至第一場開跑前既賠率的。說實在,我不知我看得準不準(真的有機會是純運氣?!)

講返果晚尾場的wp走勢,方仔隻開心從第一場開跑前的15倍打至過關前的10倍,而且p士,Q及pq都大幅落飛,飛從何來呢?以小弟的見解,依d並不是什么賭馬集团的飛,而是一班馬主(一群常進場向廐主收料而互通消息的會員朋友)每人買多左d的緣故.依d消息飛,當然係有時得有時唔得啦,係咪老點就真係幾考眼光同埋運氣了!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款