登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 馬會網上直播
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )
Author 馬會網上直播
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-04-19 on 11:47
Quote:

On 2010-04-18 18:03, marko wrote:
正PK. 美候王 沙貝利又跑第一

Marko兄,我同你都睇錯左,咁都冇符,跑馬嘅樂趣就係在賽前去估隻馬點跑法,,如果估錯左亦好平常,因為主動權不在你手上,而是在騎練手上,好似我話美候王會死火,除左係操練上見佢猛趕工夫,顯出狀態不足外,一隻休息成50幾日嘅馬,埋門仲突然瘦左21磅添,一隻咁嘅大熱門,你話點買得落手呢? 依場我就買左萬里駒,結果一出閘就鬥搶,一睇頭兩段步速,不禁 " OH " 的一聲叫了 " 玩完 ",唔知Rodney又點睇萬里駒嘅跑法呢?

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2010-04-19 on 14:05
Quote:

On 2010-04-15 17:02, samana wrote:
Quote:

On 2010-04-15 16:53, JimmyMa wrote:
21/4有得睇囉喎,不過唔知會唔會係同現場同步嘅呢?抑或慢少少嫁?

一定比電視慢(香港地區),電視又比收音機慢,收音機就同現場差唔多.

占兄,我地明事理,其實都無須多解釋呢.都係講返睇電視好了......
以前響廣州轉播香港電視都會慢成分幾鐘,可能要審批卦,果陣有間山寨廠好爛做,經常未入直路仲寫飛,結果有幾次短途賽味比人地鍾到阿媽都唔認佢.后來先正醒扒,咪賴數斗講故囉,大家晒馬坐咗幾日台至拆掂,當年都算係經典黎㗎!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2010-04-19 on 17:52
船主, 駛鬼理騎師配搭同排位, 有你的數據庫足夠... 你問我數據... ok..

今年到現在共79場盃賽(有1場雅格獅丹盃, 我不知道是否是盃賽??), 李易達贏得了1場盃賽(1.27%) ,他自2004年到現在共嬴20場盃賽, 只有九龍木球會百週年紀念盃連續2年贏. (1.27% x 1/20). 所以,我昨天話"千其唔好跑第一. 否則, 肯定係李易達個妹(李露薇) + 更多PK啊"

Profiles of marko   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2010-04-19 on 18:01
各師各法。

另外兩樣數據。
1.韋達今季騎十一匹超磅馬,得五贏五位。
明晚超磅騎「欖球樂園」。
2.白德民同方嘉柏季內3次合作無W有P。
明晚有「 威武雄星 」第四次合作。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
marko

China
發表於: 2010-04-19 on 22:03
鍾意的數據啊. 即使輸死都是值得的. Thanks

lxwizard

註冊於: 04/09/2003
發帖數目: 175
大陸
發表於: 2010-04-21 on 10:11
Quote:

On 2010-04-15 16:53, JimmyMa wrote:
21/4有得睇囉喎,不過唔知會唔會係同現場同步嘅呢?抑或慢少少嫁?

今日就能看現場視頻嗎?馬會網上沒有說起這事嘛。

Profiles of lxwizard   
marko

China
發表於: 2010-04-29 on 00:25
馬前炮...晨早話騎黃汝安隻引伸波幅. 我可以看條"鞭", 也可以看"波".

On 2010-04-16 11:48, marko wrote:
好話, 好話. 估唔倒有禁勁的結論. 如果是這樣,我唔怕話你知,我不是騎 "蓮華生豬", 我是騎 黃汝安隻引伸波幅. 我可以看條"鞭", 也可以看"波". 夠唔夠勁?

結論 仍然 = 騎在馬背上睇是最快的

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款