登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 壁虎夢
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 壁虎夢
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2010-04-19 on 17:20
訪港馬匹有隻"壁虎夢",咁岩前幾日有朋友飲咖啡飲出"壁虎惡夢",都唔知係咪咁巧合呢?

講開"壁虎夢",小弟以前响泰國收水果,一到晚上,成日到聽到"get get"聲咁,扰人清夢,後來問泰國人,先正知到原來泰國的壁虎晚上會叫的......依個都可算是我的"壁虎夢"了.

睇報紙好似話呢隻"壁虎夢"都有啲來頭,到時都要留意下啦!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
晒馬samana

發表於: 2010-04-25 on 16:15
5612 25/04/2010
15:26 沙田
星期日 孖寶 7 場 5 步步穩
8 場 4 壁虎夢

今日同白神父傾左計,唔知會唔會"銑"我呢?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
晒馬samana

發表於: 2010-04-25 on 16:44
jimmyma 說:
如果隻1W就真係一隻星球馬
隻馬次次贏全部都唔跟大摩一貫手法
今次嘅操練係最衰嘅一次,爆冷就好佢

好彩占兄同白兄都無講大話!

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2010-04-25 on 17:02
買左1既真係嘔血啦,不過睇個款都係無人問,就算問,是但答兩句又接納。
真係趕客。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

發表於: 2010-04-25 on 18:41
再對比番步步穩直路騎法,個對比大到呢。
唔知今次班大袋點?

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
晒馬samana

發表於: 2010-04-25 on 19:10
Quote:

On 2010-04-25 18:41, home wrote:
再對比番步步穩直路騎法,個對比大到呢。
唔知今次班大袋點?

唔記得講,尋晚成班大袋一起坐埋時傾惦既,點會點呢?淡定淡定......

依個ponit係話,扮黑客check下白神父個e-mail box有無order就得啦,唔使刨馬架!
陰謀論?膚淺?我認架,問題係成曰比我九up中呢:lol:

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-04-25 on 19:29
Quote:

On 2010-04-25 17:02, home wrote:
買左1既真係嘔血啦,不過睇個款都係無人問,就算問,是但答兩句又接納。
真係趕客。

船兄,跑馬就是這樣的!有時我睇見都覺得好眼冤,正所謂你可以唔賭咩,你得唔得先?好似尾場,如果賽前有人同你講話同你賭,雅雪,聖法理,披星戴月,正黃旗呢四隻馬四甲不入,我諗你當埋條底底,都要同佢賭埋呢鋪喇!係唔係?我仲
會賣埋樓同依條友賭添,咁死未!

Profiles of JimmyMa   
horseanalyst

註冊於: 04/09/2004
發帖數目: 138
發表於: 2010-04-26 on 01:12
我估如果不是朝中有勢力包庇, 點會如此大膽如此明目張膽....食大茶飯也(外圍莊要多謝馬會了), 1點幾大熱門輸得如此難睇也不查問一句, 誰監察"所謂"董事/競賽小組? icac?

Profiles of horseanalyst   Email horseanalyst   
船主~~home

發表於: 2010-04-26 on 08:09
出閘後不久,「閒話一句」被「首飾奇寶」碰撞,當時「首飾奇寶」向內斜跑。跑過千六米處,「閒話一句」與「首飾奇寶」均難以穩定走勢。接近二百米處,「好先生」在「威利旺旺」與「壁虎夢」之間處於窘境,當時「壁虎夢」向外斜跑。在最後一百米,「威利旺旺」在「壁虎夢」後蹄外側處於窘境,當時「壁虎夢」在催策下略為向外斜跑。在末段,「百威勝」上前緊貼「爆冷」後蹄競跑,因而未能全力施為。小組提醒韋達 (「極品絲綢」)在跑過終點後不應伸手觸碰其他騎師。「閒話一句」、「爆冷」以及「壁虎夢」均須接受抽樣檢驗。

呢D賽後報告,真係正到爆炸。
個個唔問,韋達去握手就警告。

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-04-26 on 17:21
Quote:

On 2010-04-26 08:09, home wrote:
出閘後不久,「閒話一句」被「首飾奇寶」碰撞,當時「首飾奇寶」向內斜跑。跑過千六米處,「閒話一句」與「首飾奇寶」均難以穩定走勢。接近二百米處,「好先生」在「威利旺旺」與「壁虎夢」之間處於窘境,當時「壁虎夢」向外斜跑。在最後一百米,「威利旺旺」在「壁虎夢」後蹄外側處於窘境,當時「壁虎夢」在催策下略為向外斜跑。在末段,「百威勝」上前緊貼「爆冷」後蹄競跑,因而未能全力施為。小組提醒韋達 (「極品絲綢」)在跑過終點後不應伸手觸碰其他騎師。「閒話一句」、「爆冷」以及「壁虎夢」均須接受抽樣檢驗。

呢D賽後報告,真係正到爆炸。
個個唔問,韋達去握手就警告。

閒話一句」被「首飾奇寶」碰撞.

船兄,你都睇到賽後報告話閒話一句俾首飾奇寶碰撞囉,如果佢加多一句就肯定啲人順好多,就係:

閒話一句」被「首飾奇寶」碰撞後,顯得不耐煩,跟在尾不願競跑.

咁輸左係咪都順好多呢!

Profiles of JimmyMa   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款