登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2019- 2020 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 月 費 費 用 為 港 幣 300 元 正, 人 民 幣 200 元 正 。

各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

還沒有帳號嗎?請建立帳號
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

楊駿專欄
管理員: home, andrew410

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 楊駿專欄 >> 好爸爸又轉倉
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 好爸爸又轉倉
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-05-28 on 20:01
[quote]
On 2010-05-28 18:51, sxeditor wrote:
占兄

如你咁講,擺在眼前,薛達志係一個好慘的有料練馬師,因壞人袁仕傑拉走好爸爸,引致薛廄大量兵變之後憑其有料都係只贏四場馬,真係要袁仕傑賠啦
@我又唔覺得薛達志好慘,依啲係際遇問題,你應該知道,人總有高低潮的遭遇。至於佢有冇料,我就好肯定講,佢啲料就一定高過華哥同安哥囉。

告達理都幫好爸爸高齡贏一哩錦標喎
他算唔算有料好人,他拉走好爸爸,看來他又要向袁仕傑索償hehe
@金兄,你有冇睇我出帖講好爸爸大熱死火的一次,隻馬係已經差唔多啦,仲想佢點呀!反而如果
大力哥,又或依個馬主出嚟講吓好爸爸點解要從大力處,拉走我就好有興趣想知啦!我估唔知係咪大力哥叫馬主將隻好爸爸退役呢?

馬圈係名利圈,又要威,又要錢!
@都唔係嫁,以我所知有啲馬主贏左馬,都 "醒"得好勁嫁!

Profiles of JimmyMa   
bluechips

註冊於: 02/04/2006
發帖數目: 302
發表於: 2010-05-28 on 21:17
Quote:

好人壞人個人主觀o者,若要論誰損失?
安哥係最先受害者,抑或係薛達志呢?
況且薛達志要好爸爸食回頭草,要額外補償,又好似講不通,他不講好爸爸為他帶來的得益
只講好爸爸轉倉令他損失~~
人總係自私既,尤其是在馬圈中更寫到明在臉上

金兄你的價值觀好有問題. ( 好人壞人個人主觀o者) 想知咩問題問你師傅.
安哥唔係受害者.(緣生則聚, 緣滅則散) 安哥依家唔知幾開心.
至於 “食回頭草,要額外補償” 係事前雙方已協議好. 現在有人違反協議.

至於你要論誰損失?不如先論誠信.

Profiles of bluechips   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2010-05-28 on 22:59
Quote:

On 2010-05-28 21:17, bluechips wrote:
Quote:

況且薛達志要好爸爸食回頭草,要額外補償,又好似講不通,他不講好爸爸為他帶來的得益

金兄你的價值觀好有問題. ( 好人壞人個人主觀o者) 想知咩問題問你師傅.
安哥唔係受害者.(緣生則聚, 緣滅則散) 安哥依家唔知幾開心.
至於 “食回頭草,要額外補償” 係事前雙方已協議好. 現在有人違反協議.

我既價值觀真係好有問題,因為愈來愈無態度
當然大是大非如殺人放火,自然不能講黑為白啦!

首先我不是幫袁仕傑
若有人違反協議,我都建議某人訴諸法律
鬼佬告人無中國人咁猶疑

而且blue兄你看我寫的回應,係咪好似認真左d呢?

既然大家咁憎袁仕傑不如向馬會反映,不給這位人士養馬係咪無咁慶呢?一個每月俾幾皮野養馬的合法馬主,無規定要從一而終呀?
練馬師要講性格,就一定要學有錢仔霍利時咁趕「奇妙」系多駒出馬房就型啦。

況且這位袁生出名名下馬喜轉倉,各位不是第一日知嘛?

Profiles of sxeditor   
visvim

註冊於: 25/05/2010
發帖數目: 31
發表於: 2010-05-28 on 23:03
見到佢轉來轉去都幾搞笑...但好似曾經見某報導講阿袁生當時好正義咁話由薛廐去大力哥原因係想支持d弱勢馬房..仲話到已經同薛達志溝通了, 是因了解而分手, 後來見佢食回頭草都唔奇怪, 因為諗住袁生又發揮佢濟世為懷本色支持包尾的薛達志...乜咁快又傾唔掂?難道佢見薛廐已脫離包尾(不過尾二)危險期...但見馬會講會拉去鄭廐..唔通今次佢發揮黃大仙未卜先知奇能...知阿偉哥下季會成弱勢甚至包尾(因為三駒今季禁止再出賽)...其實佢咁偉大, 是否應轉去權哥到支持吓, 到抖暑又拉走呢...哈哈

Profiles of visvim   
笑馬由人samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3240
發表於: 2010-05-28 on 23:03
Quote:

On 2010-05-28 21:17, bluechips wrote:
Quote:

別人不認同你的價值觀,不能說別人有問題,其實所謂價值觀真的是因人而異,觀点與角度而巳,更加不用惊動別人師父咁嚴重..
同樣的,名利圈子里的故事中人物也不適合以好人壞人來作定義.有一句俗話可以形容:公說公有理,婆說婆有理.本來如果大家按章辦事,也真的不能說誰對誰錯.但如果報道属實,有人作過承諾而無履行,姑不論此承諾是否合理,此可算是毁約,商业上是可以追討的,現在要退貨真的也無可厚非,真的是一出鬧劇呀……
只是可怜好爸爸三兄弟,成了三個熱芋頭,睇下有邊個手枕够厚啦,我估就無人咁”昂高”了

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7155
發表於: 2010-05-29 on 01:35
Quote:

On 2010-05-28 18:14, sxeditor wrote:
Quote:
金兄,先唔好講風水,剩係睇大力哥咁低調鴾H,祗懂默默耕耘都頂唔順依個馬主,再睇依個馬主點對隻好爸爸,就知依個係乜洃H喇

占兄

其實最慘果個可能係苗禮德,隻「好爸爸」未跑過就拉左去黃汝安度。

Profiles of andrew410   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7155
發表於: 2010-05-29 on 01:35
最後結果係去鄭俊偉度........

Profiles of andrew410   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-05-29 on 12:43
Quote:

On 2010-05-29 01:35, andrew410 wrote:

我睇下季係鄭俊偉度都唔玩得幾耐,因為鄭先生係正宗一名有性格的人," 唔滿意咪唔該你拉走囉 ", 係佢口頭禪,有冇人開盤呀?:lol:

Profiles of JimmyMa   
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 400
China
發表於: 2010-05-29 on 14:01
根據袁仕傑先生身邊最忠心的漢奸消息, 因為三駒今季禁止再出賽, 這太過分. 袁先生他現在正在考慮再轉去澳門簡炳墀馬房. 肯定能贏得.

Profiles of marko   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2010-05-29 on 22:00
Quote:

On 2010-05-29 12:43, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2010-05-29 01:35, andrew410 wrote:

我睇下季係鄭俊偉度都唔玩得幾耐,因為鄭先生係正宗一名有性格的人," 唔滿意咪唔該你拉走囉 ", 係佢口頭禪,有冇人開盤呀?:lol:

占兄,你贏面好大喎,真係好易贏。

Profiles of sxeditor   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款