登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 痛心..................
Author 痛心..................
bluechips

註冊於: 02/04/2006
發帖數目: 302
發表於: 2010-08-24 on 21:18
痛心......哀......願遇難者安息吧 !
憤怒.............同胞們請不要去菲律賓 .

Profiles of bluechips   
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2010-08-24 on 21:30
HK Peoples 死得好冤枉>.<

真係比 賓賓警察 玩殘,,
拎d人質條命較飛

Profiles of RyanMorre   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2010-08-25 on 13:03
甘既總統,甘既治安,甘既人民,係唔應該再去同情佢地,包括在港既菲律賓人。

總統開新聞會時,曾提及莫斯科歌劇院,就係因為俄羅斯軍方強行攻入,比今次死得仲多人(佢真係甘講)。

一個有相識既公聚人民,係唔會係呢個時候去用人命NUMBER黎比較,佢想話比人知,佢地菲律賓經已好叻,只係死左幾個人,人地俄羅斯軍人受盡訓練,攻入都死幾十人。

俄羅期軍隊,係面對堅「一班」車臣游擊隊,而唔係「一個」警察,你老母又狙擊手又特警,結果打又打唔中,D「特警」一聽到槍聲,走得快能過我,救西咩??

講真,我作為一個遊客,去到一個地方,我人生、財物安全,都係靠晒你地「警察、特警」,結果??佢地有冇盡到「救人」既職務,我明白,佢地警察本身都有家人,但你出得呢份糧,你就預左要勇敢去面對,而唔係甘樣一有槍聲就閃能左去。

甘既人民

架車係條街到兩三日,可能要調查之類啦,但竟然有人當係遊旅景點,笑笑口,扮姿勢影相,但再睇番架巴士附近,仲有好多遇難港人既家人做法事,哭聲連連,想請問,呢D係乜能野人民??乜能國家先會出到D甘既人民??

記住,以後唔好再用中國人既「以德報怨」去對待菲律賓人,記住,我地中國仲有大把人受緊苦,以後有咩事,都唔值得我地去為呢班菲律賓人流一滴眼淚,都唔值得我地去為呢班菲律賓人使一毫子。

我地既眼淚、金錢同良心,係要用黎對待番有良心既人,而並非呢班「人」。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2010-08-25 on 16:48
Quote:

On 2010-08-25 13:03, home wrote:
甘既總統,甘既治安,甘既人民,係唔應該再去同情佢地,包括在港既菲律賓人。

總統開新聞會時,曾提及莫斯科歌劇院,就係因為俄羅斯軍方強行攻入,比今次死得仲多人(佢真係甘講)。

一個有相識既公聚人民,係唔會係呢個時候去用人命NUMBER黎比較,佢想話比人知,佢地菲律賓經已好叻,只係死左幾個人,人地俄羅斯軍人受盡訓練,攻入都死幾十人。

俄羅期軍隊,係面對堅「一班」車臣游擊隊,而唔係「一個」警察,你老母又狙擊手又特警,結果打又打唔中,D「特警」一聽到槍聲,走得快能過我,救西咩??

講真,我作為一個遊客,去到一個地方,我人生、財物安全,都係靠晒你地「警察、特警」,結果??佢地有冇盡到「救人」既職務,我明白,佢地警察本身都有家人,但你出得呢份糧,你就預左要勇敢去面對,而唔係甘樣一有槍聲就閃能左去。

甘既人民

架車係條街到兩三日,可能要調查之類啦,但竟然有人當係遊旅景點,笑笑口,扮姿勢影相,但再睇番架巴士附近,仲有好多遇難港人既家人做法事,哭聲連連,想請問,呢D係乜能野人民??乜能國家先會出到D甘既人民??

記住,以後唔好再用中國人既「以德報怨」去對待菲律賓人,記住,我地中國仲有大把人受緊苦,以後有咩事,都唔值得我地去為呢班菲律賓人流一滴眼淚,都唔值得我地去為呢班菲律賓人使一毫子。

我地既眼淚、金錢同良心,係要用黎對待番有良心既人,而並非呢班「人」。

船主講得好岩... 佢仲賴d傳媒直擊晒成個報導
搞到個 "門多薩" 開始殺人質
自己當地d警察廢, 無周詳計劃又賴人

基本上班所謂突擊隊救人仲慘過"湯"雞; 鐵鎚甩手又唔敢拎番淆到驚比人shoot中咁...
又話神槍手戒備呢樣個樣, 下午個 "門多薩"曾經冇遮擋地露面, 又唔郁手... 想點?? 同佢玩公平對決?

政府又唔應承人地d乜野要求, 樣樣就NO! NO! NO!
即係想d人死啦??

其實講真, 個門多薩 係唔想殺人質; 應該係政府搞到佢夜晚殺人質... 政府又捉人地個細佬, 真有可能搞到佢精神錯亂囉

Profiles of RyanMorre   
bluechips

註冊於: 02/04/2006
發帖數目: 302
發表於: 2010-08-25 on 19:48
Quote:

On 2010-08-25 13:03, home wrote:

甘既人民

好....好好......說得好.

Profiles of bluechips   
kwonglam

註冊於: 03/09/2007
發帖數目: 7
發表於: 2010-08-26 on 01:54
Quote:

甘既人民

菲律賓根本就係一個黑色(貪污)的國家,成個政府都係黑色,個鎗手想講野,俾佢講囉!佢要伸冤,俾佢伸囉!唔俾佢同傳媒講野,根本就係滅口呀!係菲律賓遇難的香港人,真係好無辜呀!

Profiles of kwonglam   
horseanalyst

註冊於: 04/09/2004
發帖數目: 138
發表於: 2010-08-26 on 21:15
完全沒有以人質生命安全為重的表現, 如果車上是美國人, 情況會完全不一樣

Profiles of horseanalyst   Email horseanalyst   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-08-26 on 22:08
06年尾,我屋企四个人又係跟康泰去菲律賓,咁橋
菲律賓個街就係Dina,而我應該約30年前去過一次,俾我嘅感覺係唔錯,尤其食海鮮,就更加平同very good, 我仲胆粗粗唔識死,一條冷殺入唐人街揾女,結果又係very good,因為係法,菲的混血兒喎!因為菲律賓以前係法國總治過嘛。當時祗有一家海上賭場,我地坐船過去,係船上幾個差佬,全部揸住M16,全程護航添! 今次再去到,結果發覺仲衰過30年前,五星級門口對面啲乞丐訓哂係街,賭場就間間大啲嘅酒店都有,到坐車入去唐人街參觀時,Dina仲揾左個孭住M16揸住電單車嘅差佬同我地開路,結果我仲揸住支M16同條差佬影相添,係菲律賓差佬揾吓外快,都好正常嘅。不過,去完之後,就可以决定,依個地方就真係以後都可以唔駛再去囉

Profiles of JimmyMa   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款