登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 賭博永遠差少少
Author 賭博永遠差少少
kinghorse

註冊於: 26/07/2006
發帖數目: 17
發表於: 2010-11-14 on 03:12
K先生: 唉~~ 睇下我張六合彩如果25變26,42變43差少少就中頭獎啦!

麻先生:依場馬差個頭就中Q啦,如果早D上就有P啦!

頂~依舖爭D吹甩就九點啦!

以上對白係咪好熟識呢?其實經常在你我身邊發生, 賭博誘人之處就是永遠有希望比賭仔,本馬王好讚誠買廿皮六合彩碰運氣,但係多就唔好喇.... 以上例子買左六合彩果位K先生根本唔係差一兩個字咁簡單,基本上26同6都係一樣,K先生其實係爭45個號碼中隨機產生的幾千萬個基率. 而賭馬果位麻先生爭既唔係匹馬後上太遲失P,而係輸比馬場既亂數基率,簡單D講即係話匹馬後上太遲令你冇P,假設匹馬早點發力,在其前面兩匹馬亦會更早發力,結果亦會一樣.至於百家樂........我諗你0地都明啦!

kinghorse168點mysinablog點com

Profiles of kinghorse   Email kinghorse   Go to the user WebSite kinghorse   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2010-11-14 on 08:36
睇下個名好熟,原來係久違的馬王!
見到所講的話,好似又正常咗好多呵!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
xmas8888

註冊於: 20/07/2003
發帖數目: 620
發表於: 2010-11-14 on 11:18
人人去賭錢都是想贏,但個..贏..字係點寫,就好多人都唔知,個...贏...是由五個字組成,分別是..亡..口..月..貝...凡...
..亡口..是你唔可以講出你所知
...月...即是見光即死
...貝...是你最小都要有一點本錢
...凡....當中的方法,只是一些簡單而又平凡的方法,試想想,星把克...只買一杯COFFEE..,就已經可做盡全世界生意..

Profiles of xmas8888   Go to the user WebSite xmas8888   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2010-11-14 on 11:32
haha.... 可能佢呢幾年多左d體會吧.......

知識跟智慧是兩回事, 後者多要透過親身經歷加上經驗轉化~

Profiles of hkhorsetrack   
xmas8888

發表於: 2010-11-14 on 11:53
師兄講到好像歷盡蒼海一般,知識在這個年代好容易搵到,但點先可以有效運用,就不是人人都可做到.

Profiles of xmas8888   Go to the user WebSite xmas8888   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2010-11-14 on 12:31
今次我覺得「本馬主」講野正常番好多。
謝謝分享

準時食藥係唔同D。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2010-11-14 on 13:12
以前未有思覺失調呢個病之前,大家都覺得呢個係痴線,所以唔敢講又唔敢醫,因為去醫就俾人以為係痴線!

但係自從思覺失調出現左之後,大家對呢個病症有多左理解!多左病人敢於面對思覺失調呢個病症!因為社會知道呢個係一個病症,不是痴線!(其實痴線都係病症來的,但係嚴重好多,大家都覺得可怕而已!)

我覺得呢D病症詞,真係幫到D病人架!

思覺失調是其中,我相信腦退化症都會令到好多腦退化既人面對!

Profiles of hinchung   
RodRod

註冊於: 05/10/2003
發帖數目: 292
Hong Kong
發表於: 2010-11-15 on 10:27
賭馬:有知識有智慧都不如有内幕有運氣

Profiles of Rod   
xmas8888

發表於: 2010-11-15 on 20:13
內幕...若你不是自己友,就算你等到落幕,都唔會益你...
運氣....你又可唔可以講得出,幾時先會輪到你...

若你只想要有這一條...內幕搭運氣...的單Q...
我只可以祝福一聲,希望你有好運到..

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2010-11-16 on 10:22
Quote:

On 2010-11-15 20:13, xmas8888 wrote:
內幕...若你不是自己友,就算你等到落幕,都唔會益你...
運氣....你又可唔可以講得出,幾時先會輪到你...

若你只想要有這一條...內幕搭運氣...的單Q...
我只可以祝福一聲,希望你有好運到..

咁深奥的問題,都係等馬王作解釋先够權威性,我地如要咁認真,真係好快就做咗馬王二世,馬王三世架啦....

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款