登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 華哥個能樣似要起孖
Author 華哥個能樣似要起孖
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2010-11-23 on 20:08
華哥郭能樣似要起孖,
唔係講粗口,係你好我好中国好呀!
仲有上次隻金鑽龍華想去又被隻"唔使估"既頂住,今次起唔到頭,就真係要揾叻哥介紹批發几箱男藥壯下先得了.....

還有,占哥你季初開果個華哥File揼左味呀?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-11-23 on 22:01
Quote:

On 2010-11-23 20:08, samana wrote:
華哥郭能樣似要起孖,
唔係講粗口,係你好我好中国好呀!
仲有上次隻金鑽龍華想去又被隻"唔使估"既頂住,今次起唔到頭,就真係要揾叻哥介紹批發几箱男藥壯下先得了.....

還有,占哥你季初開果個華哥File揼左味呀?

Sam兄,华哥個file就未揼,不過如果都仔騎嘅馬我就真係以後唔敢買,上星期三,我買重3隻place,諗住實有錢收,就係,天子,x驥仲加埋隻超力,結果三隻都跑第四,輸到我瀨哂尿呀!真係x袋都有氣添!

Profiles of JimmyMa   
shwong

註冊於: 08/12/2006
發帖數目: 236
發表於: 2010-11-24 on 10:11
占兄,你隻X驥真係輸得唔低,都爾只要唔停推,一定有第三,可惜......(停佢五日都冇咩用,應該要佢陪返呢隻馬D位置總投注額,咁佢下次就唔敢咁做)
我現在買馬,第一樣做既野,就係劃左呢個馬房D馬。

Profiles of shwong   
晒馬samana

發表於: 2010-11-25 on 21:35
Quote:

On 2010-11-24 10:11, shwong wrote:
占兄,你隻X驥真係輸得唔低,都爾只要唔停推,一定有第三,可惜......(停佢五日都冇咩用,應該要佢陪返呢隻馬D位置總投注額,咁佢下次就唔敢咁做)
我現在買馬,第一樣做既野,就係劃左呢個馬房D馬。

shwong兄,尋晚如果聽你講我就唔使咁惨,頭場抓住先知勁骏,再在齊勝和你好中取捨,始終放唔開你好,走左幾皮嘢唔單止,被佢辣着咗推多几口,點知成晚開"廉署Q",輸到今朝都唔多想起身返工呀!
講起"要劃左呢個馬房D馬",我都是有袋袋氣,
果隻"天子嫁娘",季初之時買過2次唔出,第3次放手就被佢入P,之後谷狗氣就唔再睇佢了.
另一隻"金鑽華仔"又係,上仗貫大咗,又被隻'生輝'監生食左,仲要被人串"好彩頂住",真係嘔血呀!
睇嚟都係學shwong兄咁,第一件事就係用較剪CUT咗排位表上呢個欄果啲猪,費事眼冤呀!
仲有,實際啲,儲定錢睇下邊隻拉倉後頭二仗就可以買了!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
shwong

發表於: 2010-11-26 on 13:09
嘩﹗笑兄你都好神奇,居然會要隻先知先覺,隻馬曾經2檔跑1000同程輸過3個半馬位,今次C+3排12檔重要負131磅,除左操練同騎師好左外,不利條件真係非常之多,咁都揀到,犀利﹗

其實我可以劃左 ‘十次有誠意 九次性無能’ D馬,係因為我只買位置,而佢每季入位置既馬只佔全季位置約2-4%。如果你買其他彩池,就唔好學我,因為位置係有3個,佢D馬入位置,我揀既馬依然有機會。

晒馬samana

發表於: 2010-11-26 on 13:38
Quote:

On 2010-11-26 13:09, shwong wrote:
嘩﹗笑兄你都好神奇,居然會要隻先知先覺,隻馬曾經2檔跑1000同程輸過3個半馬位,今次C+3排12檔重要負131磅,除左操練同騎師好左外,不利條件真係非常之多,咁都揀到,犀利﹗

其實我可以劃左 ‘十次有誠意 九次性無能’ D馬,係因為我只買位置,而佢每季入位置既馬只佔全季位置約2-4%。如果你買其他彩池,就唔好學我,因為位置係有3個,佢D馬入位置,我揀既馬依然有機會。

隻先知係有心博大霧的,
(1)R047谷1000開場前有朕飛,結果係近咗.後去田過冷河.
(2)隔夜飞,3點,7點,12點都有注過万WP飞,數千Q飞,顯示不尋常.
試想,一隻場場99加-10個位嘅馬,盲毛打錯飞只是一注,真係有咁多巧合咩?

shwong

發表於: 2010-11-26 on 13:47
多謝笑兄,小弟授教了(你不說,我都察覺到賽馬原來還有這層次的學問)。

shwong

發表於: 2010-11-26 on 13:49
更正:我都察覺 不 到賽馬原來還有這層次的學問

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款