登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 圍機解馬の河娘疑起
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 圍機解馬の河娘疑起
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2010-12-25 on 15:57
尋晚平安夜,各位未開光的朋友就去咗開光, 開咗光的朋友就走去增光.小弟在家眼光光,就只有上去網絡打個轉,仲去咗個維基解密度揾下料.

哈哈,無意中又被我解咗二份河娘e比馬主良的「姨喵」......
事情要由「經起」說起,上季「經起」常住河娘「家」, 河娘睇到「經起」有波有籮,梗係眼見心謀啦,常常想抽下水,但對馬主良就話未熟等下先,結果跑入冷P果次,小弟執咗啲,但馬主良就面臭臭,過幾日仲幫「經起」搬埋家添.....

馬主良有隻「疑起」仲寄在河娘「家」,今次河娘唔敢怠慢, 早早就同馬主打底了,打從第一次在港出賽至今,每次「疑起」都會有啲神秘人神秘事出現,睇黎,今次尾場又要靜靜起革命了.
「疑起」在鄉下時巳有不俗收入,惜前東家見佢有次拗柴,便急急手轉出.初來港已評92分,(「婚事行動」貴為新西蘭打比冠軍都係評95分咋).現經河娘苦心部署减到71分了,這匹有質馬遇上河娘這個有心人,今次配埋個青頭仔「割能」,就好似維基事頭阿桑奇個「LV手指袋」咁,随時可「爆」架.

今天是聖誕日,主耶蘇降臨人世就是為了打救世人!
所以,不要怕,祗要信!
我愛耶和華! 我愛耶蘇!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-12-26 on 11:32
Sam兄,X'mas! 先,
照計平安夜你應該好忙至系,四出同啲教友一齊迎接耶穌的大日子才對,點解眼光光呢?講開 " 疑起 ",
就唔好話我撥你冷水,能哥雖然身手不凡,係我眼中,佢嘅騎功更勝萊哥,但係香港這個特殊環境,冇人脈關係,就算戴圖理嚟到都冇符!你睇法國仁就係一個好好的例子,今日睇左太陽報匡公講,話老毛同仁仔有路,依啲就真係廢話,睇番嗰場馬,我一早同林老闆講,主力必在條龍身上,想知點解? 睇吓啲配

Profiles of JimmyMa   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2010-12-26 on 11:36
Quote:

On 2010-12-26 11:32, JimmyMa wrote:
照計平安夜你應該好忙至系,四出同啲教友一齊迎接耶穌的大日子才對,點解眼光光呢?講開 " 疑起 ",
就唔好話我撥你冷水,能哥雖然身手不凡,係我眼中,佢嘅騎功更勝萊哥,但係香港這個特殊環境,冇人脈關係,就算戴圖理嚟到都冇符!你睇法國仁就係一個好好的例子,今日睇左太陽報匡公講,話老毛同仁仔有路,依啲就真係廢話,睇番嗰場馬,我一早同林老闆講,主力必在條龍身上,想知點解? 睇吓啲配

搭就知,當然仲有其他嘅理據啦,不過,最後得翻50幾蚊,啲友仔就真係搶錢囉

晒馬samana

發表於: 2010-12-26 on 14:29
Quote:

On 2010-12-26 11:36, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2010-12-26 11:32, JimmyMa wrote:

搭就知,當然仲有其他嘅理據啦,不過,最後得翻50幾蚊,啲友仔就真係搶錢囉

講起依場縮水法國火雞,小弟都仍有疑惑,事緣小弟收到條3-10Q居然有成40多倍,10拖各辨"辨辨"搶錢,唯獨10-3,9会"回飛"?照計#3開跑前2小時打致大熱WP,照馬後砲來看,應該是一支伏兵,如條龍上唔切便收另一條飛,點解搶錢時會留番條"華容小路"比小弟執番隻雞(10-3q咁好分)呢?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2010-12-26 on 15:08
Quote:

On 2010-12-26 14:29, samana wrote:
Quote:

On 2010-12-26 11:36, JimmyMa wrote:
Quote:

講起依場縮水法國火雞,小弟都仍有疑惑,事緣小弟收到條3-10Q居然有成40多倍,10拖各辨"辨辨"搶錢,唯獨10-3,9会"回飛"?照計#3開跑前2小時打致大熱WP,照馬後砲來看,應該是一支伏兵,如條龍上唔切便收另一條飛,點解搶錢時會留番條"華容小路"比小弟執番隻雞(10-3q咁好分)呢?

Sam兄,理由就好簡單,因為我都冇諗到其他啲馬會咁水,我就重注左10-5.12,隻12騎師就係交到咁多,都冇辦法,隻5,就無端端休息咁耐,但一課冇缺,俾隻3係入面絹番出嚟,就真係無話可說了

晒馬samana

發表於: 2011-01-08 on 17:50
各位新年好,天氣咁冷,各位有無添衣呢?注意身體健康哦!
今次「河娘」幾細心,帮「疑起」加咗個「SB」羊毛額箍,係咪用來御寒呢?大家知唔知,熱天賣氣水都會加床棉被,原來,厚衣被除了保暖外,還可以保冷的,因為疑起一直由雄仔打理,故河娘有心益佢,但又擔心”啡燈黨”專揀雄仔落手,所以今次便出動了「SB」 保冷,......
靜靜鷄話你知啦,除了「SB」外, 「河娘」仲帮「疑起」加咗個羊眼圈,等聽日下午「雄」「起」的時候,你就知道點解有人在欲仙欲死之際視「富貴」如浮雲了!

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-01-08 on 22:16
Quote:

On 2011-01-08 17:50, samana wrote:
今次「河娘」幾細心,帮「疑起」加咗個「SB」羊毛額箍,係咪用來御寒呢?大家知唔知,熱天賣氣水都會加床棉被,原來,厚衣被除了保暖外,還可以保冷的,因為疑起一直由雄仔打理,故河娘有心益佢,但又擔心”啡燈黨”專揀雄仔落手,所以今次便出動了「SB」 保冷,......
靜靜鷄話你知啦,除了「SB」外, 「河娘」仲帮「疑起」加咗個羊眼圈,等聽日下午「雄」「起」的時候,你就知道點解有人在欲仙欲死之際視「富貴」如浮雲了!

Sam兄,見到你話又 "雄" 又 "起", 攪到我都心思思!但睇左河娘見佢忽長忽短,好似係玩玩吓咁喎,雖然今次用齊架生,實牙實齒咁,但我睇佢都係虛張聲勢,留番係佢地頭氹仔先會郁手啦!

晒馬samana

發表於: 2011-01-08 on 22:31
Quote:

On 2011-01-08 22:16, JimmyMa wrote:
Sam兄,見到你話又 "雄" 又 "起", 攪到我都心思思!但睇左河娘見佢忽長忽短,好似係玩玩吓咁喎,雖然今次用齊架生,實牙實齒咁,但我睇佢都係虛張聲勢,留番係佢地頭氹仔先會郁手啦!

占兄,如果疑起近仗內無些交代,恐怕有人就要打電話比「地產經紀」了!

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-01-09 on 00:52
賣樓?

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
晒馬samana

發表於: 2011-02-24 on 09:05
Quote:

On 2011-01-08 22:16, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-01-08 17:50, samana wrote:

占兄,好嘢!始終薑係老辣啲.尋晚依條「死Q」你食到飽飽喇?!

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款