登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 紀仁安要走了----非常好!
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 紀仁安要走了----非常好!
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-02-19 on 15:00
Quote:

On 2011-02-19 14:10, samana wrote:
占兄,小弟很贊同你分析的內因,以一初來之客串者,在別人根深蒂固的地盤取得如此好的成績,實属難能可貴,你話佢係當今世界的一流高手,小弟也不會反對. 騎功好是事實,但输人錢也是事實,小弟並非體育愛好者.只是一個投注人,係賭仔.所講的亦僅是仁哥的投注價值.

無錯,華籍馬房給他的大都是猪骨頭去博,或利用他擔飛,但普羅馬迷現在都是後知後覺......就算知道了,如此尷尬的馬,要不要投注呢? 很多此類的馬,都因他騎而熱了,而且失的比得的多,兩難呀!
當然,你可以說馬迷只是要為自己對馬匹的實力不明而盲目追捧付出的代價, 咁對普羅馬迷係味好事呢?

小弟並非要抹去他頭上的光環,只是想說在光環后面的黑影,香港馬迷為追捧此偶像所付出的代價!

但输人錢也是事實,
有邊個騎師唔輸人錢?至於你講隻飛快威,孖寶飛勁有飛下輸錢,我都話: 祗要你翻查此馬主過往的馬,如飛來福,飛快勇,飛快勁...都時時係孖寳飛勁有飛下輸馬,我都最少瀨過兩次嘢,所以才敢係度咁講!再者,告仔要揾到仁仔騎才可贏嘅馬,我就唔係好信啦!

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-02-19 on 17:07
真係講都唔信,非常好係開飛大熱門?

飛快威我一分錢都無落,羅咗去生息.
只是過年前過3關,失咗隻京成3宝後,小弟都唔多苏佢了,點知隻傳奇都因佢無咗個孖,你知我收少幾多呀?
雖然未必係佢責任,但比小弟發洩下都得啩?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2011-02-20 on 14:27
Quote:

On 2011-02-19 15:00, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-02-19 14:10, samana wrote:
占兄,小弟很贊同你分析的內因,以一初來之客串者,在別人根深蒂固的地盤取得如此好的成績,實属難能可貴,你話佢係當今世界的一流高手,小弟也不會反對. 騎功好是事實,但输人錢也是事實,小弟並非體育愛好者.只是一個投注人,係賭仔.所講的亦僅是仁哥的投注價值.

無錯,華籍馬房給他的大都是猪骨頭去博,或利用他擔飛,但普羅馬迷現在都是後知後覺......就算知道了,如此尷尬的馬,要不要投注呢? 很多此類的馬,都因他騎而熱了,而且失的比得的多,兩難呀!
當然,你可以說馬迷只是要為自己對馬匹的實力不明而盲目追捧付出的代價, 咁對普羅馬迷係味好事呢?

小弟並非要抹去他頭上的光環,只是想說在光環后面的黑影,香港馬迷為追捧此偶像所付出的代價!

但输人錢也是事實,
有邊個騎師唔輸人錢?至於你講隻飛快威,孖寶飛勁有飛下輸錢,我都話: 祗要你翻查此馬主過往的馬,如飛來福,飛快勇,飛快勁...都時時係孖寳飛勁有飛下輸馬,我都最少瀨過兩次嘢,所以才敢係度咁講!再者,告仔要揾到仁仔騎才可贏嘅馬,我就唔係好信啦!

隻飛快威輸,唔係因為馬孖寶飛勁 & 有飛下輸, 係輸仁兄, 唔好扯開...
飛快威輸係嗰埸偽係win得馬
pm

Profiles of pmengineers   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-02-20 on 14:41
Quote:

On 2011-02-20 14:27, pmengineers wrote:
Quote:

On 2011-02-19 15:00, JimmyMa wrote:
Quote:

但输人錢也是事實,

隻飛快威輸,唔係因為馬孖寶飛勁 & 有飛下輸, 係輸仁兄, 唔好扯開...
pm

劏雞又何須用牛刀呢!如果咁易贏,以告仔功力,駛唔駛要揾到仁安出手呀?擺個見習生都得啦!

亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2011-02-20 on 15:05
SAM兄,你呢D就係叫非常好了!勁sssss呀!

Quote:

On 2011-02-20 14:41, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-02-20 14:27, pmengineers wrote:
Quote:

Quote:

但输人錢也是事實,

pm

劏雞又何須用牛刀呢!如果咁易贏,以告仔功力,駛唔駛要揾到仁安出手呀?擺個見習生都得啦!

Profiles of hinchung   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2011-02-20 on 17:23
...... 睇里呢位 "仁" 兄, 會番里香港跑打吡掛~

Profiles of hkhorsetrack   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-02-20 on 17:31
Quote:

On 2011-02-20 17:23, hkhorsetrack wrote:
...... 睇里呢位 "仁" 兄, 會番里香港跑打吡掛~

佢一早話左番嚟騎依隻啦!

晒馬samana

發表於: 2011-02-20 on 21:41
Quote:

On 2011-02-19 13:18, extrazero wrote:
但系 计 仁哥赢头马其中几只, 例如 较量, 红珊瑚,雄心威龙 后上果场, 仲有雄狮宝贝, 有D场次外挡后上 又觉得好犀利吓啵。 如果换左他人, 可唔可以 跑出果滴势 出来呢?

PS: 本人都好中意仁哥

extrazero 兄,公喜晒你了,偶像仁哥今日大殺三方,威風八面,希望你地班粉絲今日贏到開巷!

Re:例如 较量, 红珊瑚,雄心威龙 后上果场, 仲有雄狮宝贝, 有D场次外挡后上 又觉得好犀利吓啵。 如果换左他人, 可唔可以 跑出果滴势 出来呢?
想你心目中已有看法,如果小弟答案有出入,恐怕太多人有意見,雖然真理並非常常在多數人手里,但小弟今天巳收了掩口費,故不想多講了!
小弟諸事,只是私下在想,今日仁兄w的3隻馬,如果換其他有份量的人騎,是否同樣結果呢?頭尾2隻小弟都覺得可以,果隻雄心威龍相信多數朋友都話係仁兄之功...
小弟唔想掃興,只是一直覺得隻雄心威龍尚有大把在手,除了打比外,今後在頂班長途仍有一番成就,仁兄返嚟騎就最好,唔返嚟騎,都一樣捧得過!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
晒馬samana

發表於: 2011-02-21 on 11:13
r1 6 金瑞 白德民 12

r2 5 火燎腚 柏寶 5

r2 9 質超駒 楊明綸 1

r2 7 聚豪精英 何澤堯 9

r3 1 藍天 柏寶 6

r4 12 驕陽飛駒 楊明綸 6

r6 7 萬里駒 蘇狄雄 8

以上都係仁哥上次經手,有啲係經幾次手,仁哥唔得,理論上,今次可能都唔得......

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-02-21 on 14:52
Quote:

On 2011-02-21 11:13, samana wrote:
r1 6 金瑞 白德民 12

r2 5 火燎腚 柏寶 5

r2 9 質超駒 楊明綸 1

r2 7 聚豪精英 何澤堯 9

r3 1 藍天 柏寶 6

r4 12 驕陽飛駒 楊明綸 6

r6 7 萬里駒 蘇狄雄 8

以上都係仁哥上次經手,有啲係經幾次手,仁哥唔得,理論上,今次可能都唔得......

Sam兄,你又點可以話仁仔騎過啲馬唔得,第二個騎都唔得呢?你睇隻多多寶馬連孭兩穫,再俾個三流騎功嘅卓利,咪又easy win番嚟!

20-02-2011
11:59 沙田
星期日 獨贏
6 場 13 多多寶馬

8530 20-02-2011
11:59 沙田
星期日 位置
6 場 13 多多寶馬

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款