登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 紀仁安要走了----非常好!
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )
Author 紀仁安要走了----非常好!
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-02-21 on 15:25
Sam兄,你又點可以話仁仔騎過啲馬唔得,第二個騎都唔得呢?你睇隻多多寶馬連孭兩穫,再俾個三流騎功嘅卓利,咪又easy win番嚟!

20-02-2011
11:59 沙田
星期日 獨贏
6 場 13 多多寶馬

8530 20-02-2011
星期日 位置
6 場 13 多多寶馬

占兄,我仲知道你收埋好多黎食,唔怪得你唔使减肥啦!

計起黎仲有隻至尊飛飛,都係老苗的回馬鎗....
今次我就想睇下隻金瑞比仁哥騎晒未......

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-02-21 on 15:40
Quote:

On 2011-02-21 15:25, samana wrote:
Sam兄,你又點可以話仁仔騎過啲馬唔得,第二個騎都唔得呢?你睇隻多多寶馬連孭兩穫,再俾個三流騎功嘅卓利,咪又easy win番嚟!

20-02-2011
星期日 獨贏
6 場 13 多多寶馬

8530 20-02-2011
星期日 位置
6 場 13 多多寶馬

占兄,我仲知道你收埋好多黎食,唔怪得你唔使减肥啦!

計起黎仲有隻至尊飛飛,都係老苗的回馬鎗....
今次我就想睇下隻金瑞比仁哥騎晒未......

Sam兄,係呀!卓利係我眼中祗係一個三流騎功的騎師,但佢爆嘅冷門都好關照我嫁

27-12-2010
17:09 沙田
星期一 位置 9 場 14 歡歡樂樂
8135 27-12-2010
17:11 沙田
星期一 獨贏 9 場 14 歡歡樂樂

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

發表於: 2011-02-21 on 15:57

20-02-2011
星期日 獨贏
6 場 13 多多寶馬

27-12-2010
17:11 沙田
星期一 獨贏 9 場 14 歡歡樂樂

都唔到小弟唔服,咁岩依二場小弟都係買咗跑第2果隻......

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-02-21 on 16:15
Sam兄,至於隻940磅贏泥地嘅非常好,你應該昨日冇睇跑馬,你可以翻睇賽事就知點解贏,不過我祗係叫你睇吓個泥地顏色,再睇吓950磅贏xx贏個場,就知我想講乜啦!

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

發表於: 2011-02-21 on 16:39
占兄, 我深信你的經驗, 起初的時候我也並不是很有把握. 但聽了你的意見後, 再看看賽日賠率, 小弟反而是加大了注碼去買.....
這並不是怀疑你的說法, 只是從逆向思考.

1.細馬跑泥地吃虧, 這點相信幕後也應該知道.
2.此馬單看近績是平平無奇, 講佢贏得, 好多人都唔會信.

但賠率是從開票一直熱到開賽, 斷估都唔係太多公众飛, 幕後肥仔水矣!

extrazero

註冊於: 12/12/2009
發帖數目: 35
發表於: 2011-02-22 on 13:55
Quote:

On 2011-02-20 21:41, samana wrote:
Quote:

On 2011-02-19 13:18, extrazero wrote:
但系 计 仁哥赢头马其中几只, 例如 较量, 红珊瑚,雄心威龙 后上果场, 仲有雄狮宝贝, 有D场次外挡后上 又觉得好犀利吓啵。 如果换左他人, 可唔可以 跑出果滴势 出来呢?

PS: 本人都好中意仁哥

extrazero 兄,公喜晒你了,偶像仁哥今日大殺三方,威風八面,希望你地班粉絲今日贏到開巷!

Re:例如 较量, 红珊瑚,雄心威龙 后上果场, 仲有雄狮宝贝, 有D场次外挡后上 又觉得好犀利吓啵。 如果换左他人, 可唔可以 跑出果滴势 出来呢?
想你心目中已有看法,如果小弟答案有出入,恐怕太多人有意見,雖然真理並非常常在多數人手里,但小弟今天巳收了掩口費,故不想多講了!
小弟諸事,只是私下在想,今日仁兄w的3隻馬,如果換其他有份量的人騎,是否同樣結果呢?頭尾2隻小弟都覺得可以,果隻雄心威龍相信多數朋友都話係仁兄之功...
小弟唔想掃興,只是一直覺得隻雄心威龍尚有大把在手,除了打比外,今後在頂班長途仍有一番成就,仁兄返嚟騎就最好,唔返嚟騎,都一樣捧得過!

thank you, thank you!! 少少赢啦。。。
都要有D运先有得咁威啦··

你话雄心威龍尚有大把在手,如果没呢场打呗预赛俾大家睇, 我心中真系唔知!!仲系平磅啵。。 本人一直觉得军事都系好过一言, 天9。。。 满地宝 经典 呢D 我就唔识几多啦。。。

同各位 师兄 学吓野 希望多 D交流可以增加多D经验

Profiles of extrazero   
extrazero

註冊於: 12/12/2009
發帖數目: 35
發表於: 2011-02-22 on 14:00
Quote:

On 2011-02-21 11:13, samana wrote:
r1 6 金瑞 白德民 12

r2 5 火燎夅 柏寶 5

r2 9 質超駒 楊明綸 1

r2 7 聚豪精英 何澤堯 9

r3 1 藍天 柏寶 6

r4 12 驕陽飛駒 楊明綸 6

r6 7 萬里駒 蘇狄雄 8

以上都係仁哥上次經手,有啲係經幾次手,仁哥唔得,理論上,今次可能都唔得......

希望只只 都可以有得 WIN啦 ,嘿嘿

Profiles of extrazero   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款