登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> ~明燈提供~
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author ~明燈提供~
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-04-05 on 23:24
jim兄
其實我無睇佢上場既追勢而憧憬
只不過對呢隻馬情有獨鍾
想當年毅力哥 發揮一絕, 令我對隻馬有種死都要追既感覺而揀

見今次個賠率又咁冷, 咪.....搏搏佢 哈哈~

Profiles of RyanMorre   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-04-07 on 21:43
Quote:

On 2011-04-05 21:49, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-04-05 16:43, RyanMorre wrote:
4月6日

第1場: 2號 星光活力> 8號 齊勝、9號 盈驥、10號 美妙時機

第3場: 9號 財富之星(小休後佳) 拖 1,3,6

第6場: 7號 步步闖(後勁強橫), 兩度跑谷草1200, 試前試後, (係458場次)早段留得太後, 末段造出22.63, 今次1檔如無意外應可跟前些少, 目標應今仗! 適逢盃賽仔, 阿摩掃埋都唔奇

同場冷馬可拖 3號 鼓浪天風(減分多時,隨時爆一劑)、加番熱門6號 威威多星

小弟愚見, 只供參考

同場冷馬可拖 3號 鼓浪天風(減分多時,隨時爆一劑)、
@你可能冇睇過我曾經發的帖:
成也明紹,敗也明紹,
這隻鼓浪天風相信冇人比我更深刻了!
唔好因為依隻馬上場走近而憧憬此馬,此馬上場跑完健康已出問題,所以暫時都唔好買,要等佢操練正常番又或在配備上有掉動,再諗都未遲!

RM仔(學船主叫炸!唔好怪我依個老屎忽喎!) 依啲咪叫"識得越多,輸得越少 "囉,祗要你洞悉練馬師一貫操練手法,一季都唔知輸少幾多冤枉錢呀!

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2011-04-08 on 15:50
Quote:

RM仔(學船主叫炸!唔好怪我依個老屎忽喎!) 依啲咪叫"識得越多,輸得越少 "囉,祗要你洞悉練馬師一貫操練手法,一季都唔知輸少幾多冤枉錢呀!

唔會怪你啦師兄, 叫RM仔唔錯:)

睇操練手法就真係一個博大精深既學問黎
以我依家廿歲仔黎講, 有排學
同埋呢家讀書時期, 再記埋各廄操練手法既話

我相信我個腦既記憶體承受不能

讀完書再跟各位師兄學學先:)

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-04-08 on 17:49
Quote:

On 2011-04-08 15:50, RyanMorre wrote:
Quote:

唔會怪你啦師兄, 叫RM仔唔錯:)

睇操練手法就真係一個博大精深既學問黎
以我依家廿歲仔黎講, 有排學
同埋呢家讀書時期, 再記埋各廄操練手法既話

我相信我個腦既記憶體承受不能

讀完書再跟各位師兄學學先:)

RM仔,咁就啱啦!讀完書揾到錢,你驚冇得賭咩!馬會唔會執笠嘅!但如果忍唔住要買馬,一定要買大彩池,又或我先前講的投注模式,切忌場場買呀!!!
我的名言: 賭錢講精,剩錢講命,笨實抝頸 :

發表於: 2011-04-09 on 00:47
收到, 師兄=)

4月9日

第1場: 6號 神童 > 1號 添福駿驥、11號 辣得喜

第2場: 2號 俊威威 > 1號 無雙小子、5號 奔騰飛駒

第3場: 2號 智多飛 > 1號 較量、5號 印度光輝、4號 朝東飛駒

第4場: 6號 天之驕子 + 7號 嘉寶神駒 + 8號 大衛金剛 + 11號 暖在心頭

第5場: 4號 薄荷糖

第6場: 6號 文武精神 > 5號 軍士、9號 愛拚者勝

發表於: 2011-04-12 on 23:33
4月13日

第1場:
9號 兵奇臨、7號 快馬當先、13號 確有心得、12號 盈駿寶

今場有跑開1200米既馬係度, 但預料唔會快放, 可能守2疊個D馬有更好待遇都未定, 聽Jim兄講乘風操練上有問題, 咁樣我連2大熱門均飛起, 用12號 盈駿寶 取代第2隻大熱門 綠駿群英.... 雖然盈駿寶跑過1次泥地大敗, 但該次是濕泥, 賽績可抹走, 看明晚結果是否一樣?! =)

第4場
3號 成就美麗、8號 天寶之威、12號 金瑞、11號 威馬加鞭

呢場小弟推斷是熱頭冷腳, 成就美麗贏完後仲比上仗揹少2磅, 跑埋65-40分場合, 明恰細路~

天寶之威 泥地性能好, 李易達近績馬未必太過介意, 可拖一票

金瑞 泥地種 配柏寶, 實力有增無減, 3檔出閘一係驚後追不利, 一係驚打困籠, 未敢擺頭兩位

威馬加鞭 過往曾於此程勝出, 跑法可守四五位, 可爭一席

第7場
10號 明海光輝、6號 一定快、8號 幸運雄獅、5號 華利多

小弟愚見. 只供參考

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-04-13 on 10:59
Quote:

On 2011-04-12 23:33, RyanMorre wrote:
4月13日

第1場:
9號 兵奇臨、7號 快馬當先、13號 確有心得、12號 盈駿寶

今場有跑開1200米既馬係度, 但預料唔會快放, 可能守2疊個D馬有更好待遇都未定, 聽Jim兄講乘風操練上有問題, 咁樣我連2大熱門均飛起, 用12號 盈駿寶 取代第2隻大熱門 綠駿群英.... 雖然盈駿寶跑過1次泥地大敗, 但該次是濕泥, 賽績可抹走, 看明晚結果是否一樣?! =)

第4場
3號 成就美麗、8號 天寶之威、12號 金瑞、11號 威馬加鞭

呢場小弟推斷是熱頭冷腳, 成就美麗贏完後仲比上仗揹少2磅, 跑埋65-40分場合, 明恰細路~

天寶之威 泥地性能好, 李易達近績馬未必太過介意, 可拖一票

金瑞 泥地種 配柏寶, 實力有增無減, 3檔出閘一係驚後追不利, 一係驚打困籠, 未敢擺頭兩位

威馬加鞭 過往曾於此程勝出, 跑法可守四五位, 可爭一席

第7場
10號 明海光輝、6號 一定快、8號 幸運雄獅、5號 華利多

小弟愚見. 只供參考

盈駿寶就唔駛諗啦!此馬柏寶贏完一場後話以後都唔騎依隻馬添!至於隻乘風,買F4就可以擺番佢係3.4位嘅,Q就唔好預佢啦!

發表於: 2011-04-16 on 21:18
4月17日

第1場:
4號 創出傳奇、7號 無敵鷹王、3號 金威神童、9號 放縱(5號 大將風騷)

第2場:
7號 幸運紀錄、3號 風動寶、11號 聚有盈

第3場:
6號 清脆利落

第4場:
9號 喜相逢、4號 華劍寶

發表於: 2011-04-19 on 23:48
連贏過關

第5場:
5號 浪漫添馬 拖 6號 寶德 - 10號 橫亨

第7場:
5號 佳同 拖 12號 海王子 - 8號 御將軍

第8場:
2號 文武維揚 拖 5號 開心動力 - 12號 駿蹄飛

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款