登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 買錯注數, 僥倖執少少
Author 買錯注數, 僥倖執少少
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-04-03 on 17:59
位置Q 11 場 6 新希望 + 9 逸逸友福 $20

$20.00 $115.00

連贏 11 場 6 新希望 + 9 逸逸友福 $30

$30.00 $436.50

Profiles of RyanMorre   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-04-04 on 13:03
買錯注數??你意思係應該PQ買多D??

我又唔覺,我成日買50正Q,PQ買10而已。
努力~

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2011-04-04 on 16:48
Quote:

On 2011-04-04 13:03, home wrote:

努力~

張福元年代,他介紹一個投注方式, 「大W細P」。
例:
1/ 某馬W為15倍賠率,P為4倍賠率
投注方式為 3注W 1注P。
理論是要嗎(W)就打全中,若只中P就平手保本離場。

2/ 我覺得也適用於較的Q/QP 情況 ---
某Q為15倍賠率,QP為5倍賠率,
可考慮投注方式為 4注Q 1注QP。
理論是要嗎(Q)就打全中,若只中QP就平手保本離場。

當然,冷的Q (如30倍賠率以上) QP (如10倍賠率以上),考慮投注方式是否為 9注Q 1注QP呢?
那當然可以。

但亦可再調節如下 ---
成 5注Q 1注QP
或 4注Q 1注QP
或 3注Q 1注QP
或 2注Q 1注QP
或 1注Q 1注QP
總之以適合自己的注碼注數或總數為原則,加上期望回報/風險,就會知道自己應該用那個投注組合方式了。

「是要嗎就打全中」, 這是很吸引的。

PM

Profiles of pmengineers   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2011-04-04 on 17:19
再舉一例,
2011/4月三日,第七場四号
易旺財 W=224倍, P = 29.1倍。

笑馬由人samana
磁力共振之易旺財
發表於: 2011-04-03 on 15:13
大W細P

雖然易旺財當天落第,但SAM 哥要打全中買樓之心昭然。

今季的阿娘2喜 (W59倍, 只可惜蘓雄仔騎輸咗條毛比威墶奸仔航嘅眀駿之宝, P派$108.5),就差小小成為其買樓代表作。
各位觀眾明啦!

Profiles of pmengineers   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-04-04 on 17:23
我都係咁話~

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-04-04 on 18:06
Quote:

On 2011-04-04 16:48, pmengineers wrote:
Quote:

On 2011-04-04 13:03, home wrote:

努力~

張福元年代,他介紹一個投注方式, 「大W細P」。
例:
1/ 某馬W為15倍賠率,P為4倍賠率
投注方式為 3注W 1注P。
理論是要嗎(W)就打全中,若只中P就平手保本離場。

2/ 我覺得也適用於較的Q/QP 情況 ---
某Q為15倍賠率,QP為5倍賠率,
可考慮投注方式為 4注Q 1注QP。
理論是要嗎(Q)就打全中,若只中QP就平手保本離場。

當然,冷的Q (如30倍賠率以上) QP (如10倍賠率以上),考慮投注方式是否為 9注Q 1注QP呢?
那當然可以。

但亦可再調節如下 ---
成 5注Q 1注QP
或 4注Q 1注QP
或 3注Q 1注QP
或 2注Q 1注QP
或 1注Q 1注QP
總之以適合自己的注碼注數或總數為原則,加上期望回報/風險,就會知道自己應該用那個投注組合方式了。

「是要嗎就打全中」, 這是很吸引的。

PM

張先生這樣的投注模式,同佢講馬一樣: 依場馬好難揀,好多隻馬都有機會,勉強揀........

我賭左幾拾年從未買過大W細P,年青時我仲祗係買W唔買P(全部係冷門), 結果俾人講左一句: 你估你老豆係耶穌牙!結果,我以後就賭平注Wp, 但可能我買親都係啲 "頭皮" 騎師冷門馬吧, 跟住就轉買細W大P, 依啲騎師,P當W賭,一直到現在都係咁!

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-04-04 on 21:48
PM兄,咁都被你睇到啲端倪.
張先生セ賭法小弟唔知道,超級冷馬大W細P,半熱馬細W大P這種賭法,是小弟跟馬小威前輩學的.個中道理,有包含張先生所說的原因, 半熱馬就細W大P,一如有高手專賭P的道理,取其命中率高, 而超級冷馬大W細P,則是取其回報率高的緣故.

就舉疑起為例,從幕後的佈局,根本就是W為目標,發市當三年,如果是好似豪華哥咁食P就飽的話,早就郁手了,影輸咗,唔够運果個唔係我......
以回報率來計, 疑起啲W是P的6倍,疑汪才的W是P的7倍,以大冷門W的概率及P的概率比例來說,賭W一定是值博過賭P的.
換一個角度看,單要疑起的10倍P,是不值得長期去跟踪的,小弟不才,要间中中隻10零倍W不難,要中5-7倍的W,夸口講句,猶如探囊取物矣.至少,目標獵物相對也多些吧,中3隻5倍的W總會多機會過中3隻5倍的P吧.? 所以,要追踪這些北極熊或企鵝,小弟認為還是要中W才符合最低工資的新法例呢!

P.S.睇疑汪才的走勢.唔似200幾倍的馬哦,睇下幾時被 "戴圖理”踩返轉勁嘅!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-04-05 on 16:56
RE 咁多位師兄

當時小弟戶口得番50蚊
求奇亂揀兩隻單棍買QP+Q

因為都無乜信心, 所以打算3QP + 2Q
點知買完 睇番 買錯左
錯有錯著, 執番佢少少

加上我唔太點中連贏, 所以都好少買
今次算係自己既大注了XD

Profiles of RyanMorre   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款