登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 和牛 真係值得2倍大熱?!
Author 和牛 真係值得2倍大熱?!
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-04-08 on 19:32
上次贏條頸, +左佢6分 今仗揹多5磅(131)

我覺得3歲馬仔揹131-133都叫吃虧

上次見到過終點係9隻馬 以個多馬位內決勝負
但又唔見係水準高既賽事

除非第5場隻 勁力 贏埋, 咁樣和牛就制得過喇, 我諗=p

比我搏我寧願揀 5號 軍士、6號 文武精神、9號 愛拚者勝

搏韋達哥 倒灶~ 全日唔通你贏晒咩

Profiles of RyanMorre   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-04-08 on 21:41
Quote:

On 2011-04-08 19:32, RyanMorre wrote:
上次贏條頸, +左佢6分 今仗揹多5磅(131)

我覺得3歲馬仔揹131-133都叫吃虧

上次見到過終點係9隻馬 以個多馬位內決勝負
但又唔見係水準高既賽事

除非第5場隻 勁力 贏埋, 咁樣和牛就制得過喇, 我諗=p

比我搏我寧願揀 5號 軍士、6號 文武精神、9號 愛拚者勝

搏韋達哥 倒灶~ 全日唔通你贏晒咩

RM仔3岁仔孭咁嘅磅有冇問題,都要睇吓隻馬有幾大隻同出自乜馬房,所以我就唔担心此問題,反而我担心此馬在操練上有一疑點,素來神仙操練就無需達少擒上去操(新馬第一次出,大閘,教閘不同),但依隻馬達少上場贏完後,達少竟然親跳親踱各一課添,真係此地無銀三百両,攪到要達少親自出馬,就真係確少,少見(唔知有冇邊位馬友有紀錄話我知,又或有時間,即刻翻查吓,達少贏左神仙嘅頭馬,有冇邊隻,曾由達少親跳,親踱咁緊張呢?) 唔通依排啲練馬師繼大力哥,霍大少咁,流行轉操練手法?如果此場要我揀冷門,暫時我會諗普渡和動力,咁就和味囉!

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-04-09 on 15:13
今日天氣咁好,陽光普照哦......

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-04-09 on 15:20
Re Jim兄,
佩服得五體投地, 操練手法完全掌握晒

Re 笑馬兄,
搏何良久違頭馬都係唔錯既選擇=)

Profiles of RyanMorre   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2011-04-09 on 22:40
原來jim兄有提隻"動力"。F4拺了幾隻冷野,包括#8,9,11,13 ,偏偏無這匹上兩次都�拖了了拖拖拖拖拖了的大冷野。

jim兄。不愧是捉冷專家

Profiles of rodney     
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-04-10 on 12:40
Quote:

On 2011-04-09 22:40, rodney wrote:
原來jim兄有提隻"動力"。F4拺了幾隻冷野,包括#8,9,11,13 ,偏偏無這匹上兩次都�拖了了拖拖拖拖拖了的大冷野。

jim兄。不愧是捉冷專家

其實中左依隻馬,係度不得不多謝我地嘅kamchung兄,當日他品題此馬時,我曾細看此馬資料而紀錄,今次轉廄初出,我一早吼實佢嘅一舉一動,今次雖然跑第三,我都非常滿意了!kamchung兄,你嬲完未呀!快啲番嚟啦!

Profiles of JimmyMa   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款