登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

刨馬技巧
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 刨馬技巧 >> R9 心電圖
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 )
Author R9 心電圖
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-05-13 on 17:56
Quote:

On 2011-05-13 17:15, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-05-13 12:59, kamchung wrote:
講開輸左賴步速,確實系有呢回事架啊。放頭馬遇上快馬多鬥燒拉快步速確實會輸啊,後勁馬見慢步速太慢跟前左跑.返來無幾多衝剌力,比比皆是,再出再留后遇快步速就贏啦。有的後勁馬見排到個內檔,跟前一些跑都會輸。下次知跑法錯.再留包尾又再贏啦。當然有的是全材馬。跟前留后都能贏,但並不多此類馬。此類馬手上一定有好多分。

1. 放頭馬遇上快馬多鬥燒拉快步速確實會輸
@如果你隻係放頭馬,未跑之前踱馬就已經要比較同場對手有冇同你一樣係快馬啦,如果有,你仲買係你自己呆九遮!瀨乜快步速?
2.後勁馬見慢步速太慢跟前左跑.返來無幾多衝剌力.
@前段步速慢,你用翻隻馬正常步速跟前左跑,點會翻嚟冇衝刺力,冇人叫你加快本身隻馬正常步速跟前用哂隻馬啲力喎?
有個問題問你,你知唔知啲馬晨操啲時間係點跳出嚟,例如: 800單跳兩段共52秒,點解佢唔跳58秒?

對牛彈琴,SAI氣!!

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-05-13 on 18:19
Quote:

On 2011-05-13 17:56, kamchung wrote:
Quote:

On 2011-05-13 17:15, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-05-13 12:59, kamchung wrote:
講開輸左賴步速,確實系有呢回事架啊。放頭馬遇上快馬多鬥燒拉快步速確實會輸啊,後勁馬見慢步速太慢跟前左跑.返來無幾多衝剌力,比比皆是,再出再留后遇快步速就贏啦。有的後勁馬見排到個內檔,跟前一些跑都會輸。下次知跑法錯.再留包尾又再贏啦。當然有的是全材馬。跟前留后都能贏,但並不多此類馬。此類馬手上一定有好多分。

1. 放頭馬遇上快馬多鬥燒拉快步速確實會輸
@如果你隻係放頭馬,未跑之前踱馬就已經要比較同場對手有冇同你一樣係快馬啦,如果有,你仲買係你自己呆九遮!瀨乜快步速?
2.後勁馬見慢步速太慢跟前左跑.返來無幾多衝剌力.
@前段步速慢,你用翻隻馬正常步速跟前左跑,點會翻嚟冇衝刺力,冇人叫你加快本身隻馬正常步速跟前用哂隻馬啲力喎?
有個問題問你,你知唔知啲馬晨操啲時間係點跳出嚟,例如: 800單跳兩段共52秒,點解佢唔跳58秒?

對牛彈琴,SAI氣!!

你自認睇操練好叻,我個咁簡單嘅問題你都唔識答,就真係你有幾多料,就現哂形啦!以後唔好係DB再作嘢啦,你祗可以係你個氹仔呃吓人就得

Profiles of JimmyMa   
kkk333

註冊於: 28/05/2010
發帖數目: 13
發表於: 2011-05-13 on 19:48
我並不是Kamchung,我路見不平,以前常看幾位出貼,每次Kamchung比料,你兩條粉腸就彈三彈四,無人叫你跟,你可以參巧,驚死人哋叻九晒,我見Kamchung最初都無駁你哋,兩條粉腸就得寸進尺係到唱雙黃,有䏲嘅人都睇到邊個無品,馬圈做假係人都知,講乜九嘢步速、晨操晒九氣,我都賭咗幾十年馬,咁易贏餞,你都唔九得閒係到出post。我並唔係甚麽收費會員,唔九需要你兩條粉腸比臉。

Profiles of kkk333   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-13 on 21:36
Quote:

On 2011-05-13 19:48, kkk333 wrote:
我並不是Kamchung,我路見不平,以前常看幾位出貼,每次Kamchung比料,你兩條粉腸就彈三彈四,無人叫你跟,你可以參巧,驚死人哋叻九晒,我見Kamchung最初都無駁你哋,兩條粉腸就得寸進尺係到唱雙黃,有䏲嘅人都睇到邊個無品,馬圈做假係人都知,講乜九嘢步速、晨操晒九氣,我都賭咗幾十年馬,咁易贏餞,你都唔九得閒係到出post。我並唔係甚麽收費會員,唔九需要你兩條粉腸比臉。

嘩!咁你就真係認真呆九得好梗要,明知馬圈做假,你都話賭左幾拾年馬,我諗冇人唔相信你真係呆九囉

龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-05-13 on 21:58
800單跳兩段共52秒,點解佢唔跳58秒?你問下你阿媽點解生個呆九仔,唔生個醒目的好過啦,問此類問題有的白癡的感覺,

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
kkk333

註冊於: 28/05/2010
發帖數目: 13
發表於: 2011-05-13 on 23:10
佢亞媽都on99咪生個on9仔囉

Profiles of kkk333   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-05-14 on 09:39
#我並不是Kamchung,我路見不平,
@歡迎加入討論, 路見不平,可以提出你的見解,而不應粗言相向!
#以前常看幾位出貼,每次Kamchung比料,你兩條粉腸就彈三彈四,無人叫你跟,你可以參巧,驚死人哋叻九晒,
@此次大家都可看到, Kamchung比2隻料,如果不是他說自己買二中二,有無人搭他訕先,係佢走去人地间樓去彈三彈四,驚死人哋叻九晒就真!
#我見Kamchung最初都無駁你哋,兩條粉腸就得寸進尺係到唱雙黃,有䏲嘅人都睇到邊個無品,
@好在DB网的討論區存有這數年來的討論紀錄,大家有興趣可以返帶,小弟明白自己有些地方是枉作小人,但你契爺也算不上什么翩翩君子,
#的落飛馬唔我掂,睇飛不如唔睇好過啦。
@今次好似都係Kamchung挑起先呀,係咪佢踩人就得先?
#馬圈做假係人都知,講乜九嘢步速、晨操晒九氣,
@嘩,咁你咪即係話速你契爺果套都晒九氣,小心你契爺唔痌料比你”參巧”呀!
#我都賭咗幾十年馬,咁易贏餞,你都唔九得閒係到出post。
@兄台都幾十歲人,應該知道セ野叫做講道理,唔毋以為講粗口就要人怕你,講粗,深水埗大把差哥粗過你
#我並唔係甚麽收費會員,唔九需要你兩條粉腸比臉。
@小弟比面啲是其他會員,比面船主,唔想搞濁DB嘅氣氛,不過,如果有人刻意講粗言猥語,惡意攻擊嘅話,小弟都想試下自已条粉腸有幾勁!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-14 on 10:29
Quote:

On 2011-05-14 09:39, samana wrote:
#我並不是Kamchung,我路見不平,
@歡迎加入討論, 路見不平,可以提出你的見解,而不應粗言相向!
#以前常看幾位出貼,每次Kamchung比料,你兩條粉腸就彈三彈四,無人叫你跟,你可以參巧,驚死人哋叻九晒,
@此次大家都可看到, Kamchung比2隻料,如果不是他說自己買二中二,有無人搭他訕先,係佢走去人地间樓去彈三彈四,驚死人哋叻九晒就真!
#我見Kamchung最初都無駁你哋,兩條粉腸就得寸進尺係到唱雙黃,有䏲嘅人都睇到邊個無品,
@好在DB网的討論區存有這數年來的討論紀錄,大家有興趣可以返帶,小弟明白自己有些地方是枉作小人,但你契爺也算不上什么翩翩君子,
#的落飛馬唔我掂,睇飛不如唔睇好過啦。
@今次好似都係Kamchung挑起先呀,係咪佢踩人就得先?
#馬圈做假係人都知,講乜九嘢步速、晨操晒九氣,
@嘩,咁你咪即係話速你契爺果套都晒九氣,小心你契爺唔痌料比你”參巧”呀!
#我都賭咗幾十年馬,咁易贏餞,你都唔九得閒係到出post。
@兄台都幾十歲人,應該知道セ野叫做講道理,唔毋以為講粗口就要人怕你,講粗,深水埗大把差哥粗過你
#我並唔係甚麽收費會員,唔九需要你兩條粉腸比臉。
@小弟比面啲是其他會員,比面船主,唔想搞濁DB嘅氣氛,不過,如果有人刻意講粗言猥語,惡意攻擊嘅話,小弟都想試下自已条粉腸有幾勁!

" 驚死人哋叻九晒 "
Sam哥,其实睇依一句話,如果你翻查此人曾經說過的紀錄,就知此人是誰。有時有啲人自己講過一啲說話,自己都唔記得自己講過嘅!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款